Coroczne święto GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Coroczne święto GW

Post autor: Gokish »

czyli co was rozumiem :)
odlać dla siebie mogę :) lecz może to się nie podobać moim przeciwnikom :)
dziękuje za odpowiedź (czas ciułać na metale xD )

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

gokish pisze:czyli co was rozumiem :)
odlać dla siebie mogę :) lecz może to się nie podobać moim przeciwnikom :)
dziękuje za odpowiedź (czas ciułać na metale xD )
Nie o to mi chodziło. Jak dla mnie możesz sobie całą armię odlać - i tak lepsze to niż proxy, styropiany i nieposklejane plastiki. Ja się bardziej śmiałem ogólnie z faktu "łapania" takich odlewających - niesprzedających. Jak na masce swojego malucha wymlaujesz gwiazdę Mercedesa to wątpię żeby przyjechał Wolfgang z Niemiec i skarżył Cię o prawa autorskie. :lol2: Co innego jakbyś sprzedawał w salonie auta z takim malunkiem...

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

No, ale gdyby w tym maluchu znalazł się silnik z mercedesa wykonany własnoręcznie ale wg patentów tegoż koncernu sprawa mogłaby wyglądać inaczej :-)

Awatar użytkownika
darkcain
Mudżahedin

Post autor: darkcain »

Po co wogole odlewac,wiekszosc odlewow to i tak chlam, a trzeba miec jeszcze sprzet i figurki na wzor. Szkoda zachodu wedlug mnie.Jezeli chcecie zaoszczedzic troche forsy kupujcie uzywane, poszukajcie na allegro, ebayu lub na BP.
His name was Death and Hell follow with Him

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

ostatnie pytanie :]

A czy jak skonwertowałbym model i z modelu zostałby oryginalny tułów (czyli około 50% modelu) to mógłbym grac bez problemu nimi ?

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Zdaję się nie mógłbyś grać tylko na jednym turnieju....
Tzn. możesz sobie nawet sam ulepić model, oczywiście w granicach rozsądku, musi to jakoś wyglądać

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

i ktoś zauważył jakies podwyżki? bard i cytadela na razie cicho, na gw nie zauważyłem jakichs zmian przeglądając skavy i chaos.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

na cytadeli flesh houndy np. poszły w góre o 15 zł mniej więcej, cholera trzeba było zamawiać wcześniej :)

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

na Sfan.pl zauważyłem coś o podwyżkach http://sfan.pl/?id=11&n=132

Awatar użytkownika
fingolfin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: fingolfin »

Niestety już widzę ze wild ridersi poszli w górę chyba way watcher i eternal guards

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

hm nie jest źle, patrząc na tę liste ze sfana. jesli to wszystko to ujdzie w tłumie, 10-18% na paru produktach jest do przyjęcia.. normalnie pare stron dawali z mocniejszymi wachnięciami...

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

nie wiem po co ta lista skoro z moich obserwacji wszystko na sfanie zdrożało, nawet spoza listy :roll:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Prościej, szybciej i lepiej dla wszystkich będzie, jeśli po prostu pójdziesz do dobrze płatnej roboty i nie będziesz się bawił w piractwo produktów firmy, od której dobrego stanu zależy przyjemność nas wszystkich z warhammerowania ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Nie zgadzam się z tym, że jakość produktów GW rośnie wraz z bogaceniem się tej firmy.
Może stać ich na lepszych rzeźbiarzy ale stosunek do klienta opisałbym jako odwrotnie proporcjonalny do wpływów ze sprzedaży.
Szczerze mówiąc dam głowę, że im bardziej zagrożone będzie się czuło GW tym bardziej się będą starali zadowolić klienta.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Może, ale należy to zagrożenie generować kupując u konkurencji, a nie piratując wzory.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

true, true

Awatar użytkownika
Shinjitsu
Wałkarz

Post autor: Shinjitsu »

popieram - IMHO "piracenie" figurek GW to droga donikad:-)

nota bene GW wlasnie (31/5) zakonczylo rok finansowy wiec sprawozdanie i raport oglosza pewnie pod koniec lipca br - ciekawe jak im poszlo w ostanim "kryzysowym" roku...

ODPOWIEDZ