Co z tym KISLEVEM???
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a to niby czemu, fluff z warhammerem jest nierozerwalnie związany a forum nie jest tylko dla powergamerów żeby go odseparować fluf od całości odrębnym działem.
Ja jeszcze na chwię wrócę do sprawy polskiej w Młotku otóż ostatnio przeglądałem „Dziedzictwo Sigmara” i wydaję mi się, że znalazłem odpowiednik Polski, sądzę, że będzie nim Ostland, aby podeprzeć moją tezę zacytuję kilka fragmentów które pamiętam.
Było jescze kilka podobynych rzeczy ale już dokładnie nie pamiętam.
Napewno była wzmianka o zamiłowanu Ostlandczyków do Kislevskiej wódki. Co o tym sądzicie, a i co założony zostanie temat/dział poświecony fluffowi.
Hmm, skąd ja to znam, chyba z rodzinnego kraju przecież to my Polacy lubimy się upierać, przy różnych dziwnych rzeczach i ciężko się z nami idzie na kompromisOstlandyczycy mają reputacje bardzo upartych, a wśród imperialnych rodaków trwają spory, kto pierwszy by ustąpił Ostlandczyk czy Krasnolud.
No, to zupełnie jak Polska teraz.Prowincja to cień dawnej świetności.
To coś jak polska ekspansja na wschód w XV i XVIw.Ksiązeta Ostlandu w czasach pierwszego tysiąclecia intensywnie poszeżali swoje granice na tereny dzisiejszego Kisleva, a gdy Imperium nie mogło już ich utrzymać jako jedyni starali zachować swoje zdobycze terytorialne
Mi kojaży się to z naszym Katolicyzmem.Niezwykle silny kult Sigmara, w odróżnieniu od innych wschodnich prowincji gdzie wyznaje się raczej Tala czy Ulryka.
Było jescze kilka podobynych rzeczy ale już dokładnie nie pamiętam.
Napewno była wzmianka o zamiłowanu Ostlandczyków do Kislevskiej wódki. Co o tym sądzicie, a i co założony zostanie temat/dział poświecony fluffowi.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2008, o 16:43 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."