![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Syfność O&G
Moderator: Kołata
Nie wiem skąd byś wytrzasnął 3 W potworka i jak go nazwał
ale powrót sztandarów orków z 5 edycji byłby spoko. Co prawda raczej na śmierć dla magów w B2B się nie zanosi , ale inne były całkiem spoko ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie rozumiem co Ci nie pasuje w ich koszcie wszak są w tej samej cenie co Chaos Knight, tańsi od Chosenów , Blood Knightów i Grail Knigtów (to chyba logicznie, tamci są lepsi:P), no i drożsi od (z reguły o znaczącą ilość pkt): Wild Ridersów czyli najcięższej lekkiej kawalerii grze , rycerzy imperium, questing knightów, black knightów (którzy wszak są cieniutcy, bo mogą mieć tylko regenerację i można ich wskrzesić
), tak więc nie rozumiem twej niechęci do tej jednostki ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
+3 do DD mijałoby się chyba z fluffem, bo wszak energię generują Gobliny i Orki, a od 7 edycji tylko Orki, więc dziwna to sprawa
poza tym mając taki sztandar, wreszcie w O&G byłby wystawiany min max ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zgodzę się z Tobą Quas, że jeśli chodzi o Goblińskich Big Bossów (Warbossów o zgrozo) to przy obecnym stanie rzeczy nie wiem z kim mieliby się tłuc, chyba tylko z maszynami (byle nie karsnoludzkimi
).
A armii nie wiele do szczęścia brakuje, w zasadzie tylko tego, żeby inne podręczniki były pisane na równi z naszym.
Twój plan Barbara ma jedną małą wadę
nie uwzględnia wariantu, że gracz orkowy może nie pić
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie rozumiem co Ci nie pasuje w ich koszcie wszak są w tej samej cenie co Chaos Knight, tańsi od Chosenów , Blood Knightów i Grail Knigtów (to chyba logicznie, tamci są lepsi:P), no i drożsi od (z reguły o znaczącą ilość pkt): Wild Ridersów czyli najcięższej lekkiej kawalerii grze , rycerzy imperium, questing knightów, black knightów (którzy wszak są cieniutcy, bo mogą mieć tylko regenerację i można ich wskrzesić
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
+3 do DD mijałoby się chyba z fluffem, bo wszak energię generują Gobliny i Orki, a od 7 edycji tylko Orki, więc dziwna to sprawa
Zgodzę się z Tobą Quas, że jeśli chodzi o Goblińskich Big Bossów (Warbossów o zgrozo) to przy obecnym stanie rzeczy nie wiem z kim mieliby się tłuc, chyba tylko z maszynami (byle nie karsnoludzkimi
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
A armii nie wiele do szczęścia brakuje, w zasadzie tylko tego, żeby inne podręczniki były pisane na równi z naszym.
Twój plan Barbara ma jedną małą wadę
- Temple Guard
- Falubaz
To proste - żeby im przypadkiem nie dać Banner of Butchery, bo wtedy Savage Big'Uns byliby według GW zbyt przegięci. Szkoda tylko, że w późniejszych armiach przeszły mocniejsze przegięcia.Glemigobles pisze:Sadze ze to z savage'ami ze nie maja wpisanego sztandaru jako big'uns to blad - dlaczego wszsycy moga a oni nie? zwlaszcza ze savage boar boyz moga miec sztandar
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
-
- Wałkarz
a ja sie bede upieral ze mozna dac savage'om big'unsom sztandar, a co. JEst napisane ze big'un moze niesc w pierwszej zasadzie, a potem nie trzeba tego raz jeszcze pisac - big'un moze miec sztandar, czyli nei wazne jaki big'un - jesli jest opcja big'un to w jej cene wliczony jest sztandar - i tak bede mowil znajomym...a na turnieju tez moze przejdzie - chyba ze juz ktos probowal ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- swieta_barbara
- habydysz
Glemigobles - ale Ty sie stary zacietrzewiasz. Jestes takim kozakiem, ze szok. Pojaw sie z 1 raz na turnieju. Chcialbym Cie poznac.
5ed-krasnale
6ed.-bretonniw(RH/WD)
6ed.-lizzi
6ed-OnG
7ed-OnG
7ed.OnG+bretka.
jako ze zielonymi da sie w zasadzie wygrac tylko opierajac sie o duzego szamana potrzebuje jeszce czegos innego-dla zalagodzenia frustracji.
pomimo wymiany armii nadal zachowalem sobie ok 4k zielonych
ps.tak sobie dumam ze jeszcze ze 2 AB i nastapi kolejna ewolucja rozpisek "turniejowych". pewne standardy stana sie nieuzyteczne. byc moze wtedy znowu bedzie szansa dla zielonych(na nawiazanie rownorzednej walki).
pps.szkoda ze tak szybko zmienil sie pomysl na 7ed![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
6ed.-bretonniw(RH/WD)
6ed.-lizzi
6ed-OnG
7ed-OnG
7ed.OnG+bretka.
jako ze zielonymi da sie w zasadzie wygrac tylko opierajac sie o duzego szamana potrzebuje jeszce czegos innego-dla zalagodzenia frustracji.
pomimo wymiany armii nadal zachowalem sobie ok 4k zielonych
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
ps.tak sobie dumam ze jeszcze ze 2 AB i nastapi kolejna ewolucja rozpisek "turniejowych". pewne standardy stana sie nieuzyteczne. byc moze wtedy znowu bedzie szansa dla zielonych(na nawiazanie rownorzednej walki).
pps.szkoda ze tak szybko zmienil sie pomysl na 7ed
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
zgadzam się w całej rozciągłości i mam podobne objawy - czekam na AB do Warriors of Chaos i zastanawiam się nad zakupem Lizakówquas pisze: jako ze zielonymi da sie w zasadzie wygrac tylko opierajac sie o duzego szamana potrzebuje jeszce czegos innego-dla zalagodzenia frustracji.
Ogry XDDaBossa pisze:To jaka inna jest najtrudniejsza?
Jaka inna ma taki potencjał do samozniszczenia?
O&G teraz są po prostu za słabe. Niewidzę armii na które O&G mają naprawdę dobrze(może po za tymi ogrami). Są armie na które da się grać nieźle(aka bretonia, imperium), są takie na które da się grać(he, chaos, wood elfy) i są takie na które nic nie można zrobić (Wampiry, Demony, Dark Elfy, Lizaki)
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
z tej listy tylko VC sa nie do przeskoczenia-800+punktowy oddzial z regeneracja jest dla tej armii w zasadzie niezabijalny.są takie na które nic nie można zrobić (Wampiry, Demony, Dark Elfy, Lizaki
demony na duzym sa do przetrawienia(jak kazda armia na smoku),DE nie wiem,musialbym pograc ale chyba nie ma az takiej wielkiej doopy
a lizzie sa spokojnie do zjedzenia-mozna walczyc jak rowny z rownym.
nie ma armii z ktorymi jest latwo,sa tylko takie z ktorymi mozna powalczyc i takie z ktorymi jest mniej lub bardziej zbita doopa
nawet taki noob jak ja regularnie kopie ogry. sa bardziej wrazliwe na psychologie bo duzo latwiej lapia paniki.Ogry z zielonymi mają duże szanse i nie są tak wrażliwe na psychologie jak zieloni.
jak w kazdej armii ktora ma 8/9 ld. trzon armii ma generala(8+ld) a reszta raczej nie jest az tak tym zagrozona lub tez nie ma az takiego znaczenia.U nas terror sieje spustoszenie.
mnie osobiscie najbardziej irytuje zasada fear elves. kiedys to moze bylo jeszcze ok, bo stare DE i HE nie byly az tak mocne i zazwyczaj było ich 2 razy mniej. a teraz ta zasada jeszcze bardziej pognebia orki w walce z elfami z ktorymi i tak od wyjscia nowych bookow jest trudno.
Gołe dupy by Ci się śniły, a nie erraty do O&G. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
A licky boom boom down!!!