Ja będę u was we wtorek(tak myślę) od 10 do 13 bo później muszę iść do jakieś muzeum na 14 z grupą żeby mieć zaliczenie Krzysiek chciało by Ci sie tak wcześnie wstać i zagrać? w środę mnie nie będzie za to w czwartek tez będę rano żeby zagrać z Kosą. Przyniosę drobny prezencik, może wam się przyda na stół
ja w środe odpieram atak zielonej hordy Charkiego, ale to tylko jedna bitwa, a calą środe mam wolną i pewnie posiedze dluzej w imperium, także jak co to bierz skavy na zasady PGA i staw czolo kociej rozpie
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.
mogę grać :
pon - od 13
śr - w sumie od 11:30 ale to jest różnie bo czasem mam zajęcia i niestety muszę być na nich :/
czw - od 9:30
pt - od 13 - ale wiecie piątek to weekendu początek
sb - zależy jak będę się czuł patrz wyżej
Panowie! Wszystkie stoły niech wpadają jutro od 11:00, ale i później lub nawet pojutrze czy w piątek. Mapa jest gotowa, dla każdej planszy podstawa będzie ta sama, lecz każdy będzie decydował, jaki rodzaj terenu będzie w jego prowincji startowej. Do wyboru:
1) Teren pagórkowaty - dwie góry +1 las +2 inne tereny
2) Teren górzysty - 3 góry +1 las +1 inny teren
3) Wysokie góry - 4 góry +2 inne tereny, w tym zero lasów.
4) Las - 2 lasy +1 górka +2 inne tereny
5) Puszcza - 3 lasy +1 górka +1 inny teren
6) Głęboka knieja - 4 lasy +2 inne tereny, w tym zero gór.
7) Pustynia - 0 gór, 0 lasów, maks trzy tereny, lecz wszystkie mają specjalne działanie (ustalają gracze wspólnie z nadzorcą stołu).
8 ) Rzeka - rzeka przecina stół, mamy brody lub mosty, przez które możemy przejść reszta jest nieprzekraczalna.
9) Stepy - 0-1 gór, 0-1 las (rzucamy na 4+) plus jeszcze tyle terenów, żeby łącznie było ich 4.
Gdyby ktoś miał inne (ale nie głupie Skaven) pomysły, do tego jeszcze fluffowe to będą one mile widziane. Uwagi krytyczne również.
Miejsce startowe na mapie będzie wybierane losowo, więc kolejność pojawienia się jutro czy pojutrze nie jest kluczowa. Startujemy z jedną armią na 600pts w prowincji głównej i 1000 duksów, które wydać możemy już w pierwszej rundzie na:
a) rozwój prowincji
b) zwiększenie armii już istniejącej
c) stworzenie nowych armii
Po budowach mamy ruchy. Wystartujemy, jak wszyscy się zgłoszą, ale nie później niż w poniedziałek, czyli już wtedy można wysyłać pierwsze polecenia i ekonomiczne i strategiczne (ruchy) wraz ze spisem armii po ewentualnej rozbudowie punktowej. Jeśli ktoś się do soboty nie zgłosi ten nie zagra. Proste
Na poczatku chciałem zaproponować 3+ zikuraty w których mogą sie chować tylko skinki i mogą z nich strzelać, ale potem znalazłem zapisek że nie ma być głupie, a za takie to pewnie uznacie
Wiec mam pytanie tylko czy na terenie rzeka:
1. Są jeszcze jakieś inne tereny?
2. W którym miejscu przecina ten stół, bo to ważne?
3. Ile jest mostów/brodów też bardzo ważne?
4.Jakiej szerokości bedzie ta "rzeka" czy to jakiś strumyczek na 2 cale, czy mozna w niej spokojnie zmieścić np oddział salek czyli tak z 4 cale?
A co do fluffowych terenów to mozecie zrobić jeszcze zniszczone miasto (tak jak wyglada mordheim), czyli np 2 domki + 2 ruinki + np jakieś murki
Fajny pomysł z tym terenem tylko mam problem ze zdecydowaniem się
Btw: Kto nadzoruje drugi stół?
A tak po za tym to przyniosę wam domek w środę, myślę że się przyda w przyszłości