Kohortex 3-4.01.09 Master w Bydgoszczy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hmmm CHD też w sumie tak nie tnie, mam cory mocen (blunderbussy i hordy hobów) a speciale/rary cóż 1 szejk 2 bolce, albo 0 szejków 6 bolców.....

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Ja bym proponowal jeszcze obciecie ilosci lataczy to 2 odzialow, 2 takie same cory oraz maks 3 odzialy strzelajace powyzej 20 cali........Pisze serio...Jak obcinamy magie obetnijmy takze inne rzeczy. Rownowaga musi byc.
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Od poczatku obserwuje ten temat, obserwuje rowniez temat o rownoleglym turnieju w Bydgoszczy i stale mam wrazenie, ze Malal wie wiecej ode mnie.
Nie ma ostatecznej wersji regulaminu, nie ma szkicu, nie ma 100% zapewnien organizatora na jakikolwiek temat, a juz z 10 osob sie pulta, ze to czy tamto im nie pasuje - ja nie moge, czy ja jestem jakis uwsteczniony?

Malal
Kretozord

Pewnie i tak i nie :wink: Format 1313 pkt, Balancing patch oraz 7 pd i 7 dd. Speciale 0-3 i 0 rare albo speciale 0-1 i rare 0-1.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Malal pisze:Pewnie i tak i nie :wink: Format 1313 pkt, Balancing patch oraz 7 pd i 7 dd. Speciale 0-3 i 0 rare albo speciale 0-1 i rare 0-1.
a bedzie restricted? chodzi o triplowanie speciala, no a tak pozatym zapowiada sie kolejny master z ograniczeniami sprawiajacymi ze nie mam jak wystawic armii :) ale jak pisali poprzednicy niezalezenie od formatu jak bede mial czas to napewno wpadne (3-4 to ciezki termin)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Shino - chodziło mi o to, że TK tracą niewiele, bo:
- gwardię pewnie weźmiesz, ale brakuje wtedy na scorpy, ew. obcina się inną opcję
- chyba że rezygnujemy z katapulty i owszem, to zdecydowanie większa strata niż niewystawienie Treemana (którego na taki format lepiej nie wystawiać - te 300 pkt. lepiej można zainwestować), ale wtedy speciale wystawiasz normalnie; resztę poza wspomnianą katapultą weźmiesz po staremu

A co do graczy, to pewnie i tak przyjadą, zrobią rozpy na te śmieszne ograniczenia, ale raczej nie wszyscy będą zadowoleni (ja na pewno nie) - chyba że ktoś ma np. WE, czy Chałas albo inną armię z wymienionych przeze mnie :)

BTW - jak chcecie wyrównanych szans, to niech wszyscy grają ogrami :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

1) super :) mam gwardie, ktora sama niewiele robi a do tego ma move 4 i mam bardzo slaba magie

2) jak nie wezme katapki to mam wspanialy defens bez strzelania :)

nadal jednak nie zrobiles armii, ktora moglaby wedlug ciebie powalczyc z ionnymi na rowni na te punkty :>

zeby nie bylo, ze pod siebie proboje podgarniac : watpie zebym gral na turnieju ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Malal pisze:Ja bym proponowal jeszcze obciecie ilosci lataczy to 2 odzialow, 2 takie same cory oraz maks 3 odzialy strzelajace powyzej 20 cali........Pisze serio...Jak obcinamy magie obetnijmy takze inne rzeczy. Rownowaga musi byc.
Tu sie zgadzam bo jak pociete sa speciale i cory to moga sie pojawic plutony egzekucyjne.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Przemyslimy jeszcze to 0-1 special i 0-1 rare , ale nic poza tym , reszta na pewno zostaje jak jest.

Shino ty nie medrkuj o Tk , bo i tak sedziujesz ;P

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Ziemko pisze:Przemyslimy jeszcze to 0-1 special i 0-1 rare , ale nic poza tym , reszta na pewno zostaje jak jest.
No fajnie, tylko plis zdecydujcie sie szybko, najlepiej przed weekendem, bo to juz niecaly miesiac a naprawde ludzie musza wiedziec co malowac, co testowac itd

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

o ja, nie bylo mnie 2 dni a tu morderstwo

kilka osob zaledwie pisze ze im cos nie pasuje (wciąż ci sami) wiec regulamin zostaje, obowiazuje BP (co by sie ogrom gralo latwiej :lol:))

mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, o 18:32 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Gajowy pisze: mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali oraz ograniczenia magii do 7 kostek o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
Z tego możecie zrezygnować, a już 2 speciale + 1 rare to ZŁO ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

tak, bo to juz bylo

w nagrode mozecie sobie potriplowac speciale :D i tak bedzie wygladal regulamin.

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

Czyli ograniczenie 7PD i 7DD zostaje??

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

tak, ostatecznie wsystko powiesimy jutro pod wieczor, lacznie ze scenariuszami ocena hobbystaczna i planem turnieju

6 bitew bedzie, myslimy czy nie 7, ostatni turniej rozpoczal sie o 9 byly 4 bitwy i zdazylismy miec posprzatane o 18 !! wiec spoko 4 bitwy 1 dnia i 3 drugiego ale podamy to jutro ostatecznie

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Gajowy pisze:
w nagrode mozecie sobie potriplowac speciale :D i tak bedzie wygladal regulamin.
czyli wladuj ile wlezie flesh houndow i jazda, gratuluje regulaminu :)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

spoko beda 0-1 :P

cos wymyslimy nie martw sie, jutro powiesimy caly regulamin

Malal
Kretozord

Moze 0? dajcie se siana miotajac sie w prawo i lewo. BP + pd/dd 7 speciale 0-1 rare 0-1 2x ten sam core i gitara siada

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Gajowy wyjasnij czemu nie ma i pewnie nie bedzie ograniczen w corach skoro niektore armie bazuja tylko na corach a niektore wrecz przeciwnie ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

przeczytaj BP - nie wiecej niz 3 takie same cory

ODPOWIEDZ