Kohortex 3-4.01.09 Master w Bydgoszczy
- swieta_barbara
- habydysz
Od poczatku obserwuje ten temat, obserwuje rowniez temat o rownoleglym turnieju w Bydgoszczy i stale mam wrazenie, ze Malal wie wiecej ode mnie.
Nie ma ostatecznej wersji regulaminu, nie ma szkicu, nie ma 100% zapewnien organizatora na jakikolwiek temat, a juz z 10 osob sie pulta, ze to czy tamto im nie pasuje - ja nie moge, czy ja jestem jakis uwsteczniony?
Nie ma ostatecznej wersji regulaminu, nie ma szkicu, nie ma 100% zapewnien organizatora na jakikolwiek temat, a juz z 10 osob sie pulta, ze to czy tamto im nie pasuje - ja nie moge, czy ja jestem jakis uwsteczniony?
a bedzie restricted? chodzi o triplowanie speciala, no a tak pozatym zapowiada sie kolejny master z ograniczeniami sprawiajacymi ze nie mam jak wystawic armii ale jak pisali poprzednicy niezalezenie od formatu jak bede mial czas to napewno wpadne (3-4 to ciezki termin)Malal pisze:Pewnie i tak i nie Format 1313 pkt, Balancing patch oraz 7 pd i 7 dd. Speciale 0-3 i 0 rare albo speciale 0-1 i rare 0-1.
Shino - chodziło mi o to, że TK tracą niewiele, bo:
- gwardię pewnie weźmiesz, ale brakuje wtedy na scorpy, ew. obcina się inną opcję
- chyba że rezygnujemy z katapulty i owszem, to zdecydowanie większa strata niż niewystawienie Treemana (którego na taki format lepiej nie wystawiać - te 300 pkt. lepiej można zainwestować), ale wtedy speciale wystawiasz normalnie; resztę poza wspomnianą katapultą weźmiesz po staremu
A co do graczy, to pewnie i tak przyjadą, zrobią rozpy na te śmieszne ograniczenia, ale raczej nie wszyscy będą zadowoleni (ja na pewno nie) - chyba że ktoś ma np. WE, czy Chałas albo inną armię z wymienionych przeze mnie
BTW - jak chcecie wyrównanych szans, to niech wszyscy grają ogrami
- gwardię pewnie weźmiesz, ale brakuje wtedy na scorpy, ew. obcina się inną opcję
- chyba że rezygnujemy z katapulty i owszem, to zdecydowanie większa strata niż niewystawienie Treemana (którego na taki format lepiej nie wystawiać - te 300 pkt. lepiej można zainwestować), ale wtedy speciale wystawiasz normalnie; resztę poza wspomnianą katapultą weźmiesz po staremu
A co do graczy, to pewnie i tak przyjadą, zrobią rozpy na te śmieszne ograniczenia, ale raczej nie wszyscy będą zadowoleni (ja na pewno nie) - chyba że ktoś ma np. WE, czy Chałas albo inną armię z wymienionych przeze mnie
BTW - jak chcecie wyrównanych szans, to niech wszyscy grają ogrami
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
1) super mam gwardie, ktora sama niewiele robi a do tego ma move 4 i mam bardzo slaba magie
2) jak nie wezme katapki to mam wspanialy defens bez strzelania
nadal jednak nie zrobiles armii, ktora moglaby wedlug ciebie powalczyc z ionnymi na rowni na te punkty :>
zeby nie bylo, ze pod siebie proboje podgarniac : watpie zebym gral na turnieju
2) jak nie wezme katapki to mam wspanialy defens bez strzelania
nadal jednak nie zrobiles armii, ktora moglaby wedlug ciebie powalczyc z ionnymi na rowni na te punkty :>
zeby nie bylo, ze pod siebie proboje podgarniac : watpie zebym gral na turnieju
Tu sie zgadzam bo jak pociete sa speciale i cory to moga sie pojawic plutony egzekucyjne.Malal pisze:Ja bym proponowal jeszcze obciecie ilosci lataczy to 2 odzialow, 2 takie same cory oraz maks 3 odzialy strzelajace powyzej 20 cali........Pisze serio...Jak obcinamy magie obetnijmy takze inne rzeczy. Rownowaga musi byc.
Przemyslimy jeszcze to 0-1 special i 0-1 rare , ale nic poza tym , reszta na pewno zostaje jak jest.
Shino ty nie medrkuj o Tk , bo i tak sedziujesz ;P
Shino ty nie medrkuj o Tk , bo i tak sedziujesz ;P
No fajnie, tylko plis zdecydujcie sie szybko, najlepiej przed weekendem, bo to juz niecaly miesiac a naprawde ludzie musza wiedziec co malowac, co testowac itdZiemko pisze:Przemyslimy jeszcze to 0-1 special i 0-1 rare , ale nic poza tym , reszta na pewno zostaje jak jest.
o ja, nie bylo mnie 2 dni a tu morderstwo
kilka osob zaledwie pisze ze im cos nie pasuje (wciąż ci sami) wiec regulamin zostaje, obowiazuje BP (co by sie ogrom gralo latwiej ))
mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
kilka osob zaledwie pisze ze im cos nie pasuje (wciąż ci sami) wiec regulamin zostaje, obowiazuje BP (co by sie ogrom gralo latwiej ))
mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, o 18:32 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego możecie zrezygnować, a już 2 speciale + 1 rare to ZŁO ??Gajowy pisze: mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali oraz ograniczenia magii do 7 kostek o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
Draconis - FOR EVER !!!
tak, bo to juz bylo
w nagrode mozecie sobie potriplowac speciale i tak bedzie wygladal regulamin.
w nagrode mozecie sobie potriplowac speciale i tak bedzie wygladal regulamin.
tak, ostatecznie wsystko powiesimy jutro pod wieczor, lacznie ze scenariuszami ocena hobbystaczna i planem turnieju
6 bitew bedzie, myslimy czy nie 7, ostatni turniej rozpoczal sie o 9 byly 4 bitwy i zdazylismy miec posprzatane o 18 !! wiec spoko 4 bitwy 1 dnia i 3 drugiego ale podamy to jutro ostatecznie
6 bitew bedzie, myslimy czy nie 7, ostatni turniej rozpoczal sie o 9 byly 4 bitwy i zdazylismy miec posprzatane o 18 !! wiec spoko 4 bitwy 1 dnia i 3 drugiego ale podamy to jutro ostatecznie
spoko beda 0-1
cos wymyslimy nie martw sie, jutro powiesimy caly regulamin
cos wymyslimy nie martw sie, jutro powiesimy caly regulamin
Gajowy wyjasnij czemu nie ma i pewnie nie bedzie ograniczen w corach skoro niektore armie bazuja tylko na corach a niektore wrecz przeciwnie ?
przeczytaj BP - nie wiecej niz 3 takie same cory