Pytania odnosnie BP
Moderator: Barbarossa
7, tak samo jak dagger w chwili obecnej, jest to dodatkowa kostka którą się odejmuje od limitu jak każdą inną.
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
nie jestem zorientowany więc czy mógłby ktoś z LS się wypowiedzieć,
były ponoć plany dla O&G na pewne "ugrywalnienia" tej armii i mam pytanie czy któreś z tych opcji zostały zatwierdzone ostatecznie czy O&G zostają takie jakie są obecnie
były ponoć plany dla O&G na pewne "ugrywalnienia" tej armii i mam pytanie czy któreś z tych opcji zostały zatwierdzone ostatecznie czy O&G zostają takie jakie są obecnie
Skaveński Warpstone Charm pozwala przerzucić posiadaczowi jeden dowolny rzut, na przykład rzut na czarowanie. Jest one use only. Ciekawy jestem czy odejmuje jedną kostkę od limitu 12PD jaki można wykorzystać w turze czarowania?
Zgodnie z zasadami Restricted to przedmioty dające przerzuty odejmują jedną kostkę. Z tym że Charm może dać nie tylko przerzut czarowania ale na przykład regenki.
Jak to tam będzie ?
Zgodnie z zasadami Restricted to przedmioty dające przerzuty odejmują jedną kostkę. Z tym że Charm może dać nie tylko przerzut czarowania ale na przykład regenki.
Jak to tam będzie ?
To jak jest w końcu z marką Tzeentcha? +1 do casta zabiera nam 1 z puli maxymalnej 12?
i jak ze spell familiarem (+1 spell) , też sie liczy do puli, czy nie? bo w zasadach pr+r jest napisane że przedmioty dające kostki lub pozwalające na znajomośc całej lory..
i jak ze spell familiarem (+1 spell) , też sie liczy do puli, czy nie? bo w zasadach pr+r jest napisane że przedmioty dające kostki lub pozwalające na znajomośc całej lory..
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czy jeśli w ramach BP :
generał czy kapitan DOW biorą jako przedmiot ten dowolny ze spoils of war:
a) z orków Ironback Boar czy to znaczy że ma on wierzchowca świniaka dającego mu te swoje bonusy i aakującego jkako świniak orków?
b)z przyszłych Lizardmenów , czy Cold one z magicznych przedmiotów da nam to że nasz bohater pojeździ na niegłupim coldzie ze wszystkimi jego bonusami?
c) Nie wiem czy chariot of fire z tk jest tk only ale gdyby nie był czy to oznacza ze bohater mógłby jechac na rydwanie tym sposobem?
d) helm of comandment czy zadziałałby na Cursed Company? To jednostka undead a pisze że friendly undead unit.
generał czy kapitan DOW biorą jako przedmiot ten dowolny ze spoils of war:
a) z orków Ironback Boar czy to znaczy że ma on wierzchowca świniaka dającego mu te swoje bonusy i aakującego jkako świniak orków?
b)z przyszłych Lizardmenów , czy Cold one z magicznych przedmiotów da nam to że nasz bohater pojeździ na niegłupim coldzie ze wszystkimi jego bonusami?
c) Nie wiem czy chariot of fire z tk jest tk only ale gdyby nie był czy to oznacza ze bohater mógłby jechac na rydwanie tym sposobem?
d) helm of comandment czy zadziałałby na Cursed Company? To jednostka undead a pisze że friendly undead unit.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ale ja nie pytam o to czy warto i co warto tylko o to czy można i czy działą to tak.
akurat book of hoeth jest słabym przedmiotem bo "arcymag" armii DoW ma do dyspozycji tylko 6 kostek. Lepszym wyborem jest Seerstaff czy Van Horseman (kombo z popychaczką na maga)Jankiel pisze:Po cholerę mu pendant? Przecież nic konkretnego nie daje - są lepsze przedmioty, jak book of hoeth chociażby.
Seerstaff dla lorda Dla malego konieczy mage tome Mozna zaryzykowac wtedy losowanie czarow z lora z konkretnym czarem<beast cover, flara czy popychaczka z shadow> jak wylosuje sie kupa zawsze bezpieczne d6 z s4 z fire sie bierze:)
podpis nieregulaminowy - administracja
a takie pytanie, kostki zurzyte do rzucenia czarow dajacych dodatkowe kostki nie wliaczaja sie do limitu PD , a co z przedmiotem Black Staff u DE ktory mi daje te dodatkowe kostki, jak one sie licza do limitu i czy zjadaja mi kostki za bounda i dlaczego?