Pytania odnosnie BP
Moderator: Barbarossa
Pytania odnosnie BP
czy warpstone charm obniza limit PD?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
A jak będe miał go na chieftainie ??
Zjebany ten patch
Zjebany ten patch

-
- Mudżahedin
A jak działa Power Stone na tych zasadach ? Jak go używam to wlicza się w limit 12 kości na ture ?
-
- Mudżahedin
Hmm no nie wiem jak liczylem vampira to sam 10 PD kosztowal wliczajac armijne 

Czy icon of sorcery dla horrorow obniza ilosc PD ?

O ile się orientuje to tak
Wszystkie dokupione na bohaterach przedmioty i zdolności, które dodają +1 lub więcej do rzutów na
rozpraszanie czarów lub przedmioty/zdolności wykupione przez magów pozwalające przerzucić kości uŜyte do
rozpraszania czarów. Wszystkie dokupione zdolności/przedmioty wpływające na miscast u przeciwnika
(powodujące miscast lub go ułatwiające, pozwalające modyfikować rzuty na tabeli miscast itd.)

Horrory liczone są jako magowie.Wszystkie dokupione na bohaterach przedmioty i zdolności, które dodają +1 lub więcej do rzutów na
rozpraszanie czarów lub przedmioty/zdolności wykupione przez magów pozwalające przerzucić kości uŜyte do
rozpraszania czarów. Wszystkie dokupione zdolności/przedmioty wpływające na miscast u przeciwnika
(powodujące miscast lub go ułatwiające, pozwalające modyfikować rzuty na tabeli miscast itd.)
w obec powyzszego cytatu, czy hotek wykupiony na champione zjada DD z limitu? 

Wszak to nie odejmuje tej jednej kostki z racji bycia dopalaczem do dispela, tylko ograniczenie jest w Restricted zapisane jako:
Ring of Hotek w rozpisce odejmuje 6 DD od limitu kości, które można wykorzystywać w fazie magii przez cała bitwę.
Ring of Hotek w rozpisce odejmuje 6 DD od limitu kości, które można wykorzystywać w fazie magii przez cała bitwę.
Dokupuje przedmiot/zdolnosc (icon of sorcery) dla oddzialu a nie bohatera. Ikona ta daje oddziałowi +1 do casta, bohaterom nie.Wszystkie dokupione na bohaterach przedmioty i zdolności, które dodają +1 lub więcej do rzutów na
rozpraszanie czarów
ikona jest wykupiona przez maga ale nie pozwala przerzucac kosci uzytych do rozpraszania czarow.lub przedmioty/zdolności wykupione przez magów pozwalające przerzucić kości uŜyte do
rozpraszania czarów.
Rozumiem ze intencje LS sa raczej takie jak pisze Arbaal, jesli tak to wydaje mi sie ze jest to zle sformułowane i poki co Ikona nie zabiera 1 kosci PD.

Sformułowanie jest moim zdaniem dobre. Osobiście wnioskuję że ta ikona powinna zabierać PD. Niejasność polega na tym że tylko w armii demonów mamy jednostkę składającą się z X modeli która podlewa takim samym zasadom jak magowie (za wyjątkiem miss cast'a). W BP użyto użyto słowa bohaterowie i twórcy uznali że nie muszą stawiać nawiasu ze słowem "horrory także".
No chyba że ja nie mam racji i ta ikona nie zabiera PD ale już na to ktoś bardziej inteligentny musi dać odpowiedz
No chyba że ja nie mam racji i ta ikona nie zabiera PD ale już na to ktoś bardziej inteligentny musi dać odpowiedz