BP v 1.6 ]:-> WoCh
Moderator: Barbarossa
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Re: BP v 1.6 ]:-> WoCh
Gram również Chaosem w 40k. I co? Nic. Takie samo wielkie nic jak 99,9% Twoich postów.
Pragnę zmian w Chaosie, mimo że gram również Skavenami i one mogą mi dać to czego nie daje mi w tej chwili Chaos. Mam nadzieję, że kiedyś zaczniesz grać jakąś armią, którą bedziesz uwielbial, a potem Ci ją splewią niemiłosiernie. EOT!
Pragnę zmian w Chaosie, mimo że gram również Skavenami i one mogą mi dać to czego nie daje mi w tej chwili Chaos. Mam nadzieję, że kiedyś zaczniesz grać jakąś armią, którą bedziesz uwielbial, a potem Ci ją splewią niemiłosiernie. EOT!
Lest we forget:
zapomnieliście wszyscy o jednym łamiecie najważniejsze zasady
pozwolę sobie przytoczyć coś o czym wielu nie słyszało lub przez lata gry zapomniało
''Pamiętaj,rozgrywanie zaciętej bitwy z przyjaciółmi ma być dla Ciebie źródłem przyjemności.Ważniejsza niż zwycięstwo za wszelką cenę jest tu doskonała zabawa i wczucie się w atmosferę gry
to jest na 3 stronie RB
więc nie spinajmy się która armia gorsza i co byśmy chcieli bo ważny jest klimat i atmosfera.
pozwolę sobie przytoczyć coś o czym wielu nie słyszało lub przez lata gry zapomniało
''Pamiętaj,rozgrywanie zaciętej bitwy z przyjaciółmi ma być dla Ciebie źródłem przyjemności.Ważniejsza niż zwycięstwo za wszelką cenę jest tu doskonała zabawa i wczucie się w atmosferę gry
to jest na 3 stronie RB
więc nie spinajmy się która armia gorsza i co byśmy chcieli bo ważny jest klimat i atmosfera.
kurde ktoś ta kartkę wyrwał z mojego RB
Ale jednak sądzę że wygranie czegoś co jakiś czas i brak poczucia bezradności dodają trochę radości z gry czyż nie ?
Dobra, pozwól że zacznę cię ignorować i myślę że pozytywnie wpłynie to na poziom dyskusji.
sorki za offtop
pzdr
p.s. a ja nie mam rb
Dobra, pozwól że zacznę cię ignorować i myślę że pozytywnie wpłynie to na poziom dyskusji.
sorki za offtop
pzdr
p.s. a ja nie mam rb
Hordes of Chaos.... To było to....
widzisz, gracze Woch to przede wszystkim klimaciarze, którzy kochają piekne figurki i klimat armii. A małą przyjemnością jest patrzeć jak po raz n-ty dostajesz do 0-3 i masz świadomość, że to nie chodzi o to, że popełniłeś jakieś kolosalne błędy taktyczne, tylko o to, że jesteś ciut bezsilny na niektóre armie...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Marcin, jak sam przytoczyłeś, w cytacie jest wyrażenie - klucz "zawzięta bitwa". Takowa może rozgrywać się między w miarę zbalansowanymi armiami. Chaos nie jest armią zbalanasowaną, tylko splewioną, a mimo to, jak zauważył sYsek, gracze tej armii to przede wszystkim klimaciarze, bo jak inaczej nazwiesz człowieka, który ma 30 chosenów i próbuje tym grać? (wszystkich dowcipnisiów uprzedzam: nie, nie idiotą xD)
Lest we forget:
każda armia ma słabe punkty....
te które ich nie mają są piłowane te które mają ich za dużo zaczynają być polepszane
woch nie jest z tych 2grup to polepszane być nie powinno.
wdłg. mnie każda armia jest tylko dodatkiem do gracza od którego zależy ile z niej wyciśnie.
te które ich nie mają są piłowane te które mają ich za dużo zaczynają być polepszane
woch nie jest z tych 2grup to polepszane być nie powinno.
wdłg. mnie każda armia jest tylko dodatkiem do gracza od którego zależy ile z niej wyciśnie.
-
- Masakrator
Również ignoruje posty pana pow., nie chce mi się tłumaczyć tego samego po raz kolejny.
Myślę nad rozpiską z czterema zmianami w WoCh:
Magical Atakami na Dp/Helenie
Forsejkenach ze skirmiszem
Furaimi na 0-1
I spawnem z 3d6 ruchy z MoS.
Edytuję posta i podzielę sie z Wami, moi drodzy WoChowcy, rozpiską. Z argumentacją, dlaczego to zadziała i nie jest przegięte.
EDIT. Kończę tłuc moby w DA, rozpiska nadejdzie niebawem...!
Proszę bardzo, rozpiska na mniejsze punkty.
Warriors of (?) Chaos 1250pkt.
Heroes:
-Chaos Sorcerer: Dispel Scroll(25)x2-135pkt.-Generał
-Exalted Hero:BsB(25), MoT(10), Disc(20), Flail(4),Armour of Morrslieb(35)-204pkt.
Core Units:
-5x Chaos Warhounds-30pkt.
-5x Chaos Marauder Horsemen:MoS, Flails:85pkt.
Special Units:
5 Chaos Knights:MoS-210pkt.
6 Chaos Furies-72pkt.
6 Chaos Knights:MoS-250pkt.
Rare Units:
Chaos Spawn:MoS-75pkt.
Czemu to zadziała?
odp. Rozpiska jest diabelsko szybka. Nie ma tutaj miejsca na wolne oddziały, angażujemy wroga od razu, najpóźniej w drugiej turze. Furie hamują marsz silniejszych oddziałów i pozwalają nam zaatakowac wtedy, kiedy jesteśmy gotowi, w przypadku defensów ściągają nieźle ostrzał i atakują wrogie działa. 2 Spawny ze swoim 3d6 stanowią idealnego blokera wielkich oddziałów i nigdy tak naprawdę nie wiadomo, kiedy zaatakują. Nie mają siły przebicia, ale wytrzymają sporo i pozwolą na szarże od flanki. Bsb jest cholernie ruchomy, może samu wjeżdżać na wrogie mniejsze oddziały, czy też supportować szarżę najtów od boku. Jest twardy i nawala mocno. Mag zajmuje się kontrą magiczną. Psy wiadomo:) I zobaczcie, jak lepiej to teraz wygląda. Z małym oddziałem lataczy i szybkimi, ubreakable spawnami.
Myślę nad rozpiską z czterema zmianami w WoCh:
Magical Atakami na Dp/Helenie
Forsejkenach ze skirmiszem
Furaimi na 0-1
I spawnem z 3d6 ruchy z MoS.
Edytuję posta i podzielę sie z Wami, moi drodzy WoChowcy, rozpiską. Z argumentacją, dlaczego to zadziała i nie jest przegięte.
EDIT. Kończę tłuc moby w DA, rozpiska nadejdzie niebawem...!
Proszę bardzo, rozpiska na mniejsze punkty.
Warriors of (?) Chaos 1250pkt.
Heroes:
-Chaos Sorcerer: Dispel Scroll(25)x2-135pkt.-Generał
-Exalted Hero:BsB(25), MoT(10), Disc(20), Flail(4),Armour of Morrslieb(35)-204pkt.
Core Units:
Special Units:
5 Chaos Knights:MoS-210pkt.
6 Chaos Furies-72pkt.
6 Chaos Knights:MoS-250pkt.
Rare Units:
Czemu to zadziała?
odp. Rozpiska jest diabelsko szybka. Nie ma tutaj miejsca na wolne oddziały, angażujemy wroga od razu, najpóźniej w drugiej turze. Furie hamują marsz silniejszych oddziałów i pozwalają nam zaatakowac wtedy, kiedy jesteśmy gotowi, w przypadku defensów ściągają nieźle ostrzał i atakują wrogie działa. 2 Spawny ze swoim 3d6 stanowią idealnego blokera wielkich oddziałów i nigdy tak naprawdę nie wiadomo, kiedy zaatakują. Nie mają siły przebicia, ale wytrzymają sporo i pozwolą na szarże od flanki. Bsb jest cholernie ruchomy, może samu wjeżdżać na wrogie mniejsze oddziały, czy też supportować szarżę najtów od boku. Jest twardy i nawala mocno. Mag zajmuje się kontrą magiczną. Psy wiadomo:) I zobaczcie, jak lepiej to teraz wygląda. Z małym oddziałem lataczy i szybkimi, ubreakable spawnami.
Ostatnio zmieniony 2 sty 2010, o 00:05 przez Varinastari, łącznie zmieniany 5 razy.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
To weź WoCh i wyciśnij z niego dużo... a ja ci życze powodzenia
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
wg mnie furie to troche za duzo juz, odpuscilbym sobie. Ale skimrish w forsejkenach to niezla opcja na bardziej tatyczna gre.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Na rozpiskę Occ mogę napisać parafrazę przemówienia M.L. Kinga:
Miałem sen, iż pewnego dnia ten Chaos powstanie, aby niszczyć wedle prawdziwego znaczenia swego credo: uważamy za prawdę oczywistą, że wszyscy chaosyci zostali stworzeni by podbijać.
Miałem sen, że pewnego dnia na zielonych wzgórzach Middenlandu synowie Chaosu będą zabijać synów Imperium i zasiądą przy stole zbudowanym na ich czaszkach.
Miałem sen, iż pewnego dnia czworo bóstw Chaosu bedzie żyło wśród swoich wybranców, w którym chaosytów nie osądza się na podstawie tego jakiego boga wyznają, ale na podstawie tego, jak zabijają.
Rozpiska mi się podoba, szybka i z przysłowiowym pier...no, wiadomo czym. Nawet jeżeli to będzie tylko nasz wishlist bez pokrycia, to miło choć trochę pomarzyć.
Miałem sen, iż pewnego dnia ten Chaos powstanie, aby niszczyć wedle prawdziwego znaczenia swego credo: uważamy za prawdę oczywistą, że wszyscy chaosyci zostali stworzeni by podbijać.
Miałem sen, że pewnego dnia na zielonych wzgórzach Middenlandu synowie Chaosu będą zabijać synów Imperium i zasiądą przy stole zbudowanym na ich czaszkach.
Miałem sen, iż pewnego dnia czworo bóstw Chaosu bedzie żyło wśród swoich wybranców, w którym chaosytów nie osądza się na podstawie tego jakiego boga wyznają, ale na podstawie tego, jak zabijają.
Rozpiska mi się podoba, szybka i z przysłowiowym pier...no, wiadomo czym. Nawet jeżeli to będzie tylko nasz wishlist bez pokrycia, to miło choć trochę pomarzyć.
Lest we forget:
-
- Masakrator
Jednostkom autorskim mówimy-Nie.
Racjonalnym zmianom-tak.
Racjonalnym zmianom-tak.
żartowałem oczywiście
zagłosowałem za magicznymi atakami oraz skirmishem dla forsakenów bo wydają się to najbardziej logiczne propozycje, ale generalnie nic bym wolał nie zmieniać
zagłosowałem za magicznymi atakami oraz skirmishem dla forsakenów bo wydają się to najbardziej logiczne propozycje, ale generalnie nic bym wolał nie zmieniać
a przedmiotom autorskim też mówimy "nie"?Occ pisze:Jednostkom autorskim mówimy-Nie.
Raaaany, ale tematy zakładacie ;P.
Osobiście nie jestem za jakimkolwiek dodawaniu opcji. GW zrobiło taką armię jaką zrobiło i dokładnie taką wolę grać aż do oficjalnej rewizji zasad. Jak jeszcze pewnego rodzaju przycięcia czy ograniczenia jestem w stanie zrozumieć, to dorzucanie zasad do armii, żeby się łatwiej grało kompletnie do mnie nie przemawia.
Dzisiaj, żeby zagrać na turnieju battla, trzeba przeczytać rulebooka, army booka, klaryfikacje, dodatek BP+R i jeszcze jakieś dodatkowe zasady do każdej armii? I co będzie się to zmieniało co parę miesiecy?
Proszę....
Osobiście nie jestem za jakimkolwiek dodawaniu opcji. GW zrobiło taką armię jaką zrobiło i dokładnie taką wolę grać aż do oficjalnej rewizji zasad. Jak jeszcze pewnego rodzaju przycięcia czy ograniczenia jestem w stanie zrozumieć, to dorzucanie zasad do armii, żeby się łatwiej grało kompletnie do mnie nie przemawia.
Dzisiaj, żeby zagrać na turnieju battla, trzeba przeczytać rulebooka, army booka, klaryfikacje, dodatek BP+R i jeszcze jakieś dodatkowe zasady do każdej armii? I co będzie się to zmieniało co parę miesiecy?
Proszę....
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
tak jest juz od jakiegos rokuMarios pisze:
Proszę....
i tak, zmienia sie co pare miesiecy
Twoja logika jest dziurawa troche . Skoro poprawianie słabszych armii wpływa na większy komfort osób grających nimi (i Z nimi ), to LS działa chyba jak najbardziej zgodnie z tą zasadą .marcinmysz pisze:zapomnieliście wszyscy o jednym łamiecie najważniejsze zasady
to jest na 3 stronie RB
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
dd dla khorna
m atk na dp, hc.
lanca (edit. dla kawaleryjskich lordow i exaltow oczywiscie)
reszta ewentualnie przy okazji.
gifty na t, st,
i ten skirmish bylby git
encensored dla lorda/exalteda (no niby som jest ale drogi i jeden ;])
ale boli miekkosc exaltow naprawde.
sorry ze tak spoza listy ale dodawanie jednostek to za ostro ;o
m atk na dp, hc.
lanca (edit. dla kawaleryjskich lordow i exaltow oczywiscie)
reszta ewentualnie przy okazji.
gifty na t, st,
i ten skirmish bylby git
encensored dla lorda/exalteda (no niby som jest ale drogi i jeden ;])
ale boli miekkosc exaltow naprawde.
sorry ze tak spoza listy ale dodawanie jednostek to za ostro ;o