Amatorska galeria Leśnych Elfów 23.05.10. (Czarodziejka)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Król Goblinów
- Wodzirej
Re: Amatorska galeria Leśnych Elfów 22.02.10 (treeman)
Grubo z tym treemanem miałbym taką sugestię - jezeli będziesz dalej tworzył w tej masie ( poxylina?) to spróbuj zorganizować trochę prawdziwej kory i ją "odbić" w poxylinie- powinna nadać bardziej rzeczywisty wygląd..i to bardzo przydało by się driadom.( jeżeli nie chcesz się jeszcze bawić w narzędzia modelarskie ) +osobiście okryłbym go gdzieniegdzie static grass'em, imitując mech . Walcz dalej , projekt jest bardzo interesujący
myśle że przy samych stopach (korzeniach?) przykleje troszke trawki bo tam musiałem walnąć troszke poprawek z poxiliny.
BTW co to ten chrobotek ?
myśle że jak na początek nawet całkiem nieźle mi wyszło - szczególnie jestem zadowolony z tego meszku bo pierwszy raz mi wyszło cos tak dobrze wycieniowanego dzięki za rady
oczywiście jeszcze proszę o porady co jeszcze pozmieniać
używam poxiliny tylko gdzie mam przylkeić te bitsy ?? na podstawce ?? a sąsiad sie odkleiłlikaon pisze:Jest większy od mojego squiga
Poza tym genialne, co się stało z sąsiadem?
Daj trochę driadowych bitzów, bo wygląda trochę nago
PS.
Jakiego materiału użyłeś.
nie wiem co to - wzorowałem się na tym z Army bookadargo000 pisze:Wygląda już znacznie lepiej, nie wiem tylko co to są te biało szare końce gałęzi? Ja bym dodoał jeszcze troche zieleniny na gałęziach u góry, myśle że dobry efekt by zrobił chrobotek.
BTW co to ten chrobotek ?
myśle że jak na początek nawet całkiem nieźle mi wyszło - szczególnie jestem zadowolony z tego meszku bo pierwszy raz mi wyszło cos tak dobrze wycieniowanego dzięki za rady
oczywiście jeszcze proszę o porady co jeszcze pozmieniać
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Tylko w tym problem że nie mam żadnego pomysłu na te końcówki będę cuś kombinował i jak wykombinuje to wrzuce ale na razie błagam dajcie mi jakieś, pomysły
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Generalnie z góry przepraszam za szczerość, ale brąz na tym drzewcu kojarzy mi się z ... kałem.. :/
Bitsy od driad - spróbuj "wpleść" w niego. Brakuje duszków - w końcu w tym army booku spełniają istotną rolę. Dalej, to jest drzewiec, kto powiedział, że musi być maźnięty 2-3 kolorami? Spróbuj go przebarwić miejscami, dodać jakieś aspekty ala mech / gałęzie z liśćmi. Po prostu teraz to on jest taki goły i wesoły. I co do tych białych zakończeń... Kurde, to wygląda tak, jakby drwal zaczął go rąbać i nie dokończył. Tak samo z głową - strasznie płaska. Może dorób mu "czopkę" z bitsów od driad?
Do tego na twoim miejscu zrobiłbym jakąś podstawkę tematyczną. Bo aktualnie to wygląda, jakby "kolo" patrzył tępym wzrokiem pod nogi, czy sie nie potknie... Proponowałbym jakąś leżącą postać tam dać.
Generalnie nie jest źle, ale spróbuj go troche dopieścić Zaszkodzic nie zaszkodzi, a może tylko pomóc
Maźnij mu oczy na czerwono czy coś Zrób go takim groźniejszym i bardziej drzewiastym...
Bitsy od driad - spróbuj "wpleść" w niego. Brakuje duszków - w końcu w tym army booku spełniają istotną rolę. Dalej, to jest drzewiec, kto powiedział, że musi być maźnięty 2-3 kolorami? Spróbuj go przebarwić miejscami, dodać jakieś aspekty ala mech / gałęzie z liśćmi. Po prostu teraz to on jest taki goły i wesoły. I co do tych białych zakończeń... Kurde, to wygląda tak, jakby drwal zaczął go rąbać i nie dokończył. Tak samo z głową - strasznie płaska. Może dorób mu "czopkę" z bitsów od driad?
Do tego na twoim miejscu zrobiłbym jakąś podstawkę tematyczną. Bo aktualnie to wygląda, jakby "kolo" patrzył tępym wzrokiem pod nogi, czy sie nie potknie... Proponowałbym jakąś leżącą postać tam dać.
Generalnie nie jest źle, ale spróbuj go troche dopieścić Zaszkodzic nie zaszkodzi, a może tylko pomóc
Maźnij mu oczy na czerwono czy coś Zrób go takim groźniejszym i bardziej drzewiastym...
No niestety, proby probami, ale wyszlo slabo nawet bardzo. (malowanie i rzezbienie)
Pocwicz moze na czyms mniejszym rzezbienie i robienie faktury drzewa - kilka naciec to za malo zeby uzyskac efekt drewna.
Odnosnie malowania to poczytaj tutoriale o technikach one naprawde duzo ucza.
Powodzenia w dalszych pracach i niezniechecaj sie moimi szczerymi, ostrymi slowami.
Pocwicz moze na czyms mniejszym rzezbienie i robienie faktury drzewa - kilka naciec to za malo zeby uzyskac efekt drewna.
Odnosnie malowania to poczytaj tutoriale o technikach one naprawde duzo ucza.
Powodzenia w dalszych pracach i niezniechecaj sie moimi szczerymi, ostrymi slowami.
Ja polecam polski green stuff, tanią masę modelaską za 12zł(zwaną shit stuffem ze względu na kolor, zapach i konsystencję). Jest dużo lepsza od poxyliny. Powbijaj dodatkowe łapki z driad tak by wyglądały na kolce. Możesz zrobić wychodząca z ramionami driadę(wystająca głowa i parał łapek). Możesz poświęcić jednego elfa by siedział stał na tym rozczepiającym się wystającym z pleców konarze.
Przypomina mi trochę moje ierwsze próby z masami plastycznymi(ale moje były dużo gorsze).
Życzę powodzenie w tym projekcie.
Przypomina mi trochę moje ierwsze próby z masami plastycznymi(ale moje były dużo gorsze).
Życzę powodzenie w tym projekcie.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Narazie lekko poprawione zakończenia na gałęziach, ręki jeszcze nie zrobiłem bo dopiero jak przeczytałem wasze pozty to wpadłem na pomysła Narazie tyle odemnie
mozecie mi powiedzieć z jakiego materiału zrobić liście na tych gałęziach ??
i chyba jednak wrócę do jakiegos ludka na podstawce
mozecie mi powiedzieć z jakiego materiału zrobić liście na tych gałęziach ??
i chyba jednak wrócę do jakiegos ludka na podstawce
http://cyklamen.blox.pl/resource/CHROBOTEK_Custom.JPGkubon pisze:BTW co to ten chrobotek ?
Mozna to kupic w różnych sklepach internetowych, znajdziesz w googlach. Świetnie się nadaje do zrobienia prosatego i dobrze wyglądającego listowia.
Chwilka relaksu czyli smok i czarka
Smoczek to zabawka, jakieś tam jajo było a w śrokdu smok
Ma on odczepiane skrzydła, głowe nogi i ogon ( miał jeszcze ręcę ale takie jakieś drewniane więc mu przerobiłem )
Co co czarki - twarz mi nie wyszła i już nigdy wiecej nie maluje bez podkładu xD
PS. oczywiście smok będzie zielony xD
Smoczek to zabawka, jakieś tam jajo było a w śrokdu smok
Ma on odczepiane skrzydła, głowe nogi i ogon ( miał jeszcze ręcę ale takie jakieś drewniane więc mu przerobiłem )
Co co czarki - twarz mi nie wyszła i już nigdy wiecej nie maluje bez podkładu xD
PS. oczywiście smok będzie zielony xD
To się chwali.Zalet malowania na podkładzie wymieniać nie będę bo są chyba oczywiste.Jak nie jesteś zadowolony z czarodziejki to zawsze możesz poprawić(np.twarz),całość modelu strasznie się świeci(?).Co do smoka,pomimo że jestem zwolennikiem konwertowania(także z użyciem elementów obcych)wsadzenie całego skrzydlaka jest dla mnie lekką przesadą.Jeśli bestyjka ma być tylko na półeczkę to jeszcze,po uprzednich modyfikacjach,mogłaby być.Może potraktuj plastika jak poligon doświadczalny,popróbuj dłubania w masie modelarskiej.kubon pisze:już nigdy wiecej nie maluje bez podkładu
Oj tam na półkę Ja nim mam zamiar b. często grać A czarodziejka jest w lakierze - kupiony przez pomyłke i dlatego jest nie matowy A rzeźbić smoka od podstaw - drżę na samą myśl
Smoka nie jest tak ciężko lepic, ja swojego mam zamiar rzeźbic ;P Dużo gs na niego by poszło, a co do twojego to tez radzę go potraktowac jako "poligon doświadczalny" jednak zabawka pomalowana farbami to nie to... Ale gratuluję chęci bo dużo lepisz tyle, że ja nie polecam poxiliny co jak ale co nie oddaje żadnych szczegółów i za szybko schnie.
niestety zauważyłem Chyba jakiekolwiek następne projekty bvędę wykańczał w GS być moze nawet tym polskim
Skończyłem Wildów
Całość:
Sztandar(No co dziki gon ponoć wprowadza anarchie tam u bretońców w dosłownym tego słowa znaczeniu
Niedługo (mysle że tak w niedziele) Wkleje pierwszą 10 łuczników
Całość:
Sztandar(No co dziki gon ponoć wprowadza anarchie tam u bretońców w dosłownym tego słowa znaczeniu
Niedługo (mysle że tak w niedziele) Wkleje pierwszą 10 łuczników
Dlaczego nie malujesz całych figurek? pozostawiłes jakieś szare niepomalowane fragmenty i chyba gdzie niegdzie także zielone.
@ dargo000
czy chodzi ci o rękę od muzyka ??
Bo jeśli nie to nie wiem o co
@ jamakot
Tak wiem - z poxilina już konieć
Przy następnych projektach kupuje GS nie ma bata
czy chodzi ci o rękę od muzyka ??
Bo jeśli nie to nie wiem o co
@ jamakot
Tak wiem - z poxilina już konieć
Przy następnych projektach kupuje GS nie ma bata
Chodzi mi o szare konie, gałęzie, szarą poxyline np na pniu pod czarodziejką. Chyba że te elementy są tak pomalowane? ale w takim wypadku doradzałbym używanie bardziej realistycznych barw.