WOCH 4300 (WI)
Re: WOCH 4300 (WI)
Właśnie z powodu wyjaśnionego przez Macika chce wystawić 2 Lordów bo chciał bym na tym turnieju porobić coś poza ruszaniem piechoty i rzucaniem savów, oraz zdejmowaniem figurek.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Właśnie z powodu wyjaśnionego przez Macika chce wystawić 2 Lordów bo chciał bym na tym turnieju porobić coś poza ruszaniem piechoty i rzucaniem savów, oraz zdejmowaniem figurek.
tych 10% masz dwa razy na turę, a tur masz 6 + recasty z misscastówNie przesadzajmy 10% na wessanie oddziału to nie tak dużo
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Sorry ale ja tak nie uważam bo można ich bez problemnu zabić... z jednej strony dopuszczasz mocne szczury a tu masz jakieś obiekcje bo a nóź 2 bramy wylosuje i rzuce je z IF a potem jeszcze 11 lub 12 na siłe...
nie uważasz ze taka gra będzie mega nudna? zarówno dla przeciwnika jaki dla Ciebie..Przemcio251 pisze:Sorry ale ja tak nie uważam bo można ich bez problemnu zabić... z jednej strony dopuszczasz mocne szczury a tu masz jakieś obiekcje bo a nóź 2 bramy wylosuje i rzuce je z IF a potem jeszcze 11 lub 12 na siłe...
Ty będziesz rzucał te savy na piechocie...oraz probowal wrzucić komus bramę przez 6 tur.. i jedyna emocjonująca rzecza w całej bitwie będą rzuty na sile bramy... i tak przez 2 dni.....
wrzuć do rozpy smoka.. i ze 20 kawalerzystów.. Ty sobie pograsz.. a i przeciwnicy będą bardziej zadowoleni
jeśli wystawisz dowolnego innego lorda (nawet maga - może to być reprezentowany przez figurkę lorda Tzeencha) to rozpa przejdzie, regimenty masz w porzo. Analogicznie do Twojej sytuacji armia dwarfów na samych slajerach (czyli pełen klimat) + 2 x kowadle nie przejdzie mimo tego że dwarfy nie są super gięte - jeśli nie masz figurek napisz w odpowiednim temacie czego Ci brakuje, może to jest odpowiedź na Twoje problemy.
dyskusję można by prowadzić dalsze 15 stron ale nie ma to sensu - na WI ważna jest różnorodność + klimat (np. wystawienie modeli nie widywanych na turniejach) + brak nieprzyzwoitych przegięć - ponieważ są to jak każde - kategorie subiektywne dlatego rozumiemy że pomiędzy graczem a organizatorem może dojść do różnicy zdań - tak to już w życiu bywa ale od tego mamy forum wymiany opinii
pozdro,
Ż.
P.S. jeśli chcesz poprawić "moc" armii możesz popracować nad regimentami - np. 3 regony kawalerii na pewno nie dyskwalifikują WOCH-u
dyskusję można by prowadzić dalsze 15 stron ale nie ma to sensu - na WI ważna jest różnorodność + klimat (np. wystawienie modeli nie widywanych na turniejach) + brak nieprzyzwoitych przegięć - ponieważ są to jak każde - kategorie subiektywne dlatego rozumiemy że pomiędzy graczem a organizatorem może dojść do różnicy zdań - tak to już w życiu bywa ale od tego mamy forum wymiany opinii
pozdro,
Ż.
P.S. jeśli chcesz poprawić "moc" armii możesz popracować nad regimentami - np. 3 regony kawalerii na pewno nie dyskwalifikują WOCH-u
trzeba mieć te 3 regimenty... dobra jeszcze się zastanowie... ale to i tak dziwne bo ci magowie wcale nie są przegięci a jak napisał maciek moja armia nie strzela i jest wolna więc boję się że to będzie wyglądało jak napisał pochodze sobie piechotą i ją pozdejmuje od ostrzału... to że mam 2 magów tęczy nie powoduje, że armia jest przegięta... WOCH po prostu nie ma nic innego czym można takiego maga zastąpić... no może poza demon princem:/ WOCH jest armią mocno przeciętną nawet z dwoma magami tęczy.
Nie przejdzie, bo nie można wystawić dwóch kowadełŻaba pisze:Analogicznie do Twojej sytuacji armia dwarfów na samych slajerach (czyli pełen klimat) + 2 x kowadle nie przejdzie mimo tego że dwarfy nie są super gięte
Ale ogólnie to popieram taki punkt widzenia.
E tam lord klepacz na smoku jest dla mnie mega mocny;) Można złożyć takiego że nic mu się nie robi, wiec nie rozumiem problemu- figurki smoków ma wiele osób... po pytaj i wystaw go Albo też znajdź sobie kogoś na partnera... A kto mi powie że WoCh nie jest mega giętki ma w...
Woch nie jest mega gięty
bardzo zgadzam się z tym co Żabson napisał z tym że armia na samych slayerach i 2x kowadłach zamiast na slayer lordach to bezklimacie a tu mamy naprawdę klimat pełną gębą, co do tego chyba nie ma wątpliwości.
rospa Jankiela mimo że ma różnych lordów jest duuuuuuuuuuuużo mocniejsza od tej nawet z 2ma lordami tęczy : ] ale już zbaczam z tematu ale mam wrażenie że wszyscy obsrali się na widok lordów i nie widzą że poza nimi jest chyba pierwsza prawdziwa armia chaosu jaką widziałbym na masterze.
nie bierz smoka do walki, to plew z taką rospą
jak już coś zmieniasz w rospie to zrób lorda maga slanesha lub undevided na koniku , jeśli chcesz tego smoka to tylko z magiem ( i mam jednego na zbyciu za parę Tyskaczy)
bardzo zgadzam się z tym co Żabson napisał z tym że armia na samych slayerach i 2x kowadłach zamiast na slayer lordach to bezklimacie a tu mamy naprawdę klimat pełną gębą, co do tego chyba nie ma wątpliwości.
rospa Jankiela mimo że ma różnych lordów jest duuuuuuuuuuuużo mocniejsza od tej nawet z 2ma lordami tęczy : ] ale już zbaczam z tematu ale mam wrażenie że wszyscy obsrali się na widok lordów i nie widzą że poza nimi jest chyba pierwsza prawdziwa armia chaosu jaką widziałbym na masterze.
nie bierz smoka do walki, to plew z taką rospą
jak już coś zmieniasz w rospie to zrób lorda maga slanesha lub undevided na koniku , jeśli chcesz tego smoka to tylko z magiem ( i mam jednego na zbyciu za parę Tyskaczy)
T
fajna armia nie musi być free fragiem - wybór jednostek w WOCH jaki jest co nie zmienia faktu że Bramka jest czarem którego chciałbym w ogóle nie widzieć w battlu, nigdy, w żadnej armii, nawet w ograch...
miłego,
Ż.
miłego,
Ż.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, o 18:27 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.
jest często skuteczniejsza niż 2x 6 najtów full wypas - jeśli idzie o psychologię
tak czy siak bramka jak wchodzi to wypłaca średnie 7 hitów z S7 - to jest już sporo
tak czy siak bramka jak wchodzi to wypłaca średnie 7 hitów z S7 - to jest już sporo
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą