Galeria Sławola [19.07.21 - The Tainted]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Galeria Sławola

Post autor: Sławol »

Mogę Ci udzielić kredytu na czas wolny, oddasz mi więcej, będę do przodu na parę tygodni ;) A co do drugiej kwestii - liczę na to!

A tak na poważnie, to może ja się za to wezmę, jak znajdę czas w weekend, wykorzystam Twoje oczy z PS-a i zrobię z tego wszystkiego jeden wspólny tutorial ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Właściwie wszystko już zostało powiedziane, ale...
12 godzin? Myślałem, że ja wolno maluję :D Szkoda nmm'u, bo trochę psuje ogólny klimat figurki, która jest całkiem ciekawa. Może spodziewałbym się trochę większych kontrastów na płaszczu na plecach, ale może tylko się czepiam. Tak samo może tylko się czepiam, ale jakoś nie gra mi ten szary woreczek. No nie wiem czemu, ale to druga rzecz, na którą zwróciłem uwagę. Wygląda jak niedokończony.
Natomiast szacunek za maskę, naprawdę fajny motyw, do tego świetnie zrobiony - przyciąga uwagę.
Czekam na więcej :)
pzd

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Marko pisze:12 godzin? Myślałem, że ja wolno maluję :D
Heh, tylko ja akurat w międzyczasie wiedziałem, co się dzieje w świecie, za oknem, obiad wpadł, rozmowa przez telefon itp. :) Akurat tak się złożyło, że zeszło ponad 10 godzin (w sumie przez 2 dni), bo roboty jest na mniej, ale na raz nie dało rady ;)

A maska w sumie mogłaby "żyć" chyba samoistnie, bez reszty modelu ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Aaa, nie no myślałem, że 12 godzin roboczych, ale jak 12 godzin podczas których wpadły przerwy, to się nie liczy:) zwracam honor.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Jup, to znowu ja ;)

I tym razem trafiło mi się zlecenie, być może większe... Armia cała, oczywiście na fali są wampiry, więc i mnie to trafiło :)

Póki co - zaczynamy od lorda ze skrzydełkiem.

Fantastyczna figurka, linie podziału ujdą w obróbce, mało szlifowania, twarz trochę wybrakowana (nie wszystkie kły są, za to dwie "jedynki" i oczy jakoś widać). Figurka spasowana nieźle - trochę GS-u trzeba było przy łączeniu lewej nogi z biodrem, przy okazji trzeba tam było trochę podłubać, bo jest to łączenie kolczugi, więc wystarczyło kilka razy podziurawić masę i jakoś wyszło ;)

Schemat kolorystyczny - tutaj miałem dość sporą swobodę (nareszcie!), więc mogłem się pobawić :) Dostałem tylko parę słów:

- klimat zimowy,
- w miarę realistycznie,
- metaliki :D,
- kolor wiodący armii - niebieski

Oczywiście malowanie zacząłem od skóry, która miała być w założeniu chłodna i blada, ale nie znowuż taka bezbarwna. A potem przyszedł czas na skrzydło... Tutaj sobie kombinowałem z efektami. Pancerz jest niebieski, trochę podcieniowany, ale główny nacisk położyłem na jego zniszczenie i podkreślenie materiału, z którego jest wykonany - czyli otarcia metalu, trochę rdzy, przebarwienia...

I tak się bawiłem z tym modelem, eksperymentowałem sobie także ze śniegiem przy użyciu samej białej farby (oprócz klasycznej już sody), efekt mnie zadowolił. Malowanie miało być z założenia ładne i tyle, bez żadnych tam fajerwerków :)

Obrazek

Zapraszam!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

fajny armour skóra, nietoperek, miecz,

nie podoba mi się natomiast płaszcz i podstawka

ale wszystko ładnie dobrane i zimowe :P (swoją drogą te nowe wampiry aż się proszą o zimowy design)

Awatar użytkownika
likwidator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: likwidator »

Hmmm
Nawet nie źle , ale mam parę zastrzeżeń, a mianowicie:
-według mnie jest troszeczkę za ciemny , jest w nim za mało życia (tak , tak
wiem jest to wampir, ale chociaż pancerz powinien się błyszczeć a w
najlepszym wypadku :twisted: NMM :twisted: , chociaż wiem że nie wszyscy to lubią )
- troszkę dziwnie wyglądają te fioletowe kropeczki z tyłu skrzydła
- wogóle nie widzę z czym jeść ten śnieg na płaszczu :D

A tak ogólnie to pięknie ładnie i super 8)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Bardzo fajna zbroja, zniszczenia na niej.
Nie bardzo mi się podoba śnieg na płaszczu i ręka/skrzydło (szarość przechodząca w czerń)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Wygląda cąłkiem fajnie, ale bez rewelacji. Wiem jaki efekt chciałeś na skrzydłach otrzymać (na Cmon była taka fajna praca ze zmieniajacym sie skrzydłem) ale IMO wyszło to dosyć niechlujnie :wink:

Z chęcią zobaczę nastepne figurki :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Piotrax pisze:Wiem jaki efekt chciałeś na skrzydłach otrzymać...na Cmon była taka fajna praca ze zmieniajacym sie skrzydłem...
No to się bardzo mylisz - nic podobnego (nawet nie wiem za bardzo, o którym modelu mówisz, fakt, jest ich tam kilka chyba...). Nie uznaję plagiatów, chyba że klient sobie życzy. Poza tym robię duże zdjęcia, to i wszystko dobrze widać. A CMON jest dla mnie galerią, a nie inspiracją :) Taki motyw miałem w głowie od momentu, jak tylko figurka weszła na rynek. I mam jeszcze kilka innych pomysłów na to skrzydło, ale to już innym razem.
likwidator pisze:- wogóle nie widzę z czym jeść ten śnieg na płaszczu :D
Najlepiej ze śnieżkami :D A NMM omijam szerokim łukiem póki co ;)
war2bone pisze:...swoją drogą te nowe wampiry aż się proszą o zimowy design...
Dokładnie, inaczej się nie da ;)

Dzięki za komentarze :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Sławol pisze:
Piotrax pisze:Wiem jaki efekt chciałeś na skrzydłach otrzymać...na Cmon była taka fajna praca ze zmieniajacym sie skrzydłem...
No to się bardzo mylisz - nic podobnego (nawet nie wiem za bardzo, o którym modelu mówisz, fakt, jest ich tam kilka chyba...). Nie uznaję plagiatów, chyba że klient sobie życzy. Poza tym robię duże zdjęcia, to i wszystko dobrze widać. A CMON jest dla mnie galerią, a nie inspiracją :) Taki motyw miałem w głowie od momentu, jak tylko figurka weszła na rynek. I mam jeszcze kilka innych pomysłów na to skrzydło, ale to już innym razem.
A to przepraszam :wink: Po prostu koncepcja wydała mi się podobna do TEGO modelu. Nie żebym kogokolwiek o plagiat posądzał czy coś :wink:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Wszystko w porządku, wcale tego tak nie odebrałem, a tylko dopowiedziałem :)

Tak myślałem, że o ten model chodzi :) A te czarne kreski są akurat bardzo łatwe do zrobienia :D Poza tym nie widzę podobieństwa zbyt dużego ;) Koncepcja była taka: skrzydło miało być organiczne, odmrożone, sine, zepsute i niszczejące (jak to w filmach robią - ciało zaczynają pokrywać takie właśnie włókna), a do tego miało mieć plamy skórne. I tak to wyszło właśnie :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Sławol - znowu nie max, ale co tam... ;P Poczekam :P

Skrzydła mi się podobają - bardzo fajnie wyszły - te kreseczki, plamki, przebarwienia tworzą fajowy klimacik.
Skóra bez szaleństw... Przyzwoita i już.
Płaszcz podobnie - choć ja jestem zwolennikiem śniegu niemalowanego ;)
Brązowe futerko fajne - bardzo fajnie ożywia tył figurki i miło skupia uwagę - przynajmniej moją ;)
Kolce/bolce/cokolwiek - średniawa w stronę minusa :P Paseczki lepiej wyglądają ;)
I ostatni najgorszy minus - zbroja.... Poza poziomem całej figurki. Przykro mi.
Podstawka - bardzo OK. Nie przesadzona i czarna (brzegi) :D

Ogólnie praca sprawia wrażenie bardzo spójnej - klimat/dobór kolorków - miłe wrażenie dla oka. Tylko ta zbroja... :wink:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

"Jeszcze się taki nie urodził, coby wszystkim dogodził" :)

Oj, poczekasz, kto wie, czy nie do PGA samego... Heh, żartuję, mam nadzieję, że jednak po drodze coś mi się uda zmalować :)

Klient zadowolony, a to najważniejsze :) Widać zresztą, że każdy z Was ma inny gust, więc "dla każdego coś miłego" :D

Temu się podoba zbroja, temu skrzydło, temu jeszcze podstawka, temu skóra... I tak do kupy Was zebrać, to wyjdzie na to, że nie ma się czego czepiać przy tym modelu :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Dosyc fajny ale.....ten malowany snieg moim zdnaiem fatalny, czemu nie uzyles tego co na podstawce? Zbroja super, ale znowu ten zwierzak nie dopracowany. Ogolnie figsa Ok :)
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Chaoschild pisze:Dosyc fajny ale.....ten malowany snieg moim zdnaiem fatalny, czemu nie uzyles tego co na podstawce?
A widziałeś kiedyś płaszcz w ruchu, przykryty śnieżnym puchem? :roll:
Generalnie fajnie, choć bez fajerwerków.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Fingor pisze:
Chaoschild pisze:Dosyc fajny ale.....ten malowany snieg moim zdnaiem fatalny, czemu nie uzyles tego co na podstawce?
A widziałeś kiedyś płaszcz w ruchu, przykryty śnieżnym puchem? :roll:
Generalnie fajnie, choć bez fajerwerków.
A widziales gdzies plaszcz w ruchu pomazany biala farba :roll: No to masz okazje :wink:
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Panowie Fingor i Chaoschild - nie śmiecić, OK? Puch nie puch, w ruchu czy nie, oceniać, krytykować, ale bez pyskówek osobistych i tenisa forumowego. Stać Was na to? Jeśli tak - dziękuję, jak nie - do widzenia. Żarty żartami, droczenie droczeniem, a wygłupy wygłupami. Ale bez szczekania i wywracania oczami, naprawdę, obejdzie się bez tego. BP nie wzrośnie poziom dzięki Wam, niestety.

Szanujcie samych siebie - ludzie będą Was szanować.

To wszystko z mojej strony i bardzo Was proszę, na tym niech się zakończy, bo nie będę się wdawał w dyskusje o wiadomym wyniku, do tego na forum.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Ja tu w żadnego ping ponga grać nie chciałem ;) Po prostu nielogiczne wydało mi się używanie sody na płaszczu :) Tak więc sorry za drobną napinkę.

Zauważyłem jedną rzecz - rogi na naramiennikach wyglądają dość dziwnie w samych odcieniach szarości. Rozumiem, że to miało wpisać je w okrojoną paletę, ale chyba jednak lepiej wyglądałby jakiś stonowany brąz.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Fingor pisze:Po prostu nielogiczne wydało mi się używanie sody na płaszczu :)...

To tak trzeba było od razu napisać, wtedy byłoby to do mnie i dotyczyłoby figurki, nie Chaoschilda :) Brzmi inaczej? Chyba tak.
... Tak więc sorry za drobną napinkę.
Bardzo ładnie. Przyjęte :)
Zauważyłem jedną rzecz - rogi na naramiennikach wyglądają dość dziwnie w samych odcieniach szarości. Rozumiem, że to miało wpisać je w okrojoną paletę, ale chyba jednak lepiej wyglądałby jakiś stonowany brąz.
Pewnie, że chodziło o paletę kolorów, ale nie tylko :) A brąz już mi się trochę oklepany wydaje zresztą, ileż można :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

ODPOWIEDZ