Krzyz

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Re: Krzyz

Post autor: Telchar »

Kalesoner pisze:A Ty te śmieci zbierasz? Skoro jesteś taki prędki w mówieniu innym co mają robić, to zakładam, że tak. Ciekawe hobby. :)
To Ty chcesz załatwiać to z czym państwo sobie nie radzi, dlatego znalazłem bardziej produktywny cel dla ujścia tej energii... Ja ten czas wolę poświęcić na malowanie figsów.

Ja się tylko zastanawiam jaki ma być pozytywny efekt tego typu akcji? Ja widzę tylko wzrost wzajemnej niechęci i jeszcze większą radykalizację obu środowisk.
Tomash pisze:Nie zamulaj na forum tylko zapierdalaj nad Wisłę!
Dzięki za miłą dyskusję, z mojej strony EOT. Na tym poziomie szkoda czasu.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 17:32 przez Telchar, łącznie zmieniany 1 raz.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Akadera pisze: Mam rozumiec ze jak np religia dominujaca w jakiejs miejscowosci jest np Islam (chocby kruszyniany na podlasiu) to islamska wiekszosc ma prawo stawiac polksiezyce, koczowac, modlic sie w srodku nocy itp przed bramami sasiadow innowiercow bo w koncu to jest tam miejscowa religia dominujaca? Wolne zarty.
Dżizas, Akaderson - kiedy Ci ostatnio pod domem koczowal katolicki sasiad, ktory wkopal przy okazji na trawniku krzyż i darl gebe spiewajac psalmy przez pol nocy :>?

zazwyczaj jest tak, ze jak mniejszosc organizuje jakas zbiorowa akcje, to jest to sluszne dazenie do zaistnienia w zyciu publicznym, a gdy to samo robi wiekszosc - to od razu masa ludzi placze, ze sie czuje uciskana, ktos im narzuca swiatopoglad i bron nas swieta Unio Europejska przed faszystami.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

CzarnY pisze:zazwyczaj jest tak, ze jak mniejszosc organizuje jakas zbiorowa akcje, to jest to sluszne dazenie do zaistnienia w zyciu publicznym, a gdy to samo robi wiekszosc - to od razu masa ludzi placze, ze sie czuje uciskana, ktos im narzuca swiatopoglad i bron nas swieta Unio Europejska przed faszystami.
Hehehe .+1
Kolegi ateisci, powalczcie o usunięcie krzyża z Joanny Krupy - paru katoli byłoby wdzięcznych na pewno. ;)
To tak trochę na rozładowanie emocji, bo i adminowi się włączył tryb który takiej personie jednak nie licuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jaki będzie efekt?

Tak już bez żartów i sarkazmu powiem Ci, zę prawdopodobnie, będzie to przyjemny wieczór spędzony z Kacprem i Zielonym i może Manfredem i Kielonem. Dużo kamer, manewry ZOMO :wink: na żywo. Unikalne okazy prawdziwych moherów do obejrzenia na żywo, cymes. Ja na przykład planuję najpierw przejść się do pobliskiego kina Atlantic po kubeł z popcornem.
Efekt będzie taki, że może ktoś wreszcie ogarnie, ze w Polsce są ludzie zdolni wyjść na ulicę i zaprotestować przeciwko terrorowi sekty. Tak całkiem szczerze i po ludzku dziwię się, że władza miała dość jaj, żeby użyć pałek na górników, pielęgniarki, stoczniowców czy kibiców, a nie jest w stanie rozpędzić zgrai oszołomów. Chcę być tam, chcę przyczynić się do tego, że niezadowolenie myślącej części społeczeństwa zostanie dostrzeżone. Nie mam ochoty napierdzielać się z emerytami, nie mam ochoty nikogo opluwać, chcę zabrać głos w sprawie, która mnie bulwersuje inaczej niż w rozmowie, albo na forum. Chcę korzystać z przysługującego mi prawa i legalnie zaprotestować przeciwko bezprawiu i nieudolności władz. Tylko tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Widzisz Piotrek mam sporo sasiadow dresow ale nie stare babki z wlaczonym na caly regulator przez caly dzien radiem maryja :wink:
Slyszales Piotrek zeby tam jakies osoby ktorym ten krzyz tam nie lezal stawialy przez 4 miechy jakies swoje totemy czy odstawialy podobne szopki? Toz nawet pochodow na jakies swieto (sory nie znam sie na tym to nie powiem na ktore dokladnie) ktore blokuja ulice bo ida od kosciola do kapliczki czy innego kosciola jakos w maju/czerwcu nie komentuje. Mimo ze to wlasnie taka manifestacja a nie tylko obrzed religijny. Ale jak krzyz stoi tam bezprawnie i dotego za porozumienienm z kosciolem (ja bym w takie uprzejmosci sie nie bawil nie wazne co by nie stalo, jak bezprawnie wywalamy) harcerze i miasto chcieli go przeniesc do kosciola to cyrk jakis sie zrobil to powiec co z tym fantem zrobic i jak to komentowac? Ale prosze nie wciskaj mi ze ten krzyz ktory tam stoi to manifestacja pogladow wszystkich katolikow w naszym kraju.
Krzysiek: to byl jakis krzyz na joannie krupie? Sorry nie sledze jej popisow. To co nosi na sobie to tez nie moja sprawa dopuki to nikogo nie obraza :wink:

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Zaklinacz Kostek pisze:
MAĆKO pisze:Taa albo sprzedajmy watykan i wykarmy dzieci 3ciego swiata... powiem krótko pierdolenie... a katolom trzeba sie dobrać do mordy bo inaczej nic sie w tym kierunku nie zrobi...
Kiedy i gdzie chcesz mi się dobrać do mordy?
Puki nie wchodzi mi w droge ze swoimi poglądami to jesteś mi obojetny...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Telchar pisze:
Tomash pisze:Nie zamulaj na forum tylko zapierdalaj nad Wisłę!
Dzięki za miłą dyskusję, z mojej strony EOT. Na tym poziomie szkoda czasu.
Proszę cię bardzo. One down, kto następny? ;)

PS. Nie zapomnij porobić zdjęć ze sprzątania, my na pewno zrobimy kilka dziś pod pałacem!
Maćko pisze: a katolom trzeba sie dobrać do mordy bo inaczej nic sie w tym kierunku nie zrobi...
Maćko, ostrzegam cię po raz pierwszy i ostatni. Chodzi mi nie tylko poziom dyskusji (w wątkach politycznych zawsze sięga on dna, a potem w nim wierci ryjkiem).To co piszesz podpada pod nawoływanie do przemocy, a to już jest ścigane z urzędu. Ogarnij się.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Akadera pisze:Ale prosze nie wciskaj mi ze ten krzyz ktory tam stoi to manifestacja pogladow wszystkich katolikow w naszym kraju.
Zaden problem. Ja po prostu Ci tego nie wciskam, niezaleznie od tego co piszesz wyzej :>.

http://images.eonline.com/eol_images/En ... 120109.jpg - zdecydowanie popieram usuniecie krzyza z Joanny Krupy!

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Dobra z mojej strony EoT bo rzeczywiście nie znosze ciesnienia takich tematów:)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jezusmaria, tylko nie PETA. Ja wiem że cycki i w ogóle, ale ta organizacja jest tak beznadziejna, że mi urywa od spokoju ducha podobnie jak wybryki rydzykatolików. A naprawdę popieram ekologię i ekologów.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Widzisz Piotrek choc co do usuniecia chociaz jednego symbolu religijnego sie zgadzamy :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Tomash pisze:
Telchar pisze:
Kalesoner pisze: Skoro państwo tego nie potrafi, to ktoś to musi zrobić.
Szkoda, że na przykład w kierunku zbierania śmieci z brzegu Wisły nie jesteście tacy wyrywni. Gwarantuje że gdyby 10% tej energii przeznaczyć na ten cel pozytywny efekt byłby niepomiernie większy. No ale tutaj można komuś dokopać...
Każdy poprawia kraj jak umie najlepiej. Nie zamulaj na forum tylko zapierdalaj nad Wisłę!
Tym mnie Tomku roz... no dobrze humor poprawiłeś :)
Kalesoner pisze:...
Z chęcią bym tam się pojawił ale te "parę" kilometrów niestety mnie powstrzymuje...
Żenujące jest wykorzystanie symbolu do celów politycznych...
Ciekawe ilu posłów PiS-u się tam kręci i podtrzymuje tę farsę.
Zastanawiał się nad tym ktoś?
W sumie teraz tyle powodzi to całą tę miłość koczujący powinni wylać [ dość niefortunne ale trafne słowo obecnie ] na powodzian.
Należy im się w końcu miłość do bliźniego.
Mam nadzieję że sprawa harcerskiego krzyża którego harcerze nie mogli z klerem przenieść do KOŚCIOŁA dzięki zadeklarowanym KATOLIKOM którzy siłą zablokowali tę ceremonię.
Krzyż w miejscu w którym nie powinien stać dłużej niż do końca żałoby to FAIL!

Kalesonku pykaj fotki i daj jakąś relację, będę w tv to oglądał i może Was tam gdzieś zobaczę?
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 19:12 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Kalesoner pisze:Jaki będzie efekt?

Tak już bez żartów i sarkazmu powiem Ci, zę prawdopodobnie, będzie to przyjemny wieczór spędzony z Kacprem i Zielonym i może Manfredem i Kielonem. Dużo kamer, manewry ZOMO :wink: na żywo. Unikalne okazy prawdziwych moherów do obejrzenia na żywo, cymes. Ja na przykład planuję najpierw przejść się do pobliskiego kina Atlantic po kubeł z popcornem.
Efekt będzie taki, że może ktoś wreszcie ogarnie, ze w Polsce są ludzie zdolni wyjść na ulicę i zaprotestować przeciwko terrorowi sekty. Tak całkiem szczerze i po ludzku dziwię się, że władza miała dość jaj, żeby użyć pałek na górników, pielęgniarki, stoczniowców czy kibiców, a nie jest w stanie rozpędzić zgrai oszołomów. Chcę być tam, chcę przyczynić się do tego, że niezadowolenie myślącej części społeczeństwa zostanie dostrzeżone. Nie mam ochoty napierdzielać się z emerytami, nie mam ochoty nikogo opluwać, chcę zabrać głos w sprawie, która mnie bulwersuje inaczej niż w rozmowie, albo na forum. Chcę korzystać z przysługującego mi prawa i legalnie zaprotestować przeciwko bezprawiu i nieudolności władz. Tylko tyle.
Opanuj język, bo to co mówisz miejscami nasuwa się już o obrażanie uczuć religijnych. O ile wiem ja do żadnej sekty nie należę. Sam w sumie też jestem za usunięciem tego krzyża, bo robi tam więcej problemów niż to warte i większość zapomniała dawno dlaczego on tam stoi. Jednak mimo to wkurza mnie zachowanie "inteligentów", którzy pałają nienawiścią równie mocno co moherowa armia. Dlatego przystopujcie i nie ośmieszajcie się. Aaa i mam nadzieję, że nie będzie to wasza ostatnia społeczna akcja i potem weźmiecie się za protesty przeciwko podwyżce podatków, bo przecież ludzie inteligentni muszą wyjść na ulicę.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 19:43 przez Rilam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Ja tam nie idę protestować przeciwko niczemu.
Popatrzę sobie na afejrę z bliska, plus spotkam się ze znajomymi na piwku.
W sumie liczę na dobry spektakl. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Nie nienawiść a respektowanie prawa i innych.
Państwo pod krzyżem zapominają że nie są w tym kraju sami.
Mi nie przeszkadza dzwonienie w niedzielę na całą parę w dzwony ale krzyż w miejscu całkowicie nieodpowiednim i desperacko broniony w imię politycznych korzyści już mnie denerwuje...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Rilam pisze: Opanuj jeżyk
Opanuj zajączek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Rilam pisze:Opanuj jeżyk, bo to co mówisz miejscami nasuwa się już o obrażanie uczuć religijnych.
To jest zwyczajnie głupie...
Rilam pisze:O ile wiem ja do żadnej sekty nie należę.
A to śmieszne. Skoro poczułeś się urażony nazwaniem "obrońców krzyża" sektą (określenie bardzo pasujące według wszystkich formalnych definicji), to znaczy że czujesz się członkiem tej samej wspólnoty.
Rilam pisze:Jednak mimo to wkurza mnie zachowanie "inteligentów", którzy pałają nienawiścią równie mocno co moherowa armia. Dlatego przystopujcie i nie ośmieszajcie się. Aaa i mam nadzieję, że nie będzie to wasza ostatnia społeczna akcja i potem weźmiecie się za protesty przeciwko podwyżce podatków, bo przecież ludzie inteligentni muszą wyjść na ulicę.
Ja tam pałam nienawiścią tylko do cynicznych kaczystowskich polityków, którzy tak bezwzględnie wykorzystują tych prostych i nierzadko chorych ludzi.
A przeciwko podwyżce podatków protestować nie zamierzam, bo uważam że jest potrzebna i podatki w Polsce są za niskie.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Tomash pisze: A przeciwko podwyżce podatków protestować nie zamierzam, bo uważam że jest potrzebna i podatki w Polsce są za niskie.
Zarabiam 1400, dzisiaj zrobiłem opłaty, wyniosły 1290 z groszami.
Pomyliłeś słowo podatki ze słowem wypłaty. :wink:
Co do krzyża, paranoja, powinni to usunąć już dawno, a nie banda hipokrytów robi komedię.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

bigpasiak pisze:Ciekawe ilu posłów PiS-u się tam kręci i podtrzymuje tę farsę.
Zastanawiał się nad tym ktoś?
:lol2:

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Tomash pisze:
Rilam pisze:Opanuj jeżyk, bo to co mówisz miejscami nasuwa się już o obrażanie uczuć religijnych.
To jest zwyczajnie głupie...
Rilam pisze:O ile wiem ja do żadnej sekty nie należę.
A to śmieszne. Skoro poczułeś się urażony nazwaniem "obrońców krzyża" sektą (określenie bardzo pasujące według wszystkich formalnych definicji), to znaczy że czujesz się członkiem tej samej wspólnoty.
Rilam pisze:Jednak mimo to wkurza mnie zachowanie "inteligentów", którzy pałają nienawiścią równie mocno co moherowa armia. Dlatego przystopujcie i nie ośmieszajcie się. Aaa i mam nadzieję, że nie będzie to wasza ostatnia społeczna akcja i potem weźmiecie się za protesty przeciwko podwyżce podatków, bo przecież ludzie inteligentni muszą wyjść na ulicę.
Ja tam pałam nienawiścią tylko do cynicznych kaczystowskich polityków, którzy tak bezwzględnie wykorzystują tych prostych i nierzadko chorych ludzi.
A przeciwko podwyżce podatków protestować nie zamierzam, bo uważam że jest potrzebna i podatki w Polsce są za niskie.
Hmm ci "obroncy krzyża" to katolicy, są jacy są, ale obrazajac ich obraża się też tą normalną część, więc co tu się dziwić, że komuś się to nie podoba. Btw zauważyłem, że ateiści częściej obrażają wierzących, niż wierzący ateistów(pewnie wynika to ze strachu, przed silnie zorganizowaną grupą bojówek moherowych :lol2: )

Do pewnych tematów to najlepiej podchodzić z pewnym dystansem. :mrgreen:

ODPOWIEDZ