Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych

Post autor: cahir »

Hamek to Hamek, młot ma mieć!! ;D IMO z młotami, jak je dobrze zrobisz, co wg tutka jest całkiem proste, acz praco- i czasochłonne, będą wyglądać jeszcze lepiej.
A jeśli Ci się podobają - +1 dla Ciebie. O to w tym chodzi ;]
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

http://www.rebel.pl/product.php/1,1176/ ... erers.html
Mają jeszcze lorda tarczownika i slayerów. Będę musiał tam pójść i kupić ile zdołam unieść.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Klafuti pisze:http://www.rebel.pl/product.php/1,1176/ ... erers.html
Mają jeszcze lorda tarczownika i slayerów. Będę musiał tam pójść i kupić ile zdołam unieść.
tak, jeśli ktoś ma na stanie to ma, więc jak ktoś potrzebuje to proponuję się spieszyć...

ja poluje na rocznicowego tarczownika a na razie zrobię konwersję
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Łolaboga, 6 dych?
Na cytce nie lepiej... naprawdę cieszę się ze swoich...
Jak kupiłem z Maelstorm Games to wyszło mi około 10 zeta za figsa, a są IMO naprawdę wypaśne.
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... pe_202_000
Takie coś znalazłem, weź pod uwagę fakt większego kupna i kurs funta 4,62zł. Jakieś zniżki czy cuś, może znajomych namów.
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... nf_211_000
Co prawda są 3 w blistrze, ale mięcho!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Joncek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joncek »

Smh pisze:dla informacji, kolejne rzeczy znikające z cenników sklepów to:

99110205126 - Dwarf Hammerers - 84-21 - DELETE
9906020510701 - Dwarf Slayer Lord - 84-40 - DELETE
Niedobrze ja nie mam kasy a tu takie kwiatki, kiedyś wycofali ironów teraz to
GW chce przekształcić dwarfy w plastikowe chordy. :roll:

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

Cahir A ile płaciłeś za przesyłkę do Polski ?

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

free

EDIT: Z tego sklepu przesyłka do europy przy zamówieniu powyżej 10Ł jest za darmo. Trzeba tylko dobrze wpisać adres do przesyłki, żeby nie plątała się po Polsce.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, o 22:06 przez Gremli, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tu tylko sprzątam.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

ja póki co mam 43 hamków dokupić jeszcze trzeba z 37 XD
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Nie płaciłem nic, bo zrobiliśmy zamówienie z klubu OŁ. ;]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jeszcze na dzień dzisiejszy hamki GW są np. w sklepie Gamesrus we Wrocku we w miarę dobrych cenach.
Zastrzegam , że jestem jedynie klientem tego sklepu... Pozdrawiam.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Czy dysponuje ktoś linkiem, w którym będzie zawarta informacja, które produkty z naszej armii (ale i innych, w tym mrocznych elfów) zostały przesunięte do mail order?

Co oni wyczyniają, przesuwać hammerersów do MO :shock: :?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kraggo pisze:Czy dysponuje ktoś linkiem, w którym będzie zawarta informacja, które produkty z naszej armii (ale i innych, w tym mrocznych elfów) zostały przesunięte do mail order?

Co oni wyczyniają, przesuwać hammerersów do MO :shock: :?
nie ma tego w linkach, dostają to na maila firmy, które handlują z GW. Na szczęście na ostatniej liście nie ma nic z Krasi

a dlaczego przenoszą do MO? bardzo prosto:

1) robią duuuuzo figurek
2) sprzedają normalnie
3) figsy się powoli kończą, gdy osiągną jakiś stan magazynu, który nie da gwarancji dostarczenia wszystkim swoim sklepom i klientom wskakują na MO by zapewnić jeszcze z jakiś czas dostępność
4) szykują się do robienia nowych modeli (w tym wypadku najczęściej plastików bo w tą stronę idą)

taki model biznesowy jest zrozumiały z poziomu zarządzania i "cyklu życia produktu", przecież gdyby robili danego modelu po 1000szt i jak się skończą "dorabiali" figsy byłyby duuużo droższe

edit:

poza tym nie oszukujmy się, nowego AB nie mamy więc w ciągu 1,5 roku pewnie czas na nas, w tym na nowe figsy... zauważcie jak dużo już naszych rzeczy jest w MO a ile w normalnej ofercie... tych pierwszych jest więcej...

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Kraggo
Chuck Norris

Czas zatem rozejrzeć się za hammerersami, pasowałoby dobić chociaż do 20 na potrzeby domowych gier :)

A polityka GW mi się nie podoba, byłem, jestem i będę zwolennikiem metalowych modeli. To wszystko idzie w stronę plastikowych żołnierzyków, masówki :?

Wiem wiem, znam plusy i minusy metalu/plastiku, ale nadal nie przekonuje mnie to, co robi GW.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie idzie tu chyba o materiał - plastik czy metal - a raczej o urodę samych modeli. Akurat w armii krasnali powinni zaj...ć wszystkich projektantów modeli plastikowych - są one po prostu wstrętne w porównaniu z oldschoolowymi, które akurat były z metalu. I chyba właśnie stąd awersja do plastików. W niektórych armiach plastikowe modele są całkiem do rzeczy - i co z tego, że są plastikowe. Jedyna wada plastiku - jakiś taki nieprzyzwoicie lekki... :wink:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

fakt, nowe modele są zbyt "nowe" przez co bardzo tracą krasnoludzki urok. Tego kto robił nowych inżynierów należy powiesić za jaja u sufitu -.- tak samo pomysł z nowymi longbeardami :/ :/ a wpływ na to może mieć (nie wiem na ile w tym prawdy, gdzieś to przeczytałem) że teraz modele projektują zdolni graficy którzy nawet nie mieli w ręce masy modelarskiej, a nie tak jak kiedyś wszystko robione osobno przez rzeźbiarzy...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

przyznać muszę, że nowe modele mają sporą dynamikę i to mi się w nich podoba

stare? niektóre mi się podobają... jednak porównując nowego Woja z GW a Starego... to na polu walki bardziej bym się wystraszył tego nowszego...

pozostaje mieć nadzieję, że przy odświeżaniu krótkonogich nie spieprzą modeli i tyle

- Ulegasz stereotypom.

Kraggo
Chuck Norris

A mnie irytuje właśnie to usilne przechodzenie na plastik. Dość mocno odczuły to wysokie elfy - straż fenixa i białe lwy z plastiku. Zobaczcie na ceny i porównajcie ze starymi modelami, licząc średnio od sztuki 10 złotych za metalową figurkę. Dziś trzeba zapłacić tyle samo albo i więcej za podobny odlew z... plastiku :? To mnie właśnie niepokoi. O coraz wyższych cenach nie wspominam, ale po pierwsze jest allegro i ebay, po drugie powstaje coraz więcej firm, zajmujących się alternatywnymi wzorami. Nasza armia też doczekała się paru ciekawych wzorów :)

Sam na miarę możliwości zdobywam metalowe modele do armii. Zdaję sobie jednak sprawę, że część jednostek po prostu "musi" (mam na uwadze bieżące czasy i politykę GW) być plastikowa.

Z nowych inżynierów podoba mi się tylko ten, którego posiadam - wersja z dwoma pistoletami, reszta jakoś mi nie podchodzi. A gdyby jeszcze porównać ten model do Burloka... Nie chcę nawet wspominać o staroedycyjnych, metalowych kusznikach. Marzeniem takich posiadać, są to po prostu piękne modele.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

True. O ile jeszcze za metalowe modele można było tyle wysupłać, to za plastikowe jest to rozbój :evil: . Tym bardziej apeluję: JEŚLI KTOŚ WYSZPERA JAKIEŚ FAJNE FIGSY INNYCH FIRM TO NIECH ZAPODAJE FOTY WRAZ Z JAKIMŚ FIGSEM GW DLA PORÓWNANIA ROZMIARÓW ORAZ Z CENĄ :!: :!: :!: .

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kraggo pisze:Nie chcę nawet wspominać o staroedycyjnych, metalowych kusznikach. Marzeniem takich posiadać, są to po prostu piękne modele.
marzenia się spełniają: http://allegro.pl/dwarf-quarrelers-cros ... 85104.html

;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

spełniają spełniają ale cena też niczego sobie

ODPOWIEDZ