Malowanie a motywacja
Re: Malowanie a motywacja
Mnie czeka pomalowanie koło 900 ludków, i robi mi się słabo na samą myśl o tym.
Jak będę malował figurkę dziennie to za trzy lata skończę:) albo poczekam z tym do emerytury.
Jak będę malował figurkę dziennie to za trzy lata skończę:) albo poczekam z tym do emerytury.
Zamiast dopieszczać wszystkie szczóliki na każdym posiadanym modelu najpierw seryjnie nałuż schludnie kolory podstawowe(6-7 kolorów) , gdy zobaczysz jak twoja armia będzie wyglądać na stole będziesz miał coraz większą ochotę to wykończyć
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
ta jasneRilam pisze:Cold wyluzuj człowieku, szukanie sobie wrogów to nie sposób na życie.
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Zdecydowanie polecam malowanie regimentami i seryjne nakładanie kolorów. Malowanie figurek pojedynczo jest demotywujące jakoś - chyba, że to bohaterowie OFC.
Motywujące są również: szklane gablotki na armię (miło patrzeć, jak rośnie) i turnieje (na które trzeba domalować figsy). Motywujące jest nie sprzątanie stanowiska malarskiego, żeby zawsze patrzyło na Ciebie z wyrzutem, że nie malujesz. Ponadto odpada opcja "pomalowałbym, ale nie chce mi się tego wszystkiego rozkładać".
Motywujące jest też ściągnięcie sobie sezonu albo dwóch jakiegoś fajnego serialu do malowania. Ja np przy Dexterze pomalowałem black guard, hydrę i szejdów.
Motywujące są również: szklane gablotki na armię (miło patrzeć, jak rośnie) i turnieje (na które trzeba domalować figsy). Motywujące jest nie sprzątanie stanowiska malarskiego, żeby zawsze patrzyło na Ciebie z wyrzutem, że nie malujesz. Ponadto odpada opcja "pomalowałbym, ale nie chce mi się tego wszystkiego rozkładać".
Motywujące jest też ściągnięcie sobie sezonu albo dwóch jakiegoś fajnego serialu do malowania. Ja np przy Dexterze pomalowałem black guard, hydrę i szejdów.
ja moje modele maluje przy south parku i family guy(no może jescze fringe)
Nie wiem czemu na to wcześniej nie wpadałem, chyba nie zdawałem sobie sprawy, że mam taką możliwość. Właśnie opróżniłem jedną półkę z książek. Niestety moje brązowe bestie na tle brązowej szafy wyglądają na niepomalowane. Ale już wiem żeby skupić się bardziej na kontrastach.Barbarossa pisze:Motywujące są również: szklane gablotki na armię (miło patrzeć, jak rośnie)
Ostatnio najlepiej motywowało mnie to forum. Wystarczało, że zaglądałem tu do galerii i zawsze coś wchodziło mi na ambicję...
Wyklej z tyłu półki 'tło' z białych kartek. Dla efektu mozesz jeszcze zakupic małą lampkę albo 2 do oświetlenia. Nie kosztuje to ani duzo kasy ani wysiłku a daje naprawdę dobry efekt.Pieta pisze:Nie wiem czemu na to wcześniej nie wpadałem, chyba nie zdawałem sobie sprawy, że mam taką możliwość. Właśnie opróżniłem jedną półkę z książek. Niestety moje brązowe bestie na tle brązowej szafy wyglądają na niepomalowane. Ale już wiem żeby skupić się bardziej na kontrastach.Barbarossa pisze:Motywujące są również: szklane gablotki na armię (miło patrzeć, jak rośnie)
Ostatnio najlepiej motywowało mnie to forum. Wystarczało, że zaglądałem tu do galerii i zawsze coś wchodziło mi na ambicję...
pzdR!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
moęsz też dokupić dyktę z fakturą jaśniejszego drewna na podstawę i już będzie jaśniej ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
mnie osobiście motywuje jak ktoś maluje, braciak męczy swoje VC-ty to i ja po jakimś czasie uruchamiam warsztat, poza tym turnieje, teraz maluję jak szalony aby zdążyć do Bazyliszka a zostało jakieś 30 modeli w tym 15 konnych i czołg![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
mnie osobiście motywuje jak ktoś maluje, braciak męczy swoje VC-ty to i ja po jakimś czasie uruchamiam warsztat, poza tym turnieje, teraz maluję jak szalony aby zdążyć do Bazyliszka a zostało jakieś 30 modeli w tym 15 konnych i czołg
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
-
- Mudżahedin
Czy powinny farbki byc rozlozone[i wszystkie papiery, pedzelki, akcesoria] to nie wiem.
Z jednej strony pozwala to zaoszczedzic czas a z drugiej jest burdel i nie chce sie na to patrzec w ogole.
Mnie męczy widok niepomalowanych fisów.
Co do gablotek to juz trzeba naprawde kochac figurki no i miec miejsce. U mnie stoja w oszklonej witrynie z ksiazkami, ale na samym dole tak, ze nie utrudniaja wyciagania ksiazek specjalnie.
Najbardziej motywujące jest jak są postępy.
Z jednej strony pozwala to zaoszczedzic czas a z drugiej jest burdel i nie chce sie na to patrzec w ogole.
Mnie męczy widok niepomalowanych fisów.
Co do gablotek to juz trzeba naprawde kochac figurki no i miec miejsce. U mnie stoja w oszklonej witrynie z ksiazkami, ale na samym dole tak, ze nie utrudniaja wyciagania ksiazek specjalnie.
Najbardziej motywujące jest jak są postępy.
HE 2.5k
Stary, zrobiłeś mi dzieńcold turkey pisze:Czemu nie ma emotka z srodkowym palcem ? Dodaje łajze do wrogów. Pewnie bierze po 20pln od pomalowanej figurki i to sie zlodziejowi nie spodobało.Tomash pisze:Skończysz gimnazjum to poznasz. Tobie przy tym potencjalnie intelektualnym raczej nie grożą takie zarobki, ale na pewno ktoś z Twoich znajomych będzie zarabiał 5k netto (ponad 30pln/h) czy nawet więcej.
(no, ale wystarczy, możesz już pospierdalać z forum)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Zrób sobie podstawki, najlepiej jasne, dosyć kontrastowe. Poważnie - bardzo dużo to daje. Nawet wyjątkowo byle jaka figurka, choćby była niedomalowana, na zrobionej podstawce na pierwszy rzut oka prezentuje się dużo lepiej, niż ładny model bez podstawki.Niestety moje brązowe bestie na tle brązowej szafy wyglądają na niepomalowane. Ale już wiem żeby skupić się bardziej na kontrastach.
Byle łajza bez grosza nie założyłaby forum, bo nie wiedziałaby gdzi i jak to zrobić i nie byłoby jej stać nawet nawet na opłacenie serwera. A skoro już ktoś sobie założył, to siłą rzeczy został administratorem.no nie, co za forum. Chce dodac wroga i kolejny z rzedu mod. Nie mozna tu sobie zadnych wrogow zrobic bo piszacy najgorsze posty to modzi/y
Blizej do złodzieja jest komuś, kto nie chce dobrze zapłacić za dobrze wykonaną pracę. Człowiek, który oczekuje, że inni będą dla niego pracować za miskę ryzu dziennie jest kapitalistycznym wyzyskiwaczem i krwiopijcąPewnie bierze po 20pln od pomalowanej figurki i to sie zlodziejowi nie spodobało
Załóż sobie darmowe forum dla ludzi, którym znowu w życiu nic nie wyszło i będziesz mógł sobie dodawać wrogów ile tylko dusza zapragnie.
Najwięcej figsów pomalowałem przy BrzydUliMotywujące jest też ściągnięcie sobie sezonu albo dwóch jakiegoś fajnego serialu do malowania. Ja np przy Dexterze pomalowałem black guard, hydrę i szejdów.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Dziecko zwane zimnym indykiem wydales na siebie wyrok
Zegnamy Cie alleluja ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Tak jak pisałem na moderatorskim -- dajmy chłopakowi podpaść większej ilości użytkowników. Na razie jest bardziej zabawny niż przykryZiemko pisze:Dziecko zwane zimnym indykiem wydales na siebie wyrokZegnamy Cie alleluja
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Moim zdaniem ma szczęście, że atakuje akurat adminów i modów. Widok trochę jakby gimnazjalista kopał Kliczkę czy oddział prewencji policji po kostkach – wiadomo, że taki admin sam się obroni, ale gdyby tak się czepiał zwykłych userów – wyrwałbym chwasta.Tomash pisze:Tak jak pisałem na moderatorskim -- dajmy chłopakowi podpaść większej ilości użytkowników. Na razie jest bardziej zabawny niż przykryZiemko pisze:Dziecko zwane zimnym indykiem wydales na siebie wyrokZegnamy Cie alleluja
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
-
- Mudżahedin
O widzę cenzurę prewencyjną
W takim razie musze napisać to jeszcze raz : żegnacie mnie a nic z tego nie wynika bo gdybyscie mieli taka mozliwosc to juz bym wczesniej miał bana.
Mod to taki uzytkownik, ktory udaje admina. A prawdziwy admin gardzi modem. I to, ze wy zostaliscie modami swiadczy o tym, ze moze nim zostac ktokolwiek.
W takim razie musze napisać to jeszcze raz : żegnacie mnie a nic z tego nie wynika bo gdybyscie mieli taka mozliwosc to juz bym wczesniej miał bana.
Mod to taki uzytkownik, ktory udaje admina. A prawdziwy admin gardzi modem. I to, ze wy zostaliscie modami swiadczy o tym, ze moze nim zostac ktokolwiek.
HE 2.5k
- Andronicus
- Chuck Norris
Nie zdajesz sobie sprawy że stałeś się myszką złapaną przez kota. Kot nie zabije myszy od razu, pobawi się nią najpierw a jak mu się znudzi to ją zjeżegnacie mnie a nic z tego nie wynika bo gdybyscie mieli taka mozliwosc to juz bym wczesniej miał bana.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Nie uświadamiaj go... Niech biega w kółko po forum i popiskuje...Andronicus pisze:Nie zdajesz sobie sprawy że stałeś się myszką złapaną przez kota. Kot nie zabije myszy od razu, pobawi się nią najpierw a jak mu się znudzi to ją zjeżegnacie mnie a nic z tego nie wynika bo gdybyscie mieli taka mozliwosc to juz bym wczesniej miał bana.
-
- Mudżahedin
Może i kota, ale ślepego, sparciałego, bez zębów i pazurów. Także wykastrowany kot, który umie tylko straszyć
niewiele zrobi indykowi. Nawet jakiegoś admina nie przekonali żeby mi dać bana.
CHWDM
Trzeba zlikwidowac funkcje moda, bo tylko sie niepotrzebnie wtracaja do nie swoich spraw i zrobic paru adminów więcej. Bo to jest aż żałosne, że mnie żegnają wysyłają upomnienia[zakladam, ze to upomnienia bo maile modow, ktorych chcialem dodac do wrogow od razu usuwalem bez czytania
] i nic nie mogą zrobic. Sam to widze, ze to jest szkodliwe dla powagi tego forum.
Zreszta co to za mod, ktory ciagnie off topa zamiast go ucinac. A potem usuwa posty z odpowiedzi i zostawia swoj ostatni - jako taki ostateczny. Mod ma sens wyłącznie jeżeli tylko obserwuje i raportuje czy ktoś nie przeklina, obraża uczucia religijne, dyskryminuje mniejszości czy słabszych. A nie tacy pieniacze jak pewnie połowa modów z tego forum.
PS a walka z kościołem i wyśmiewanie się z pewnie bardzo młodych uzytkowników robiących błędy czy zadających proste pytania to specjalność border princes. I w roli obrońcy jeszcze tu moda nie widziałem.
Miałem te posty ciąć, ale są tak słitaśne, że nie mam serca..
Za poprawienie humoru "papierowemu modowi" te wiekopomne stwierdzenia jeszcze chwilę postraszą
Mod
niewiele zrobi indykowi. Nawet jakiegoś admina nie przekonali żeby mi dać bana.
CHWDM
Zreszta co to za mod, ktory ciagnie off topa zamiast go ucinac. A potem usuwa posty z odpowiedzi i zostawia swoj ostatni - jako taki ostateczny. Mod ma sens wyłącznie jeżeli tylko obserwuje i raportuje czy ktoś nie przeklina, obraża uczucia religijne, dyskryminuje mniejszości czy słabszych. A nie tacy pieniacze jak pewnie połowa modów z tego forum.
PS a walka z kościołem i wyśmiewanie się z pewnie bardzo młodych uzytkowników robiących błędy czy zadających proste pytania to specjalność border princes. I w roli obrońcy jeszcze tu moda nie widziałem.
Miałem te posty ciąć, ale są tak słitaśne, że nie mam serca..
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, o 11:58 przez cold turkey, łącznie zmieniany 4 razy.
HE 2.5k
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
cold turkey pisze:Może i kota, ale ślepego, sparciałego, bez zębów i pazurów.
I taki kot niewiele zrobi indykowi. Nawet jakiegoś admina nie przekonali żeby mi dać bana.
CHWDM
Od wieków toczony spór – czy należy banować za głupotę, czy nie – w tym konkretnym wypadku zostanie szczęśliwie rozwiązany.
Edit;
Tak pośmiertnie;cold turkey pisze: Zreszta co to za mod, ktory ciagnie off topa zamiast go ucinac. A potem usuwa posty z odpowiedzi i zostawia swoj ostatni - jako taki ostateczny.
Modem tu jest Fluffy. Fluffy to nie ja. Toczyłeś śmiertelny i krwawy bój z 4 (czterema) adminami (wiesz, to tacy których ksywy są na czerwono) z których każdy mógł cię od ręki zbanować.
Powodzenia w składaniu słów w zdania i jeszcze jakby myśli za tymi słowami się kryjące miały coś wspólnego z rzeczywistością… Może kiedyś.
Best of Luck!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.