Rothand Gallery update. Kholek, Malek i undeady
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- The WariaX
- Falubaz
Re: Rothand Gallery
ło w mordę z tym smokiem
Ty mi tylko powiedz, ile czasu Ci zjadł ten smok?
Ty mi tylko powiedz, ile czasu Ci zjadł ten smok?
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Dzieki wszystkim
Farbki chromacryla schna bardzo dłogo ... ale daje mi to lepsza kontrole nad malowaniem i mimo ze nie kryja tak dobrze jak GW albo vallejo
i musze nakladac z 2 albo 3 warstwy jako bazowy kolor to i tak wole chromacryle. Jedyny minus to ze trace na to duzo wiecej czasu ale coz... hobby to hobby - czasu sie nie mierzy
tak - tabletKról Goblinów pisze:ha..juz dawno nie widziałem tak dobrych efektów tabletu ( bo zakładam ze tablet ) naprawdę świetne.
Znam to uczucie ale ja zawsze wolałem Icewind DaleArghal pisze:Pan drugi krasnolud mi przypomniał zarywanie nocy przy Baldurze, czy NWN
Szczerze nie wiem ...ale cholernie dłogo ... najpierw lepienie z GS a pozniej prawie 2 tyg. po pare godzin dziennie...The WariaX pisze:Ty mi tylko powiedz, ile czasu Ci zjadł ten smok?
Farbki chromacryla schna bardzo dłogo ... ale daje mi to lepsza kontrole nad malowaniem i mimo ze nie kryja tak dobrze jak GW albo vallejo
i musze nakladac z 2 albo 3 warstwy jako bazowy kolor to i tak wole chromacryle. Jedyny minus to ze trace na to duzo wiecej czasu ale coz... hobby to hobby - czasu sie nie mierzy
fanarty wymiatają
malowanie też świetnie Ci idzie, smoczek jest super, fajne efekty na nim. Najmniej mi się mieczyk jeźdźca podoba. Światło od nie jest ok ale samo ostrze moim zdaniem mogło być lepsze. Wydaje mi się że gdyby mieczyk był rozjaśniony do prawie czystej bieli to byłoby lepiej, bo teraz najjaśniejsza część miecza jest tak samo jasna jak odbicia na pancerzu chaośnika (a przynajmniej tak mi się wydaje). Mimo to model jest super a to ostrze to szczegół tylko.
pozdrawiam i czekam na więcej:)
malowanie też świetnie Ci idzie, smoczek jest super, fajne efekty na nim. Najmniej mi się mieczyk jeźdźca podoba. Światło od nie jest ok ale samo ostrze moim zdaniem mogło być lepsze. Wydaje mi się że gdyby mieczyk był rozjaśniony do prawie czystej bieli to byłoby lepiej, bo teraz najjaśniejsza część miecza jest tak samo jasna jak odbicia na pancerzu chaośnika (a przynajmniej tak mi się wydaje). Mimo to model jest super a to ostrze to szczegół tylko.
Jacol Ty wiesz, że dla mnie jesteś mistrzem świata Jeszcze raz przejrzałem te wszystkie zdjęcia i to co widzę mnie zachwyca Jak dobrze jest mieć okazję grać przeciw takim figsom na stole osobiście )) I jeszcze raz dziękuję za tego wampira ^^
Dzieki! ...co do mieczyka to racja ale efekt i tak jest super - to byl dopiero moj 2gi ..."effekt swietlny" znowu zapomniealem skrotu :/ ...i wyszlo epiej niz za pierwszym razem ... nastepny bedzie jeszcze lepszy ...powiem tez ze z ta fotka jest cos nie tak i mieczyk na zdjeciu tez mi sie mało podoba.loler pisze:fanarty wymiatają
Rady przyjete i zrozumiane - dzieki mistrzu.
W koncu tu zagladnołes mocium Panie heheAzgaroth pisze:Jacol Ty wiesz, że dla mnie jesteś mistrzem świata Jeszcze raz przejrzałem te wszystkie zdjęcia i to co widzę mnie zachwyca Jak dobrze jest mieć okazję grać przeciw takim figsom na stole osobiście )) I jeszcze raz dziękuję za tego wampira ^^
Spoko! - to byla przyjemnosc ...teraz nic tylko wsadzic go na smoka ... lub wywiercimy mu dziurke w .... umh um i bedzie mogł sie przesiadac na zombie-szkape ..ale o tym to juz na gg albo jak sie zobaczymy
Od 3 dni stał sobie na stole (gdzie pracuje) plastikowy moloch i metalowy khornita ktorych kupiłem wieki temu. Oczywiscie zawsze tak robie gdy za długo nic sie w mojej armi nie dzieje...
rozprasza mnie to tak bardzo ze predzej czy pozniej rzucam sie na te "wspaniałosci" z narzedziami w dłoni i szalonym wyrazem twarzy
Pierwszy WIP lorda na molochu:
Konkret dolepki, szczególnie tarcza. Kończ, kończ szybko, nie tracąc przy tym na jakości
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Całkiem nieźle się zapowiada
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Łooo ładnie, ładnie kończ to szybko - klasa.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie daj się zagłaskać Rothand i spręż się
Dzieki
Hmmm... no własnie nie wiem... mam jeszcze zapasowe czachy nabite na kołki (tak jak ma oryginalny lord na molochu) ... i przykleje je na garba.
Prawdopodobnie zrezygnje tez z toporka .. po co 2gi moloch z ta sama bronia ktorej nie ma na listach przedmiotow
Chce go tak złozyc:
Runiczna tarcza chaosu 50 pkt,
dawn stone 25 pkt,
sword of striking 15 pkt,
łaska bogów 5 pkt
...wiec musze mu wykombinowac jakis mieczyk
Hmmm... no własnie nie wiem... mam jeszcze zapasowe czachy nabite na kołki (tak jak ma oryginalny lord na molochu) ... i przykleje je na garba.
Prawdopodobnie zrezygnje tez z toporka .. po co 2gi moloch z ta sama bronia ktorej nie ma na listach przedmiotow
Chce go tak złozyc:
Runiczna tarcza chaosu 50 pkt,
dawn stone 25 pkt,
sword of striking 15 pkt,
łaska bogów 5 pkt
...wiec musze mu wykombinowac jakis mieczyk
Alez niecierpliwi jestescie hehe
Full roboty mam i na dotatek rodzine wiec w pare dni molocha nie wyczruje
Wrzucam na razie update - na skonczonego lorda prosze poczekac - do tygodnia powinienem wyrobic
"bazowy lord na molochu" ma fajniejszy toporek. Jak juz robie konkretna armie to bede robil to co dany model uzywa.
Full roboty mam i na dotatek rodzine wiec w pare dni molocha nie wyczruje
Wrzucam na razie update - na skonczonego lorda prosze poczekac - do tygodnia powinienem wyrobic
Nie lubie sie powtarzac (jak bogowie chaosu) - a tak na serio to za slaba byla ta siekiera dla lorda nawet po przerobkach...Lazur pisze:Tym się nie sugeruj. Nawet w RB jest napisane że Ogre Blade z listy common itemów może bez problemu być reprezentowany przez np Ogre Axe więc bierz to co lepiej wygląda.
"bazowy lord na molochu" ma fajniejszy toporek. Jak juz robie konkretna armie to bede robil to co dany model uzywa.
Nareszcie! Szybko poszło (jak na mnie)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
oczywiście Twojemu malowaniu nie można nic zarzucić, natomiast sielskość podstawki połączona z pozą molocha sprawia wrażenie że on sobie tak skacze niczym kózka... a może to tylko ja tak mam
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę