Rothand Gallery update. Kholek, Malek i undeady

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Re: Rothand Gallery

Post autor: The WariaX »

ło w mordę z tym smokiem :shock: =D>

Ty mi tylko powiedz, ile czasu Ci zjadł ten smok?

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Dzieki wszystkim :)
Król Goblinów pisze:ha..juz dawno nie widziałem tak dobrych efektów tabletu ( bo zakładam ze tablet :wink: ) naprawdę świetne.
tak - tablet :)
Arghal pisze:Pan drugi krasnolud mi przypomniał zarywanie nocy przy Baldurze, czy NWN :P
Znam to uczucie :) ale ja zawsze wolałem Icewind Dale :D
The WariaX pisze:Ty mi tylko powiedz, ile czasu Ci zjadł ten smok?
Szczerze nie wiem :) ...ale cholernie dłogo ... najpierw lepienie z GS a pozniej prawie 2 tyg. po pare godzin dziennie...
Farbki chromacryla schna bardzo dłogo ... ale daje mi to lepsza kontrole nad malowaniem i mimo ze nie kryja tak dobrze jak GW albo vallejo
i musze nakladac z 2 albo 3 warstwy jako bazowy kolor to i tak wole chromacryle. Jedyny minus to ze trace na to duzo wiecej czasu ale coz... hobby to hobby - czasu sie nie mierzy ;)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

fanarty wymiatają =D>
malowanie też świetnie Ci idzie, smoczek jest super, fajne efekty na nim. Najmniej mi się mieczyk jeźdźca podoba. Światło od nie jest ok ale samo ostrze moim zdaniem mogło być lepsze. Wydaje mi się że gdyby mieczyk był rozjaśniony do prawie czystej bieli to byłoby lepiej, bo teraz najjaśniejsza część miecza jest tak samo jasna jak odbicia na pancerzu chaośnika (a przynajmniej tak mi się wydaje). Mimo to model jest super a to ostrze to szczegół tylko.
pozdrawiam i czekam na więcej:)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Jacol Ty wiesz, że dla mnie jesteś mistrzem świata ;) Jeszcze raz przejrzałem te wszystkie zdjęcia i to co widzę mnie zachwyca :) Jak dobrze jest mieć okazję grać przeciw takim figsom na stole osobiście :))) I jeszcze raz dziękuję za tego wampira ^^

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

loler pisze:fanarty wymiatają =D>
malowanie też świetnie Ci idzie, smoczek jest super, fajne efekty na nim. Najmniej mi się mieczyk jeźdźca podoba. Światło od nie jest ok ale samo ostrze moim zdaniem mogło być lepsze. Wydaje mi się że gdyby mieczyk był rozjaśniony do prawie czystej bieli to byłoby lepiej, bo teraz najjaśniejsza część miecza jest tak samo jasna jak odbicia na pancerzu chaośnika (a przynajmniej tak mi się wydaje). Mimo to model jest super a to ostrze to szczegół tylko.
pozdrawiam i czekam na więcej:)
Dzieki! :) ...co do mieczyka to racja ale efekt i tak jest super - to byl dopiero moj 2gi ..."effekt swietlny" znowu zapomniealem skrotu :/ ...i wyszlo epiej niz za pierwszym razem ... nastepny bedzie jeszcze lepszy :) ...powiem tez ze z ta fotka jest cos nie tak i mieczyk na zdjeciu tez mi sie mało podoba.
Rady przyjete i zrozumiane :) - dzieki mistrzu.

Azgaroth pisze:Jacol Ty wiesz, że dla mnie jesteś mistrzem świata ;) Jeszcze raz przejrzałem te wszystkie zdjęcia i to co widzę mnie zachwyca :) Jak dobrze jest mieć okazję grać przeciw takim figsom na stole osobiście :))) I jeszcze raz dziękuję za tego wampira ^^
W koncu tu zagladnołes mocium Panie :) hehe
Spoko! - to byla przyjemnosc :D ...teraz nic tylko wsadzic go na smoka ... lub wywiercimy mu dziurke w .... umh um i bedzie mogł sie przesiadac na zombie-szkape :) ..ale o tym to juz na gg albo jak sie zobaczymy

Od 3 dni stał sobie na stole (gdzie pracuje) plastikowy moloch i metalowy khornita ktorych kupiłem wieki temu. Oczywiscie zawsze tak robie gdy za długo nic sie w mojej armi nie dzieje... :lol2:
rozprasza mnie to tak bardzo ze predzej czy pozniej rzucam sie na te "wspaniałosci" z narzedziami w dłoni i szalonym wyrazem twarzy :twisted:

Pierwszy WIP lorda na molochu:

Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Konkret dolepki, szczególnie tarcza. Kończ, kończ szybko, nie tracąc przy tym na jakości =D>
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Całkiem nieźle się zapowiada :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Początek a już robi bardzo przyjemne wrażenie, jest na co poczekać, powodzenia.

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Łooo ładnie, ładnie :D kończ to szybko - klasa.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie daj się zagłaskać Rothand i spręż się :!: :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No wszyscy czekamy :]
Będziesz coś zmieniał przy molochu?

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Dzieki :)

Hmmm... no własnie nie wiem... mam jeszcze zapasowe czachy nabite na kołki (tak jak ma oryginalny lord na molochu) ... i przykleje je na garba.
Prawdopodobnie zrezygnje tez z toporka .. po co 2gi moloch z ta sama bronia ktorej nie ma na listach przedmiotow :?

Chce go tak złozyc:
Runiczna tarcza chaosu 50 pkt,
dawn stone 25 pkt,
sword of striking 15 pkt,
łaska bogów 5 pkt

...wiec musze mu wykombinowac jakis mieczyk

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Tym się nie sugeruj. Nawet w RB jest napisane że Ogre Blade z listy common itemów może bez problemu być reprezentowany przez np Ogre Axe więc bierz to co lepiej wygląda.
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ulepkowe dodatki, naprawdę świetne, kończ waść i nie daj czekać publiczności :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Alez niecierpliwi jestescie :D hehe
Full roboty mam i na dotatek rodzine wiec w pare dni molocha nie wyczruje :)

Wrzucam na razie update - na skonczonego lorda prosze poczekac - do tygodnia powinienem wyrobic :)
Lazur pisze:Tym się nie sugeruj. Nawet w RB jest napisane że Ogre Blade z listy common itemów może bez problemu być reprezentowany przez np Ogre Axe więc bierz to co lepiej wygląda.
Nie lubie sie powtarzac (jak bogowie chaosu) - a tak na serio to za slaba byla ta siekiera dla lorda nawet po przerobkach...
"bazowy lord na molochu" ma fajniejszy toporek. Jak juz robie konkretna armie to bede robil to co dany model uzywa.

Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Mieczyk też bardzo fajny ;)
Czekamy czekamy =)

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Nareszcie! Szybko poszło (jak na mnie)

Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

bardzo udana praca. Wyszedł na prawdę dynamicznie i khorneowo.
Podstawka trochę za bardzo sielska jak na niego i średnio pasuje moim zdaniem, ale rozumiem, że on dopiero najeżdża te ziemie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

oczywiście Twojemu malowaniu nie można nic zarzucić, natomiast sielskość podstawki połączona z pozą molocha sprawia wrażenie że on sobie tak skacze niczym kózka... a może to tylko ja tak mam :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

EXTRA =D> =D> =D> Chciałbym zrobić tak świecące golemy do CHD....
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

ODPOWIEDZ