A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Re: A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Post autor: loko »

weźcie Morroka. jak dobrze pociśnie to chwała spadnie na cały światek wrocławia a jak da dupy to sie z nim policzymy 8)
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

WOCH jak najbardziej
Demony widziałem w rękach klubowego kolegi które niszczą system, ale to dopiero od niedawna zadziałało (wreszcie się ograł) więc pod kątek ETC to jeszcze w kij za mało.
Całkiem poważnie myślałbym nad OGRAMI! co prawda jeden lokal nimi zagrałem i kilka friendly battle ale tam magia jest strasznym batem a na szczury to już w ogóle masakra.
Gdyby ktoś pół roku temu się za nie poważnie wziął (ktoś z dobrą rozkminą) byłoby pięknie, tak uważam
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jeśli możecie/chcecie/macie pomysł, dorzućcie też kandydatów na coacha. Może by się przydał?

Ja bym widział Shinuxa, wie jak sprawy wyglądają od strony eurosędziówki, zna przeciwników, zna naszych zawodników, ogarnia dalej bardzo dobrze pacyny.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Na coacha to ja bym najchetniej wzial Darka. To jest osoba, ktora by dobrze wszystko ogarniala. Zna angielski, jest nieprzejednany i zalezy mu na dobrym wyniku na ETC. Inna sprawa, ze Darek pewnie glupio by sie czul, gdyby Andrzej go zawolal i kazal wertowac podrecznik w poszukiwaniu jakiejs zasady.

Jesli nie Darek, to wzialbym jakas dupke do ogarniania napojow na stoly do gry i informowania wszystkich o czasie do konca bitwy. Siostra Zielonego bylaby jak znalazl, ale nie wiem czy Robson sie zalapie ^^

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Dmtrij pisze:bo mi robson dobrze zapłacił, przyznaje się:)

a tak na poważnie Rince chyba nie pokumałes idei tematu, tu układamy swoje składy nie po to by komuś bez mydła wjechać a tylko dla rozrywki. Jeżeli do tego zrobimy to z głową może B&D uznają temat za pomocny.
VC to ważna armia, ale chyba nie za wiele osób się do niej zgłosiło bojąc się o dominację kołcza:)
tak czytając Wasze i moje kminy:
VC - Assur/Maryś/Zielony/Robson/Barb
DE - Barb/Druchii/Żaba
HE - Szwentas/Andrzej
SK - Morrok/Młody/Kosmo
BOC - Crus i tylko on
WE- Laik/Runepriest/Pasiaque
IMP - Piotr
BRE - Dębek
DF - Kudłacz
DOC - Darek (i kurde niestety nikt więcej)
ONG - NIKT! Ja wiem, że Kołata kmini już trochę nowego Booka ale czy zdarzy się orasy ograć do terminu ogłoszenia kadry?
TK - Shino (ale ta armia ma najmniejsze szanse chyba na zagranie)
OG - zupełnie nikt chyba
LIZ - Crus
WOCH - nikt raczej a to całkiem mocna armia

Najprostszy slot do repy HE - macie jeszcze bazyla, więc naginać elfiątka
Zdecyduj sie...

A co do Wochu, to imho #1 jest Duke. Na bazylu byl 3ci z bitew, 1 i 2 miejsca na lokalach, od zawsze wysoki poziom.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, o 14:55 przez Rince, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Ziemko (mój pan i władca zresztą) ma racje co do he. :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kandydatury HE są mocno niepewne.
Andrzej pomimo dobrego miejsca w lidze na turniejach EURO prawie w ogóle się nie pokazywał (matura).
Szwentas zrobił parę dobrych wyników, ale z czołówką się nie zmierzył - na Bazyliszku też grał na dalszych stołach a do top wskoczył na finiszu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Rince, jestem zdecydowany:)

Właśnie...HE to strasznie problematyczna armia - na papierze wygląda mocno, na stole jakoś nie przekonuje.
Może na Froncie coś się wyklaruje w temacie armii jako takiej
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Rince pisze: A co do Wochu, to imho #1 jest Duke. Na bazylu byl 3ci z bitew, 1 i 2 miejsca na lokalach, od zawsze wysoki poziom.
A konkretnie 4, co nie zmienia faktu że zarówno gracz jak i armia mają potencjał.

Natomiast w kwestii coacha zawsze jest furion, on nawet coś przebąkiwał kiedyś w tym temacie, aczkolwiek delikatnie mówiąc teraz ma wakacje batlowe.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

thurion pisze:dla mnie sklad
Barb DE
Assur VC
Mlody Sk
Debek Bret
Kudłaty DF
jest jasny niczym slonce, cala reszta dowolna

no a faktem jest ze najslabiej obsadzone sa Demony, gram w kola i jezdze na kolowe wyjazdowki ale wyniki kwadrtowych turow przegladam i w dziedzinie tej armii jest pożoga

pzdr
Ty lepiej nie filozuj tylko wyciągaj Keepera i jego małych rogatych koleżków z szafy i sznuruj na mastera do białego.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

przy tak zaciętej konkurencji wśród demonicznych graczy to jest całkiem nie głupi pomysł

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kurwa... Janiszek i reszta, taki temat jest zupelnie z dupy bo selekcjonerem nic nie wnosi, to ze są jacyś kandydaci nie znaczy ze są najlepsi.

Na dzien dzisiejszy Młody i Cosmo mają większe szanse pojechać (Młody ma 2 za Silesiana, ugrane na mnie na B&G, Cosmo, 2 na Bazylu- ale z tego co mówił to nie chce jechać), więc troszkę spasujcie z takim pitoleniem bo nawet mnie zaczyna to wkurwiać.

Barb i Dębek wybiorą po wynikach i zaangazowaniu graczy. Podejrzewam, ze mają niezłego rotfla czytajac pomysly niektorych (jak chocby oczywiste lobby dolnoslaskie za mna i pomorski za Młodym)

Znajdzcie se kogos innego do obgadywania

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

swieta_barbara pisze:Porownywanie WFB do 40k jest z dupy, bo kolka przeciez maja dostawienie bazyliszkowe + secret lover. Co to za kurde problem, jak sajduje sie armie na 1-2 przeciwnikow...
no tak, bo 40k co roku albo wygrywaja albo ocieraja sie o 1 miejsce. a wfb tylko szuka nowych graczy i rozkmina armie zamiast raz sprobowac sprawdzonego przez kolegow z 40k pomyslu.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Morrok pisze: (jak chocby oczywiste lobby dolnoslaskie za mna
hmm....

Zbyszek sam zaproponował by założyć temat, ajk Ci się on nie podoba to może go nie czytaj? nie wiem, jest chyba jeszcze pare innych wątków na tym forum chyba, czy się myle??

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Dębek pisze: Ty lepiej nie filozuj tylko wyciągaj Keepera i jego małych rogatych koleżków z szafy i sznuruj na mastera do białego.
nawet jesli, to operujac na rozmowach o obecnym metagamie, bralbym cos ala takiego:

Kod: Zaznacz cały

1 Herald of Khorne @ 140 Pts
     General
     Armour of Khorne [15]
     Firestorm Blade [25]

1 Herald of Slaanesh @ 120 Pts
     Siren Song [25]
     Torment Blade [5]

1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
     Magic Level 2; Lore of Life
     Master of Sorcery [25]
     Spell Breaker [25]

1 Herald of Tzeentch @ 160 Pts
     Magic Level 2; Lore of Tzeench; Battle Standard
     Winged Horror [20]

28 Bloodletters of Khorne @ 391 Pts
     FCG
     Icon of Endless War [25]

28 Daemonettes of Slaanesh @ 391 Pts
     FCG
     Siren Standard [25]

5 Chaos Furies @ 60 Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126 Pts
     Musician

Musician

Musician

6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts

6 Fiends of Slaanesh @ 330 Pts

1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts

Casting Pool: 9

Dispel Pool: 7

Models in Army: 108

Total Army Cost: 2400
ale pewnie i tak 8 edycyjnie slabe

pozdro

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

barb ma osobliwe poczucie humoru 8)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Szkoda że na takie pozycje jak DE jest kilka ogarniętych graczy (Barb,Rince,Żaba) a na niektóre faktycznie bieda. Temat faktycznie flejmowy a kilka postów to prawdziwe perełki :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Demony to jeszcze niepozorny Marianek - najwięcej z bitew demonkami na bazylu wycisną.
Obrazek
T

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

słaby żart :P nawet gdybym wygrał bazyla to bym nie chciał grać na ETC, to jest miejsce dla ludzi takich jak Darek z parciem na wygraną na nie dla mnie :roll:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Buszman pisze:
swieta_barbara pisze:Porownywanie WFB do 40k jest z dupy, bo kolka przeciez maja dostawienie bazyliszkowe + secret lover. Co to za kurde problem, jak sajduje sie armie na 1-2 przeciwnikow...
no tak, bo 40k co roku albo wygrywaja albo ocieraja sie o 1 miejsce. a wfb tylko szuka nowych graczy i rozkmina armie zamiast raz sprobowac sprawdzonego przez kolegow z 40k pomyslu.
A jaki to jest niby pomysl? Ze jedzie top 5 + 3 graczy? Przeciez tak pojechalismy w zeszlym roku i obesralismy sie po uszy. Co prawda thurion nie pojechal, no ale chyba nie chcesz powiedziec, ze Malal byl od niego znacznie gorszy? Sadze, ze zeszly rok byl ostatnim, kiedy staralismy sie kopiowac "sprawdzone" rozwiazania z okraglakow. Lapsie.

Czy moze ten z wyjazdem przed ETC? No idea jest piekna, ale czemu zakladasz, ze w tym roku taki wyjazd nie dojdzie do skutku? Po BOBie (czyli ogloszeniu kadry) bedzie jeszcze duzo czasu, zeby sie przygotowac.

Obrazek

ODPOWIEDZ