A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!
Moderator: swieta_barbara
Re: A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!
weźcie Morroka. jak dobrze pociśnie to chwała spadnie na cały światek wrocławia a jak da dupy to sie z nim policzymy 

kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
WOCH jak najbardziej
Demony widziałem w rękach klubowego kolegi które niszczą system, ale to dopiero od niedawna zadziałało (wreszcie się ograł) więc pod kątek ETC to jeszcze w kij za mało.
Całkiem poważnie myślałbym nad OGRAMI! co prawda jeden lokal nimi zagrałem i kilka friendly battle ale tam magia jest strasznym batem a na szczury to już w ogóle masakra.
Gdyby ktoś pół roku temu się za nie poważnie wziął (ktoś z dobrą rozkminą) byłoby pięknie, tak uważam
Demony widziałem w rękach klubowego kolegi które niszczą system, ale to dopiero od niedawna zadziałało (wreszcie się ograł) więc pod kątek ETC to jeszcze w kij za mało.
Całkiem poważnie myślałbym nad OGRAMI! co prawda jeden lokal nimi zagrałem i kilka friendly battle ale tam magia jest strasznym batem a na szczury to już w ogóle masakra.
Gdyby ktoś pół roku temu się za nie poważnie wziął (ktoś z dobrą rozkminą) byłoby pięknie, tak uważam
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Jeśli możecie/chcecie/macie pomysł, dorzućcie też kandydatów na coacha. Może by się przydał?
Ja bym widział Shinuxa, wie jak sprawy wyglądają od strony eurosędziówki, zna przeciwników, zna naszych zawodników, ogarnia dalej bardzo dobrze pacyny.
Ja bym widział Shinuxa, wie jak sprawy wyglądają od strony eurosędziówki, zna przeciwników, zna naszych zawodników, ogarnia dalej bardzo dobrze pacyny.
- swieta_barbara
- habydysz
Na coacha to ja bym najchetniej wzial Darka. To jest osoba, ktora by dobrze wszystko ogarniala. Zna angielski, jest nieprzejednany i zalezy mu na dobrym wyniku na ETC. Inna sprawa, ze Darek pewnie glupio by sie czul, gdyby Andrzej go zawolal i kazal wertowac podrecznik w poszukiwaniu jakiejs zasady.
Jesli nie Darek, to wzialbym jakas dupke do ogarniania napojow na stoly do gry i informowania wszystkich o czasie do konca bitwy. Siostra Zielonego bylaby jak znalazl, ale nie wiem czy Robson sie zalapie ^^
Jesli nie Darek, to wzialbym jakas dupke do ogarniania napojow na stoly do gry i informowania wszystkich o czasie do konca bitwy. Siostra Zielonego bylaby jak znalazl, ale nie wiem czy Robson sie zalapie ^^
Zdecyduj sie...Dmtrij pisze:bo mi robson dobrze zapłacił, przyznaje się:)
a tak na poważnie Rince chyba nie pokumałes idei tematu, tu układamy swoje składy nie po to by komuś bez mydła wjechać a tylko dla rozrywki. Jeżeli do tego zrobimy to z głową może B&D uznają temat za pomocny.
VC to ważna armia, ale chyba nie za wiele osób się do niej zgłosiło bojąc się o dominację kołcza:)
tak czytając Wasze i moje kminy:
VC - Assur/Maryś/Zielony/Robson/Barb
DE - Barb/Druchii/Żaba
HE - Szwentas/Andrzej
SK - Morrok/Młody/Kosmo
BOC - Crus i tylko on
WE- Laik/Runepriest/Pasiaque
IMP - Piotr
BRE - Dębek
DF - Kudłacz
DOC - Darek (i kurde niestety nikt więcej)
ONG - NIKT! Ja wiem, że Kołata kmini już trochę nowego Booka ale czy zdarzy się orasy ograć do terminu ogłoszenia kadry?
TK - Shino (ale ta armia ma najmniejsze szanse chyba na zagranie)
OG - zupełnie nikt chyba
LIZ - Crus
WOCH - nikt raczej a to całkiem mocna armia
Najprostszy slot do repy HE - macie jeszcze bazyla, więc naginać elfiątka
A co do Wochu, to imho #1 jest Duke. Na bazylu byl 3ci z bitew, 1 i 2 miejsca na lokalach, od zawsze wysoki poziom.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, o 14:55 przez Rince, łącznie zmieniany 1 raz.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Kandydatury HE są mocno niepewne.
Andrzej pomimo dobrego miejsca w lidze na turniejach EURO prawie w ogóle się nie pokazywał (matura).
Szwentas zrobił parę dobrych wyników, ale z czołówką się nie zmierzył - na Bazyliszku też grał na dalszych stołach a do top wskoczył na finiszu.
Andrzej pomimo dobrego miejsca w lidze na turniejach EURO prawie w ogóle się nie pokazywał (matura).
Szwentas zrobił parę dobrych wyników, ale z czołówką się nie zmierzył - na Bazyliszku też grał na dalszych stołach a do top wskoczył na finiszu.

Rince, jestem zdecydowany:)
Właśnie...HE to strasznie problematyczna armia - na papierze wygląda mocno, na stole jakoś nie przekonuje.
Może na Froncie coś się wyklaruje w temacie armii jako takiej
Właśnie...HE to strasznie problematyczna armia - na papierze wygląda mocno, na stole jakoś nie przekonuje.
Może na Froncie coś się wyklaruje w temacie armii jako takiej
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
A konkretnie 4, co nie zmienia faktu że zarówno gracz jak i armia mają potencjał.Rince pisze: A co do Wochu, to imho #1 jest Duke. Na bazylu byl 3ci z bitew, 1 i 2 miejsca na lokalach, od zawsze wysoki poziom.
Natomiast w kwestii coacha zawsze jest furion, on nawet coś przebąkiwał kiedyś w tym temacie, aczkolwiek delikatnie mówiąc teraz ma wakacje batlowe.
Ty lepiej nie filozuj tylko wyciągaj Keepera i jego małych rogatych koleżków z szafy i sznuruj na mastera do białego.thurion pisze:dla mnie sklad
Barb DE
Assur VC
Mlody Sk
Debek Bret
Kudłaty DF
jest jasny niczym slonce, cala reszta dowolna
no a faktem jest ze najslabiej obsadzone sa Demony, gram w kola i jezdze na kolowe wyjazdowki ale wyniki kwadrtowych turow przegladam i w dziedzinie tej armii jest pożoga
pzdr

Kurwa... Janiszek i reszta, taki temat jest zupelnie z dupy bo selekcjonerem nic nie wnosi, to ze są jacyś kandydaci nie znaczy ze są najlepsi.
Na dzien dzisiejszy Młody i Cosmo mają większe szanse pojechać (Młody ma 2 za Silesiana, ugrane na mnie na B&G, Cosmo, 2 na Bazylu- ale z tego co mówił to nie chce jechać), więc troszkę spasujcie z takim pitoleniem bo nawet mnie zaczyna to wkurwiać.
Barb i Dębek wybiorą po wynikach i zaangazowaniu graczy. Podejrzewam, ze mają niezłego rotfla czytajac pomysly niektorych (jak chocby oczywiste lobby dolnoslaskie za mna i pomorski za Młodym)
Znajdzcie se kogos innego do obgadywania
Na dzien dzisiejszy Młody i Cosmo mają większe szanse pojechać (Młody ma 2 za Silesiana, ugrane na mnie na B&G, Cosmo, 2 na Bazylu- ale z tego co mówił to nie chce jechać), więc troszkę spasujcie z takim pitoleniem bo nawet mnie zaczyna to wkurwiać.
Barb i Dębek wybiorą po wynikach i zaangazowaniu graczy. Podejrzewam, ze mają niezłego rotfla czytajac pomysly niektorych (jak chocby oczywiste lobby dolnoslaskie za mna i pomorski za Młodym)
Znajdzcie se kogos innego do obgadywania
no tak, bo 40k co roku albo wygrywaja albo ocieraja sie o 1 miejsce. a wfb tylko szuka nowych graczy i rozkmina armie zamiast raz sprobowac sprawdzonego przez kolegow z 40k pomyslu.swieta_barbara pisze:Porownywanie WFB do 40k jest z dupy, bo kolka przeciez maja dostawienie bazyliszkowe + secret lover. Co to za kurde problem, jak sajduje sie armie na 1-2 przeciwnikow...
hmm....Morrok pisze: (jak chocby oczywiste lobby dolnoslaskie za mna
Zbyszek sam zaproponował by założyć temat, ajk Ci się on nie podoba to może go nie czytaj? nie wiem, jest chyba jeszcze pare innych wątków na tym forum chyba, czy się myle??
nawet jesli, to operujac na rozmowach o obecnym metagamie, bralbym cos ala takiego:Dębek pisze: Ty lepiej nie filozuj tylko wyciągaj Keepera i jego małych rogatych koleżków z szafy i sznuruj na mastera do białego.
Kod: Zaznacz cały
1 Herald of Khorne @ 140 Pts
General
Armour of Khorne [15]
Firestorm Blade [25]
1 Herald of Slaanesh @ 120 Pts
Siren Song [25]
Torment Blade [5]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Life
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Herald of Tzeentch @ 160 Pts
Magic Level 2; Lore of Tzeench; Battle Standard
Winged Horror [20]
28 Bloodletters of Khorne @ 391 Pts
FCG
Icon of Endless War [25]
28 Daemonettes of Slaanesh @ 391 Pts
FCG
Siren Standard [25]
5 Chaos Furies @ 60 Pts
10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126 Pts
Musician
Musician
Musician
6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts
6 Fiends of Slaanesh @ 330 Pts
1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 7
Models in Army: 108
Total Army Cost: 2400
pozdro
- swieta_barbara
- habydysz
A jaki to jest niby pomysl? Ze jedzie top 5 + 3 graczy? Przeciez tak pojechalismy w zeszlym roku i obesralismy sie po uszy. Co prawda thurion nie pojechal, no ale chyba nie chcesz powiedziec, ze Malal byl od niego znacznie gorszy? Sadze, ze zeszly rok byl ostatnim, kiedy staralismy sie kopiowac "sprawdzone" rozwiazania z okraglakow. Lapsie.Buszman pisze:no tak, bo 40k co roku albo wygrywaja albo ocieraja sie o 1 miejsce. a wfb tylko szuka nowych graczy i rozkmina armie zamiast raz sprobowac sprawdzonego przez kolegow z 40k pomyslu.swieta_barbara pisze:Porownywanie WFB do 40k jest z dupy, bo kolka przeciez maja dostawienie bazyliszkowe + secret lover. Co to za kurde problem, jak sajduje sie armie na 1-2 przeciwnikow...
Czy moze ten z wyjazdem przed ETC? No idea jest piekna, ale czemu zakladasz, ze w tym roku taki wyjazd nie dojdzie do skutku? Po BOBie (czyli ogloszeniu kadry) bedzie jeszcze duzo czasu, zeby sie przygotowac.