eco euro HE 4.0

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: eco euro HE 4.0

Post autor: Andrzej »

Hmm, może trzeba będzie spróbować :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

że tak zapytam- co ma robić taki mały oddział spermenow?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Zgadnij. Jak pomyślisz, to może Ci się uda :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Trzyma BSB i chroni go przed ostrzałem i magią , czyści stół ze śmieciowych przeszkadzajek i od biedy wpada na bok dopomóc WL
Obrazek
T

Andrzej
Pan Spamu

Myślę, że najbardziej prawidłowa jest ta pierwsza wersja :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

W życiu mi się taki mały oddział nie sprawdził... ale jak ktoś napisał wcześniej - nie tylko rozpiska się liczy,trzeba ją też ogarniać...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ja też potwierdzam, że taki BSB to bardzo żywotny model, siedzi w jakiś łucznikach lub LSG gdzieś na tyłach. Daje PD lepiej niż WL i dość istotne przerzuty - po wczorajszym turnieju jestem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania. Oddział z BSB był tylko raz w CC (i to z 5 harpii i 5 ungorów), więc szans na zgon nie miał za dużych.

Dodatkowo jest to spora oszczędność, a tnąc trochę na WL i orłach można spokojnie dorzucić jeszcze 1-2 oddziały do rozpiski (mi weszło 2x5DP).

@Robson, co do tych DP z flamingami to zapytaj Szwentasa jak mu się taki oddział sprawdził na Arenie :D ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

bardzo dobrze zginą nie robiąc nic 4 razy:/ raz wbił sie w abomkę zadałem 2 razy abomka ustała breja i ich zjadła ....
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

BSb tylko pancerny! Na ostatnim turnieju samotnym BSBkiem pogoniłem gwardię ze slanem :D
Poza tym może spełniać też inne funkcje, choćby pomóc łucznikom w zabiciu czegoś i generalnie ma potencjał.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

ja tam uzywam bsb takiego jak w 7ed :P na koniku z bardingiem, DA, tarcza, hof, słomka
mam do niego sentyment i fajny model na lwie :mrgreen:

nie ma lookouta w piechocie? wiem, wbrew pozorom nie zginął mi jeszcze ani razu, a zagrałem nim 6 bitew(3x WoCh, 2x DE, 1x DF)

p.s. tak, wiem ze koles nie lubi strzałów bez AS i z dużą siłą i od kaszkietu spadnie w pierwszej turze :D nie musicie mi tego uswiadamiac ^^

Andrzej
Pan Spamu

Jak będzie siedział w oddziale, to nie spadnie. Taki koleś jest fajny, tyle, że jak napisałeś, nie ma LoS.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

tyle dobrego że jak go włoże do oddziału to nie spadnie od kaszkietu... dobrze wiedzieć! 8)
mysle, że na tyle dużo celów wróg ma do ostrzału w mojej rozpie, że BSB może czuć się względnie bezpieczny :P przynajmniej na początku rozgrywki ^^

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Szwentas pisze:bardzo dobrze zginą nie robiąc nic 4 razy:/ raz wbił sie w abomkę zadałem 2 razy abomka ustała breja i ich zjadła ....
bo ty grac nie umiesz nubie =P ja jakos tym gram i mi sie splacaja
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

ODPOWIEDZ