Kwestia Over Guessingu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Eeheh, no zobaczymy jak tam na turnieju to będzie wyglądać - odnośnie O.G i szarż. Ktoś coś mówił o W.P. za powyżej 45 stopni i kolejne za O.G. Ja mam nadzieję że mi -jako szacownemu krasnoludowi, nie będzie dane rozpatrywanie tego tematu co jest możliwe, a co nie i argumentowanie na Master Blasterze.
Było by miło gdyby Szmaja i Busz, tudzież Szafa, Shino, Krassus wypowiedzieli się co mniej więcej jest możliwe. Np. Szarża taktyczna do 45 stopni, O.G. do 5 cali... to wiele by ułatwiało i nie było by problemów ani ciśnienia przy 5 bitwie na stole. Aro możesz coś podziałać w tym celu?
Ja ze swej strony zadeklaruje tak: przed każdą z bitew zapytam się przeciwnika. Chcesz robić dowolną szarżę? spoko, to ja się mogę pomylić po parę cali :P

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Buszman pisze:niech mi ktos sprobuje overguesowac.. :)...
a szarże taktyczne to jedna z podstawowych zmian w porównaniu z 6 ed. i trzeba sie z tym pogodzić.
Bogins więc sam widzisz jak jest. Wiem, że ST na MB będzie można robić bo i czemu miałby ktoś nie móc. Kwestię OG rozstrzygną Sędziowie. Ja bynajmniej będę uważał jak będę modele ustawiał - bo i kłótni o OG nie chcę - tylko czas będzie marnowany. --- TruePunk ( znowu Amerykę odkryłem ;) )
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

TruePunk pisze:Ok, tak sie sklada ze w tym sezonie jestem czlonkiem listy ligowej i odpowiadam ze mozna.
Mogę Cię dotknąć?

BTW, jeśli dobrze pamiętam, to od uścisleń jest Lista Sędziowska, a LL zajmuje się tylko kwestią ligi i zaliczanych do niej turniejów.

Więc, jeśli dobrze pamiętam, Twoja lansodpowiedź "waży" nie więcej niż dowolnej innej osoby w tym temacie. A raczej mniej, biorąc pod uwagę styl i kulturę wypowiedzi.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2007, o 10:06 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

BOGINS pisze:Było by miło gdyby Szmaja i Busz, tudzież Szafa, Shino, Krassus wypowiedzieli się co mniej więcej jest możliwe. Np. Szarża taktyczna do 45 stopni, O.G. do 5 cali...
...a przekraczanie tych wartości uczynić możliwym, ale skutkującym pewnym i dotkliwym WP. Żeby nie było, że uniemożliwiają - umożliwiają, ale z podkreśleniem jak to się ma do idei fair play.

Gdyby tak było, nabrałbym znowu ochoty na battlowe turnieje :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Tomash pisze:
TruePunk pisze:Ok, tak sie sklada ze w tym sezonie jestem czlonkiem listy ligowej i odpowiadam ze mozna.
Mogę Cię dotknąć?

BTW, jeśli dobrze pamiętam, to od uścisleń jest Lista Sędziowska, a LL zajmuje się tylko kwestią ligi i zaliczanych do niej turniejów.

Więc, jeśli dobrze pamiętam, Twoja lansodpowiedź "waży" nie więcej niż dowolnej innej osoby w tym temacie. A raczej mniej, biorąc pod uwagę styl i kulturę wypowiedzi.
Kolejna ułomność medium.
1 - On tylko odpowiadał na pytanie do członka LL. Żartował.
2 - Grałem z nim.
Miły gracz, żaden durny PG, z wesoło pomalowanymi regimentami squigów.
To wszystko przez ten, kurna, internet.
To tego medium wina.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

TruePunk pisze:
Knight pisze: Może ktoś z listy ligowej mi odpowie czy można.... .
Ok, tak sie sklada ze w tym sezonie jestem czlonkiem listy ligowej i odpowiadam ze mozna.
Argumentacja: podrecznik glowny do WFB
Lista ligowa nie decyduje o zasadach WH, tylko Lista sędziowska.

Jak już się chwalisz to ja też jestem na LL.... od kiedy LL istnieje :P
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

To wszystko przez ten, kurna, internet.
To tego medium wina.
taaa, najłatwiej wszystko zwalic na internet. Jak ktoś pisze pierdoły to tez internet pisze za niego?

Overguessing jest niefajny, nielubiany, i niesmieszny.

nielegalny i karany worst playami. A jak nie skutkuje - glanem w czaszke.

:)

Jako że od strony nie padl żaden racjonalny argument nt. legalności overguessa - zamykam. O fajności i niefajności tego zagrania gadac gdzie indfziej.

Zablokowany