kilka pytań początkującego 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 3
To jeden model, nie losujesz.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
ok.. dzięki ... tak też właśnie wynika z podręcznika... to na co te 3 rany pegaza? i czy da się go zabić?
Ilość ran bohatera na MB jest równa większej wartości z profilu postaci bądź MB. Zatem dla takiego imperialnego kapitana na pegazie będzie to 3 (ilość Wo pegaza).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
- Da Big Stabba !
- Pseudoklimaciarz
Hejka panowie, może moje pytanie wydaje się banalne, ale to chyba najbardziej odpowiednie miejsce na jego zadanie.
Jestem początkującym graczem i chciałem się dowiedzieć jak wygląda sposób losowania i rozstawiania terenów na turniejach.
Moje pytania:
1. czy na turniejach losuje się teren tak jak w RB ? D6+4 lub D6 losowo z tabelki
2. są jakieś inne dodatkowe zasady co do terenów niż te określone w RB ? widze że dużo osób pisze o obeliskach, ale w książce ich nei mogę znaleźć.
3. Może jest jakiś krótki opis z całą procecdurą ? jeżeli tak to proszę o link.
Z góry zaznaczam że chodzi mi o zasady panujące na większości turniejach.
z góry dziękuje za pomoc
Jestem początkującym graczem i chciałem się dowiedzieć jak wygląda sposób losowania i rozstawiania terenów na turniejach.
Moje pytania:
1. czy na turniejach losuje się teren tak jak w RB ? D6+4 lub D6 losowo z tabelki
2. są jakieś inne dodatkowe zasady co do terenów niż te określone w RB ? widze że dużo osób pisze o obeliskach, ale w książce ich nei mogę znaleźć.
3. Może jest jakiś krótki opis z całą procecdurą ? jeżeli tak to proszę o link.
Z góry zaznaczam że chodzi mi o zasady panujące na większości turniejach.
z góry dziękuje za pomoc
Na turniejach (większości) tereny na stołach są zazwyczaj od razu ustawione. Nie losuje się itp. Każdy stół ma przyklejoną mapkę z ułożeniem przeszkód. Ja jeszcze nie byłem na turnieju, na którym losowało się tereny.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Czyli gobo na gigant spider ma 3W?(Tak zresztą AB mi pokazywał ale musiałem czegoś nie doczytać)Nie rozdziela się hitów?Żadnych reakcji potwora?Byro pisze:Ilość ran bohatera na MB jest równa większej wartości z profilu postaci bądź MB. Zatem dla takiego imperialnego kapitana na pegazie będzie to 3 (ilość Wo pegaza).
Tyczy się to tylko MB?
Smoki tudzież inne gryfy są ze swoimi wondami?
Monstery mają inne zasady ... ale z MB wygląda na to że się nic nie rozdziela.
Przykładowa sytuacja nr1:
mamy bohatera z wardem 4+
dostaje hit z działa, kula się przebija na 2+, przebiła się, word save na zadaną ranę 4+,
jak word nie wyjdzie to bohater dostaje k6 ran
Przykładowa sytuacja nr2:
mamy bohatera z regeneracją 4+
czy jest jakaś różnica pomiędzy regenaracją a wardem 4+ w momencie otrzymania rany z działa ?
czy może przy regeneracji po przebiciu zadajemy k6 ran i każdą regenerujemy na 4+ ?
mamy bohatera z wardem 4+
dostaje hit z działa, kula się przebija na 2+, przebiła się, word save na zadaną ranę 4+,
jak word nie wyjdzie to bohater dostaje k6 ran
Przykładowa sytuacja nr2:
mamy bohatera z regeneracją 4+
czy jest jakaś różnica pomiędzy regenaracją a wardem 4+ w momencie otrzymania rany z działa ?
czy może przy regeneracji po przebiciu zadajemy k6 ran i każdą regenerujemy na 4+ ?
wiec nie ma zadnej roznicy miedzy wardem a regena. obie sa wykonywane w tym samym czasie (przed multiplikacja) ale nie mozna wykonac obu, trzeba wybrac jedna.RB s.74 - REGENERATION pisze: a model with the regeneration special rule is permitted a special regenerate saving throw after it has failed any armour save it may have, instead of taking a ward save (if it has one). if a model has both a ward save and regeneration, you must choose which save is used.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Różnica jest tylko jak grasz z krasnalami bo przeważnie maja płonące ataki na canonach i w takim przypadku ward jest dużo lepszy niż niedziałająca regeneracjaMorsereg pisze:wiec nie ma zadnej roznicy miedzy wardem a regena. obie sa wykonywane w tym samym czasie (przed multiplikacja) ale nie mozna wykonac obu, trzeba wybrac jedna.RB s.74 - REGENERATION pisze: a model with the regeneration special rule is permitted a special regenerate saving throw after it has failed any armour save it may have, instead of taking a ward save (if it has one). if a model has both a ward save and regeneration, you must choose which save is used.
czy stompy od MI np od trolli idą też z 2giego szeregu?
thx
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Mam kuszników w lesie (na krawędzi lasu czyli mam softcover, ale ja nie mam minusów do strzelania) szarżuje na mnie przeciwnik kawalerią, czy musi testować niebezpieczny teren za taką szarżę ?