Nowy FAQu

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Re: Nowy FAQu

Post autor: debelial »

Takie najistotniejsze jakie pamiętam:
- Monstrous Cavalry używa zarówno najwyższego współczynnika Wounds jak i Toughness (wcześniej tylko Wounds)
- Sztandar Armii który w wyniku odmówienia pojedynku zostanie wycofany do tyłu, nie daje przerzutów
- banshee itp mogą wyć do walki
- nie można wykonać overruna po jednostkach, które posypią się z zasady unstable, daemonic instability, cornered rats i po złamanych warmachines

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

kudłaty pisze:stały się istotnie mniej syte, testy T też.
przy testach T i tak brało się przecież T od demigryfa
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

katapulta skavenska, i wiele wiele innych. Imho jestem w miare zadowolony, mam w koncu elfa z t4!
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

debelial pisze:Takie najistotniejsze jakie pamiętam:
- Monstrous Cavalry używa zarówno najwyższego współczynnika Wounds jak i Toughness (wcześniej tylko Wounds)
- Sztandar Armii który w wyniku odmówienia pojedynku zostanie wycofany do tyłu, nie daje przerzutów
- banshee itp mogą wyć do walki
- nie można wykonać overruna po jednostkach, które posypią się z zasady unstable, daemonic instability, cornered rats i po złamanych warmachines
- magiczne ataki na Coven Tronie (czekałem, czekałem i się doczekałem)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jasne, ja też mogę kontynuować wyliczankę: witch elfki, halabardnicy, ghoule, spearmeni itp... Dużo jest jednostek w battlu, które mają siłę w przedziale 2-5. Jednak większość z nich i tak dostawała bęcki od Demisiów i w związku ze zmianą T nie przestanie nagle "wygrywać" z kurakami ;p

Jedyną jednostką, z którą można spotkać się na stole i z którą dzięki temu hth może wyglądać lepiej dzięki tej zmianie a która przychodzi mi do głowy są... bloodletterzy. Może teraz uda się ich przepchnąć jakąś 5tką czy 6tką demisiów.

Z maszyn typu helupy/katapulty : to one strzelają raczej po cannonach i STanku. Orkowych dawno nie widziałem na stołach bo mało ich jest zatem i zmiana nieistotna :) Przynajmniej z mojego punktu widzenia. Bless pewnie na imperium też grasz raz na ruski rok ;p

Łuki noAsv lub pociski z S2 faktycznie nieco słabsze się zrobią.

Moim zdaniem znacznie istotniejsza zmiana to koniec overrunowania po sypaniu undeadow/demonów! Toż to teraz będzie katapultować tylko wilki/baty/furie w kresce pod sam ryj i a cal za nimi głównych hardhitterów i nic na to nie poradzimy :/
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Trochę tak. Acz warto pamiętać że overrun po normalnym wybiciu do nogi ( nie z sypania ) działa normalnie.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

To spróbuj wybić do nogi oddział wilków z championem na przedzie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Da się, trzeba mieć "tylko" kogoś kto będzie bił z inicjatywą wyższą niż oddział, i jest na przedzie. Po prawdzie mamy tylko kolejny dowód na kretyńskość kreseczek z czempionami, powinni tego zabronić :wink: .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No da się, tylko ile potrzeba wysiłku, żeby zabić 30pts :|

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Tak, a ten wilkowy champion powie challange i Ci wycofa tę postać lub będize walczył w challengu.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

No to trzeba mieć oddział i dwóch bohaterów z różną I.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Żeby zabić jakieś 30pts, nie zapominajmy :|

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

I usunąć kłodę z drogi... Jednyne sensowne rozwiązanie to usuwać takie durnowate przeszkadzajki zawczsu magią/strzelaniem...Tylko znowuż nie każda armia ma takie możliwości.
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Super. Już widzę graczy napieprzających np sniperkami z deatha czy pitkami by zabić czempiona psów...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Panowie przesadzacie.... w 7ed co pamiętam to było na porządku dziennym i nikt nie marudził...
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

+1 :) tak się grało i jakoś szło
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

miałem kupować zombie ale ide po wilki xD
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

misha pisze:+1 :) tak się grało i jakoś szło
a najczęściej się szarżowało, zabijało sypało o te 4/5 a i tak zostawał jeden wilk bo często siódemki lubiły latać :]
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

mam pytanie czy mi się pomyliło
czy też zmienił się zapis w unmodified leadership
kiedyś było:
What is your unmodified leadership?
A:Your unmodified leadership is the highest leadership characteristic in the unit. Do not include any modifiers from any source, for example, Strength in Numbers, Inspring Presence or Doom and Darkness spell.
a teraz jest::
A: Your unmodified Leadership is the highest Leadership characteristic in the unit. So the Leadership from any characters in the unit itself (but not from outside the unit, from Inspiring Presence for example) with a higher Leadership can be used unless specifically stated otherwise.

ODPOWIEDZ