Nowy FAQu
Nowy FAQu
Czyli demisie z 4T, brak overrunna po undeadach, i inne, skoro nie możemy pogadać o tym w zasadach to może tu można się wyżalić ^^
w skrócie - what the fuck I've just read!
w skrócie - what the fuck I've just read!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Slavy w unitach 3x20 stały sie grywlaniejsze niż 40tki ...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
@Qc - czemu?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
bo nie mozna overrunowac po tym jak slavy wybuchna po przegranym pojedynku.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Dlaetgo ze nie możesz ich overrunowac ; p więc po co przepłacać skoro tak jak trzymały CIę na ture tak trzymają tylko teraz za 42 a nie 76 punktów
z drugiej strony QC - 20 slavow latwiej wyrznac do zera w czasie jednej tury combata.
wtedy tez nie uzyjesz zasady 'cornered rats' i spokojnie bedzie mozna pobiec dalej po swojej szarzy.
dosc dziwie sie, ze GW wprowadzilo ta zasade w FaQ'u. zwlaszcza, ze mozna wykonac overruna po tym jak przeciwnik zostal pokonany przed tura walki.
dobra jest ta zmiana z challangem. dispell 'call to glory' juz nie bedzie taki bezpieczny po tym jak exaltef hero uderzyl
wtedy tez nie uzyjesz zasady 'cornered rats' i spokojnie bedzie mozna pobiec dalej po swojej szarzy.
dosc dziwie sie, ze GW wprowadzilo ta zasade w FaQ'u. zwlaszcza, ze mozna wykonac overruna po tym jak przeciwnik zostal pokonany przed tura walki.
dobra jest ta zmiana z challangem. dispell 'call to glory' juz nie bedzie taki bezpieczny po tym jak exaltef hero uderzyl

Ostatnio zmieniony 20 paź 2012, o 14:53 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
A co z tym ze np. w erracie do ogrów mamy:
Page 62 – Greedy Fist, second paragraph.
Change the last sentence to “In addition, an enemy Wizard
loses a Wizard level and a randomly selected spell each time
they are hit in close combat by an Ogre wearing the Greedy
Fist.”
a w tym samym FAQu:
Q: If a Wizard is hit by a ranged attack from the bearer of the
Greedy Fist, does it lose a Wizard Level? (p62)
A: Yes.
?
Page 62 – Greedy Fist, second paragraph.
Change the last sentence to “In addition, an enemy Wizard
loses a Wizard level and a randomly selected spell each time
they are hit in close combat by an Ogre wearing the Greedy
Fist.”
a w tym samym FAQu:
Q: If a Wizard is hit by a ranged attack from the bearer of the
Greedy Fist, does it lose a Wizard Level? (p62)
A: Yes.
?
Nic, to jest FAQ z Grudnia 2011, nic się nie zmieniło w temacie - dalej tracisz poziomy z hitów z Death.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
faq do vc wyjasnilo to co ls glosowala 
krzyczec mozna nawet do obcych walk
i hexy rania z popychaczki
ale z tym MC to lipa i tak

krzyczec mozna nawet do obcych walk

ale z tym MC to lipa i tak
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Zmieniło sie bo pojawiła się errata - chyba dostrzegasz oczywista sprzecznośc w obu dokumentach ; p ?panterq pisze:Nic, to jest FAQ z Grudnia 2011, nic się nie zmieniło w temacie - dalej tracisz poziomy z hitów z Death.
TakGrolshek pisze:Nie można overrunować po parku maszynowym ? Dobrze przeczytałem ?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
jak nie mogę overrunowac a mam frenzy to czy mogę wykonac reform?
Nie, nie dostrzegam - nie ma w tym żadnej sprzeczności. Pierwszy fragment to uściślenie mówiące, że czarodziej trafiony w CC przez ogra z greedy fist traci poziom oraz losowy czar za każdy hit, drugi tekst to informacja, że ataki dystansowe również aktywują greedy fist, więc czarodziej przeciwnika tak samo traci poziomy.-Qc- pisze: Zmieniło sie bo pojawiła się errata - chyba dostrzegasz oczywista sprzecznośc w obu dokumentach ; p ?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Errata mówi "hits in close combat" - czyli nie w magii i nie shootingu
Dżizas, a FAQ mówi, że Greedy Fist działa również na ataki dystansowe, bo FAQ nie zmienia zasad, tylko mówi jak mają być interpretowane. Po mojemu w erracie chodzi o wyraźne zaznaczenie, że greedy fist zabiera nie tylko poziomy maga ale również czary - poprzedni zapis można traktować jako wyłacznie zabieranie poziomów, czyli teoretycznie sytuacja w której masz maga zerowego poziomu z czterema czarami, albo wręcz loremasterem.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator