Nowy FAQu

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nowy FAQu

Post autor: QQrydza »

Czyli demisie z 4T, brak overrunna po undeadach, i inne, skoro nie możemy pogadać o tym w zasadach to może tu można się wyżalić ^^

w skrócie - what the fuck I've just read!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Poza tą zmianą z BSB odmawiającym pojedynku to mam jedną myśl.

Ta errata ssie pałkę.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Za słabe były demisie i pokowiec. Teraz są odrobinkę lepsze. #-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Slavy w unitach 3x20 stały sie grywlaniejsze niż 40tki ...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

@Qc - czemu?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

bo nie mozna overrunowac po tym jak slavy wybuchna po przegranym pojedynku.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dlaetgo ze nie możesz ich overrunowac ; p więc po co przepłacać skoro tak jak trzymały CIę na ture tak trzymają tylko teraz za 42 a nie 76 punktów

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

z drugiej strony QC - 20 slavow latwiej wyrznac do zera w czasie jednej tury combata.
wtedy tez nie uzyjesz zasady 'cornered rats' i spokojnie bedzie mozna pobiec dalej po swojej szarzy.

dosc dziwie sie, ze GW wprowadzilo ta zasade w FaQ'u. zwlaszcza, ze mozna wykonac overruna po tym jak przeciwnik zostal pokonany przed tura walki.

dobra jest ta zmiana z challangem. dispell 'call to glory' juz nie bedzie taki bezpieczny po tym jak exaltef hero uderzyl ;)
Ostatnio zmieniony 20 paź 2012, o 14:53 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

A sfrenzowane oddziały też nie muszą overrunować :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

A co z tym ze np. w erracie do ogrów mamy:

Page 62 – Greedy Fist, second paragraph.
Change the last sentence to “In addition, an enemy Wizard
loses a Wizard level and a randomly selected spell each time
they are hit in close combat by an Ogre wearing the Greedy
Fist.”

a w tym samym FAQu:

Q: If a Wizard is hit by a ranged attack from the bearer of the
Greedy Fist, does it lose a Wizard Level? (p62)
A: Yes.

?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Nic, to jest FAQ z Grudnia 2011, nic się nie zmieniło w temacie - dalej tracisz poziomy z hitów z Death.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

faq do vc wyjasnilo to co ls glosowala :)

krzyczec mozna nawet do obcych walk :) i hexy rania z popychaczki

ale z tym MC to lipa i tak
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Nie można overrunować po parku maszynowym ? Dobrze przeczytałem ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

QQrydza
Prawie jak Ziemko

panterq pisze:Nic, to jest FAQ z Grudnia 2011, nic się nie zmieniło w temacie - dalej tracisz poziomy z hitów z Death.
Zmieniło sie bo pojawiła się errata - chyba dostrzegasz oczywista sprzecznośc w obu dokumentach ; p ?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Grolshek pisze:Nie można overrunować po parku maszynowym ? Dobrze przeczytałem ?
Tak
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Skasowali erratę Power Scrolla? :mrgreen:
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

jak nie mogę overrunowac a mam frenzy to czy mogę wykonac reform?

panterq
Masakrator

-Qc- pisze: Zmieniło sie bo pojawiła się errata - chyba dostrzegasz oczywista sprzecznośc w obu dokumentach ; p ?
Nie, nie dostrzegam - nie ma w tym żadnej sprzeczności. Pierwszy fragment to uściślenie mówiące, że czarodziej trafiony w CC przez ogra z greedy fist traci poziom oraz losowy czar za każdy hit, drugi tekst to informacja, że ataki dystansowe również aktywują greedy fist, więc czarodziej przeciwnika tak samo traci poziomy.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Errata mówi "hits in close combat" - czyli nie w magii i nie shootingu

panterq
Masakrator

Dżizas, a FAQ mówi, że Greedy Fist działa również na ataki dystansowe, bo FAQ nie zmienia zasad, tylko mówi jak mają być interpretowane. Po mojemu w erracie chodzi o wyraźne zaznaczenie, że greedy fist zabiera nie tylko poziomy maga ale również czary - poprzedni zapis można traktować jako wyłacznie zabieranie poziomów, czyli teoretycznie sytuacja w której masz maga zerowego poziomu z czterema czarami, albo wręcz loremasterem.
- Niles Valera, Agitator

ODPOWIEDZ