Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM
Re: Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM
Skaveny - autowin
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Możemy zbanować Skaveny - są przegięte!
Wisła Kraków.
Dzieci kochane
Wystarczy dodać zapis
- maksymalnie 2 jednostki czarujące (bound spelle nie wliczają się w limit) - już macie problem z głowy. Zamiast hejtować mieliście podac jakies propozycję - niby podaliście, ale o tym na końcu posta.
Nie pij więcej, pisanie głupot tego pokroju nie przystoi ludziom intelygentnym... chociaż w zasadzie filozofom?
Czy losowe czary, na maks 9PD z 2óch czarujących magów to takie przegięcie? Ktoś tutaj pisał o "odpoczęciu" od Euro?
- po pierwsze chciałem zobaczyć waszą reakcję, swoja droga niezły ubaw
- abomka i hydra to raczej nie problem, w dobie sztandarów z płonącymi atakami? ST tak jest problemem.
- pytasz o banner of sorccery?
- uwalniając wszystkie domeny dla każdej armii, 2k6 nie jest już takie oczywiste. Zastanów się.
Reasumując:
Boicie się czegoś, co tak naprawdę w żaden sposób nie jest przegięte, jak te już klasyczne 30 xkusz. Dodatkowo nie ma odniesienia, gdyż nikt na tym wcześniej nie grał, z tego co mi wiadomo - możecie być tutaj prekursorami Ze zmian które zaproponowaliście to:
1 - chcecie formatu 1600, wraz ze sprawdzonymi ograniczeniami
2 - chcecie takich samych ogranizeń jak na wcześniejszym turnieju z dopuszczeniem LT bez ST, Hydry, Abomy, Kadajca
3 - Open na 1200/1600 pts (sic!)
4 - zostawic tak jak jest + zapis o ograniczający magów
Wybierzcie sobie swoja opcje, ja się dostosuje.
Wystarczy dodać zapis
- maksymalnie 2 jednostki czarujące (bound spelle nie wliczają się w limit) - już macie problem z głowy. Zamiast hejtować mieliście podac jakies propozycję - niby podaliście, ale o tym na końcu posta.
Kosa pisze:to mało!
Zróbym turniej taki, że wszystkie armybooki tworzą jednego, wielkiego army booka i niech każdy bierze co chce, co w tym złego i głupiego?
Nie pij więcej, pisanie głupot tego pokroju nie przystoi ludziom intelygentnym... chociaż w zasadzie filozofom?
Bretonnian pisze:Proszę Cię Gremlin Wywal ten zapis o 8 lorach i tyle. A ty Psz nie płacz, akurat z czolgiem to masz co zrobić swoją armia
Czy losowe czary, na maks 9PD z 2óch czarujących magów to takie przegięcie? Ktoś tutaj pisał o "odpoczęciu" od Euro?
Tak jest ingerencja w system, ba! Nawet fluff. Podobnie jak część ograniczeń na Euro, do którego sie tak usilnie odnosicie.Sevi pisze: Ej, no, dostęp do wszystkich lorów jest beznadziejny. Od kiedy wszystkie lory dają odpowiedź na LT? Co za brednia?
Czy danie wszystkim armią takiego dstępu nie jest za dużą ingerencją w system? Czy to nie jest już pisanie zasad niejako od nowa? (proszę mi tu nie wyjeżdżać przypadkiem z Euro, bo to nie są tematy do porównania)
Najlepsze byłoby: 1600 bez lordów. I tyle, bez kombinowania z ograniczeniami na siłę...
Tutaj pisałeś chyba będząc w miarę trzeźwym, zatem:Kosa pisze:w ogóle słabiutkie te ograniczenia z jednego powodu: abomka, ST i hydra, przy zakazie lordów(da się przeboleć), to jak niby wiele armi ma je zabić skoro wiatry magi są takie jakie są? Albo d6+d3 i bez LT, albo 2d6 z LT, przeciez to oczywiste. No i ten limit na magiczne szmaty?
Gremlin, powiedz mi czemu takie ograniczenia a nie inne? Merytorycznie proszę bo ja tutaj widzę ograniczenia zrobione podczas totalnego błądzenia we mgle i zupełnie na chybił trafił.
Niektóre armie dostały totalny boost tymi ograniczeniami... a chyba nie o to chodzi, prawda?
- abomka i hydra to raczej nie problem, w dobie sztandarów z płonącymi atakami? ST tak jest problemem.
- uwalniając wszystkie domeny dla każdej armii, 2k6 nie jest już takie oczywiste. Zastanów się.
Reasumując:
Boicie się czegoś, co tak naprawdę w żaden sposób nie jest przegięte, jak te już klasyczne 30 xkusz. Dodatkowo nie ma odniesienia, gdyż nikt na tym wcześniej nie grał, z tego co mi wiadomo - możecie być tutaj prekursorami Ze zmian które zaproponowaliście to:
1 - chcecie formatu 1600, wraz ze sprawdzonymi ograniczeniami
2 - chcecie takich samych ogranizeń jak na wcześniejszym turnieju z dopuszczeniem LT bez ST, Hydry, Abomy, Kadajca
3 - Open na 1200/1600 pts (sic!)
4 - zostawic tak jak jest + zapis o ograniczający magów
Wybierzcie sobie swoja opcje, ja się dostosuje.
xYz
1.
Wisła Kraków.
1
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM
Gremlin pisze:Kosa pisze:to mało!
Zróbym turniej taki, że wszystkie armybooki tworzą jednego, wielkiego army booka i niech każdy bierze co chce, co w tym złego i głupiego?
Chyba wyczułeś tutaj sygnalizację problemu? I po co to napisałem? A pić to nie pije ostatnio wiele.
To samo mozna rzec o odlokowaniu domen dla wszystkich...
-zastanaiwalem się z Suchym, czy te 8 domen to nie jest zapis Trola na pewno Ci się to udało, hehehe, bo mam nadzieje, że powaznie o tym nie myślałeś?Gremlin pisze:Tutaj pisałeś chyba będząc w miarę trzeźwym, zatem:Kosa pisze:w ogóle słabiutkie te ograniczenia z jednego powodu: abomka, ST i hydra, przy zakazie lordów(da się przeboleć), to jak niby wiele armi ma je zabić skoro wiatry magi są takie jakie są? Albo d6+d3 i bez LT, albo 2d6 z LT, przeciez to oczywiste. No i ten limit na magiczne szmaty?
Gremlin, powiedz mi czemu takie ograniczenia a nie inne? Merytorycznie proszę bo ja tutaj widzę ograniczenia zrobione podczas totalnego błądzenia we mgle i zupełnie na chybił trafił.
Niektóre armie dostały totalny boost tymi ograniczeniami... a chyba nie o to chodzi, prawda?
-abomka i hydra zawsze będa problemem na punkty 1200
-tak, pytam, dlaczego jedyne przegięcie HE zostało ucięte, bo chyba to nie są WL w liczbie 20 bez nawet muzyka?
-zastanowiłem się. Bo od razu, na samym wstępie odblokowanie domen bylo dla mnie nie do pomyslenia, pisałem o generowaniu PD w rozumieniu, że domeny magi są normalnie dostępne jak w army bookach
+1Gremlin pisze: 1 - chcecie formatu 1600, wraz ze sprawdzonymi ograniczeniami
zacznijmy o 8... to i 4 zagramy.
+1Kosa pisze:zacznijmy o 8... to i 4 zagramy.
Wisła Kraków.
Są armie lepsze i są armie gorsze - ktoś nie dawno napisał ,że GW przyznaje ,że ten system nie został stworzony pod gry turniejowe ale dla funu. Inaczej każda zdolność - każdy pkt WS,ZS etc - miałby by swoją cenę równą dla wszystkich tak jak jest w wielu faktycznych systemach bitewnych. Młotek jest jaki jest -jak się komuś nie podoba niech zmieni system albo armie - pomysł prób równoważenia go poniżej 2500 tys punktów jest heretyczny i nie realny! Grajmy to co zostało sprawdzone
Pierwsza ciupaga udowodniła ,że każdy ma szansę wygrać:
1.SK
2. HE
3. OK
4. EMP
5. Bestie
Pierwsza ciupaga udowodniła ,że każdy ma szansę wygrać:
1.SK
2. HE
3. OK
4. EMP
5. Bestie
No bez jaj zeby jechac 4 godziny na turniej PKS-em!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...