Ano wyjaśniliśmy /handshake.
A teraz dobranoc, idę spać, za dużo wrażeń jak na jeden dzień.
Za parę dni pojawię się foty greatswordsów, których dziś zakupiłem.
Dalsze przeprawy z NMM.
Warrior Priest - popraweczki, 02.07
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
to po co to not na koncu ?Mate pisze:]Shino pisze:mam dziwne wrazenie, ze to zdanie ci nie wyszlo :>Oceny MALARZY są dla mnie wystarczająco obiektywne i zadowalające, bym nie przejmował się resztą not Wink
Niestety intuicja Cię myli, drogi Shino, jestem zadowolony z tego, co myślą o nich Raptus, Robaczek, Szczurek czy Roman

A mi sie podoba ! Sam mam taki NMM na kroxach
(pod wzgledem technicznym pewnie gorszy ale jesli chodzi o barwe taki sam).
Reszta wporzo skała szata itd.
moze troszke za duza szrama)nie wiem czy to green czy fabryka wiec tak tylko napominam
)
@ Artek zamiast farmazonic lepiej bys ruszyl dupe wziol pendzel pomalowal cos i wystawil to popodziwiamy. Moze ktos wtedy wezmie pod uwage twoje oceny

Reszta wporzo skała szata itd.
moze troszke za duza szrama)nie wiem czy to green czy fabryka wiec tak tylko napominam

@ Artek zamiast farmazonic lepiej bys ruszyl dupe wziol pendzel pomalowal cos i wystawil to popodziwiamy. Moze ktos wtedy wezmie pod uwage twoje oceny

Dobra dobra już przestańcie się napinać.
Teraz ja dorzucę miażdżąca krytykę od siebie.
Co do zbroi no to niestety wyszło jak wyszło czyli nie bardzo. Co do NMM jest parę prostych trików, które pomagają uzyskać efekt blasku.
1. Kontrast - Tak jak napisał Rapta (nie wiem czy w tym temacie). Olej większość kolorów przejściowych. Jak robisz
złoto to snakebite+black->snakebite->biały,
jak stal to czarny+ jakiś szary->szary->biały
ewentualnie tylko czernią i bielą.
2. Musisz ogarnąć gdzie umieścić refleksy, bez tego ani rusz. Pomaga polerowanie figsy przed malowaniem i obserwacja rzeczywistości ( to zawsze pomaga
)
To nie gwarantuje ultranaturalnego NMM jak na figsach mega wymiataczy, ale pomaga.
Kieca wszystko ładnie pięknie, a tu pomarańczowy. Moim skromnym zdaniem jakbyś pominął tą ostatnią pomarańczową warstwę wyglądało by naturalniej i kieca była by czerwona, a nie jakieś nie wiadomo do końca co.
Dobrze jest dać highlighta przy brzegach tych małych dziurek.
Co do ryja to fajnie by było jakby miał oczy
Młotki dużo lepsze w tej wersji. Te ogniki to był niestety niwypał.
Ogólnie zbyt ostre przejścia, ale nie jest tragicznie. To się tyczy całej figsy.
I najważniejsza rada chill out zią, chill out.
Teraz ja dorzucę miażdżąca krytykę od siebie.

Co do zbroi no to niestety wyszło jak wyszło czyli nie bardzo. Co do NMM jest parę prostych trików, które pomagają uzyskać efekt blasku.
1. Kontrast - Tak jak napisał Rapta (nie wiem czy w tym temacie). Olej większość kolorów przejściowych. Jak robisz
złoto to snakebite+black->snakebite->biały,
jak stal to czarny+ jakiś szary->szary->biały
ewentualnie tylko czernią i bielą.
2. Musisz ogarnąć gdzie umieścić refleksy, bez tego ani rusz. Pomaga polerowanie figsy przed malowaniem i obserwacja rzeczywistości ( to zawsze pomaga

To nie gwarantuje ultranaturalnego NMM jak na figsach mega wymiataczy, ale pomaga.
Kieca wszystko ładnie pięknie, a tu pomarańczowy. Moim skromnym zdaniem jakbyś pominął tą ostatnią pomarańczową warstwę wyglądało by naturalniej i kieca była by czerwona, a nie jakieś nie wiadomo do końca co.
Dobrze jest dać highlighta przy brzegach tych małych dziurek.
Co do ryja to fajnie by było jakby miał oczy

Młotki dużo lepsze w tej wersji. Te ogniki to był niestety niwypał.
Ogólnie zbyt ostre przejścia, ale nie jest tragicznie. To się tyczy całej figsy.
I najważniejsza rada chill out zią, chill out.
hmmm skoro są u faberów to sie moze jutro pofatyguje luknąć jak to wygląda (co oprócz priest-a jest in FIF) ??
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Hura, pokój światu
bardzo się ciesze że doszło do porozumienia
.
Twoje prace nie są plewne drogi Mate !!! są na bardzo wysokim poziomie malowane, i jestem zadowolony że każdy może oglądać ( jak to ty ujołeś twoje plewne prace) ja myślę że są bardzo fajne. Ok może zbroja nie nalerzy do najlepszych na świecie ;P ale trzyma poziom jak reszta figsa.
Pozdro....

Twoje prace nie są plewne drogi Mate !!! są na bardzo wysokim poziomie malowane, i jestem zadowolony że każdy może oglądać ( jak to ty ujołeś twoje plewne prace) ja myślę że są bardzo fajne. Ok może zbroja nie nalerzy do najlepszych na świecie ;P ale trzyma poziom jak reszta figsa.
Pozdro....