Kulturalnie I - Kulturystyka, 10.08, Warszawa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Kulturalnie I - Kulturystyka, 10.08, Warszawa

Post autor: Semi »

zeby milej sie gralo, lepiej jak obaj gracze maja ladna armie
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Czyli zapis w regulaminie i sama ocena przeprowadzona na turnieju byly tylko dla picu? Nie szkoda Wam czasu? Wniosek: nastepnym razem mozna olac ocene malowania na turnieju Kultu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

bless pisze:Czyli zapis w regulaminie i sama ocena przeprowadzona na turnieju byly tylko dla picu? Nie szkoda Wam czasu? Wniosek: nastepnym razem mozna olac ocene malowania na turnieju Kultu.
Ale robisz to na własne ryzyko. :) Żebyś potem nie narzekał, że jednak ocen malowania się liczy do wyników.

Celem oceny malowania nie jest wpisywanie punktów do tabelek a podniesienie poziomu armii na stołach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Proste, to dobre zagranie. W dodatku nagle każdy miał booka i templatki co też ułatwia grę ;)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Asassello pisze:
bless pisze:Czyli zapis w regulaminie i sama ocena przeprowadzona na turnieju byly tylko dla picu? Nie szkoda Wam czasu? Wniosek: nastepnym razem mozna olac ocene malowania na turnieju Kultu.
Ale robisz to na własne ryzyko. :) Żebyś potem nie narzekał, że jednak ocen malowania się liczy do wyników.

Celem oceny malowania nie jest wpisywanie punktów do tabelek a podniesienie poziomu armii na stołach.
Nieegzekwowane = olane. Nie teraz to w przyszlosci.
Ryzyko ryzykiem, ale jest to nie fair wobec ludzi, którzy zadbali o wygląd armii. Ci, którzy nie zadbali - wygrali. Nie włożyli wysiłku i nie poniesli konsekwencji. Jesli ktos domalowywal figurki na noc przed turniejem z jednej strony wygrali, bo maja pomalowanego figsa, z drugiej strony się sfrajerzyli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Dzięki chłopaki za turniej. Dla mnie to był pierwszy turniej po ponad 1,5 roku całkowitego zaniechania figurek, dlatego tym bardziej liczyłem, że mnie zmobilizuje do powrotu do hobby.
Straszenie karniakami widać skutkuje, bo wszystko poszło gładko. Szkoda trochę, że była obsuwa czasowa pierwszej bitwy, ale to w sumie detal.
Ocena malowania bez włączania w ranking trochę mija się z celem - jak zauważył Bless. Jeśli będą ważne tylko wyniki z bitew, to możemy równocześnie grać kartonami czy plasteliną, byle tylko rozmiary podstawek się zgadzały.

Jedyny zgrzyt jaki mam po turnieju to trochę rozbieżne momentami interpretacje zasad. W kilku kwestiach zasędziowano zupełnie inne rozwiązanie niż miałem bitwę wcześniej. Ale i z tego swoją naukę z tego wyciągnąłem ;)

Jeszcze raz dzięki organizatorom i moim przeciwnikom za bezciśnieniową grę.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

to możemy równocześnie grać kartonami czy plasteliną, byle tylko rozmiary podstawek się zgadzały.
chodzi o to aby uniknac takich sytuacji, co do sedziowania nie wiem kto, ale trzeba umiec przekonac przeciwnika do swoich racji, na tym to hobby tez polega ;)

malowanie w tej forme bylo na probe, ale skoro taki bulwers to nastepnym razem wlaczymu punkty z malowania do generalskiej...
Obrazek
Highborn Elves Only!

ODPOWIEDZ