O tym dlaczego nie powinno się pisać "ave"

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Rzeczywiście. Niech mnie ktoś uprzedzi jak takie cuda robicie, ja już stary jestem, oczy nie te co dawniej to mogę nicka nie doczytać. A najlepsze jest to, że gdzieś jednego posta wywaliłem, tylko nie wiem czy Fanatyka, czy Nehana. :D
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Lunn pisze:Ave
Shino pisze:Ave

LOL
LOLSON

(drugi raz dzisiaj, mam dobrą passę :P)
mailo byc

"Ave

LOLSON"

a nie tak... bucu ;)

a teraz juz powaznie. To Ave przeszkadza sporej ilosci osob. Czemu nie mozesz przestac tego pisac? czemu nie mozna mu tego zakazac i potraktowac to jako avataraq zkotkiem ktory to wszystkim przeszkadzal?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ave

Bo nie!

:lol: :lol:

A tak na serio, to faktycznie jest to irytujące. Ale jestem w stanie to znieść ;)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Koleś ma styla, no i pisze sobie "ave" :) O czym jest ta dyskusja???
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ale temat..
Co komu przeszkadza że ktoś sobie pisze: "Ave" przed każdym postem?
Mi to tam nie przeszkadza.
Nie wiem co w tym złego.. :roll:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Shino, nie przesadzaj. To "ave" nikomu nie przeszkadza, mamy tu wolność słowa.
Po prostu, Andre, to "ave" wszędzie jest trochę... kuriozalne, żeby nie powiedzieć śmieszne, kiedy post składający się z jednego-dwóch słów poprzedzasz jeszcze jednym słowem powitania.

Sam tak kiedyś zaczynałem maile. Maile, nie posty na forum.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Tomash pisze:Shino, nie przesadzaj. To "ave" nikomu nie przeszkadza, mamy tu wolność słowa.
Po prostu, Andre, to "ave" wszędzie jest trochę... kuriozalne, żeby nie powiedzieć śmieszne, kiedy post składający się z jednego-dwóch słów poprzedzasz jeszcze jednym słowem powitania.
AVE

mnie przeszkadza.... utrudnia czytelnosc forum , kotre sie rozjezdza ze wzgledu na te 2-3 dodatkowe linijki tekstu. Dodatkowo utrudnia mi czytanie pozniejszego tekstu gdyz odwraca moja uwage. Nadal nie wiem czemu kotek musial odejsc a ave nie. :>
nie ma sie czym chwalic :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Ave
b_sk pisze:Rzeczywiście. Niech mnie ktoś uprzedzi jak takie cuda robicie, ja już stary jestem, oczy nie te co dawniej to mogę nicka nie doczytać. A najlepsze jest to, że gdzieś jednego posta wywaliłem, tylko nie wiem czy Fanatyka, czy Nehana. :D
Zmieniłem awka.

LOL I LOLSON.

giggli giggli

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no z tym ave to nic strasznego przeciez ]:-> niech sobie chlopak pisze tylko tobie to nie pasuje reszcie to wisi a mi sie nawet podoba ]:-> taki charakterystyczny szablon postow
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

szablon
1. «naśladowany bezmyślnie wzorzec postępowania»
Jesteś lepszy od tej koalicji, sam się pogrążasz w dyskusji :lol:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ave
b_sk pisze:Rzeczywiście. Niech mnie ktoś uprzedzi jak takie cuda robicie, ja już stary jestem, oczy nie te co dawniej to mogę nicka nie doczytać. A najlepsze jest to, że gdzieś jednego posta wywaliłem, tylko nie wiem czy Fanatyka, czy Nehana. :D
Mojego :twisted: .

Fanatyk pisze: LOL I LOLSON.
To już było frajerstwo! :wink:
Ale avatar sexy! Niema co :lol: .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Jak dla mnie to samo AVE tak łyso.. powinno coś do tego jeszcze być. Tak jak w Kościele mówi si "Ave Maryja", sataniści mówią Ave Stan! :twisted: Coś trzeba dodać no...
A na pożegnanie najlepsze Apage :P

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave
Tomash pisze:Shino, nie przesadzaj. To "ave" nikomu nie przeszkadza, mamy tu wolność słowa.

ehhh. . . . jeżeli się zgodziłbym na to, żeby przy postach dłuższych niż dwa zdania zaczynam bez "ave" to za chwile taki Shino i inni typu Tomcio się rozbestwią i będą się upierali że to głupie i żeby tego w ogóle zakazać. To jest powód dla którego muszę być tutaj nieustępliwy. Są ludzie, którzy po swoich postach piszą "pozdro" albo coś w tym stylu. Więc to też powinniśmy zakazać bo rozjeżdża forum, jest dresiarskie, i w ogóle się komuś nie podoba.

@Fanatyk: podałeś część definicji, czyli nic nie wartą w naukowym odczuciu.

Miałem nie pisać w tym temacie...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Skończcie już się spinać, chłopaki.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Lord Andre pisze:Ave

ehhh. . . . jeżeli się zgodziłbym na to, żeby przy postach dłuższych niż dwa zdania zaczynam bez "ave" to za chwile taki Shino i inni typu Tomcio się rozbestwią i będą się upierali że to głupie i żeby tego w ogóle zakazać. To jest powód dla którego muszę być tutaj nieustępliwy. Są ludzie, którzy po swoich postach piszą "pozdro" albo coś w tym stylu. Więc to też powinniśmy zakazać bo rozjeżdża forum, jest dresiarskie, i w ogóle się komuś nie podoba.

@Fanatyk: podałeś część definicji, czyli nic nie wartą w naukowym odczuciu.

Miałem nie pisać w tym temacie...
Akurat jest różnica pomiędzy ave a pozdro ale zostawmy to - robi ci to radochę, ja to zostawiam w spokoju.

A i przy okazji, skoro taki jesteś mądry odnośnie definicji...

*
szablon
1. «naśladowany bezmyślnie wzorzec postępowania»
2. «forma, wzór, według których wyrabia się seryjnie przedmioty; też: wzór służący do mechanicznego odtwarzania rysunków i liter»

oto pełna definicja. I co, coś pominąłem ważnego? Specjalista...

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Tak

2. forma,wzór, według których wyrabia się seryjnie przedmioty; też: wzór służący do mechanicznego odtwarzania rysunków i liter»

i tutaj według mnie jest ta właściwa definicja szablonu, ta która pasuje do tej sytuacji. Ponieważ było by odwzorowanie mechanicznie liter

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Katylina pisze:Akurat jest różnica pomiędzy ave a pozdro ale zostawmy to - robi ci to radochę, ja to zostawiam w spokoju.
A i przy okazji, skoro taki jesteś mądry odnośnie definicji...
* szablon
1. &laquo;naśladowany bezmyślnie wzorzec postępowania&raquo;
2. &laquo;forma, wzór, według których wyrabia się seryjnie przedmioty; też: wzór służący do mechanicznego odtwarzania rysunków i liter&raquo;
oto pełna definicja. I co, coś pominąłem ważnego? Specjalista...
Wikipedia=wyrocznia. A tak w ogóle, jak Tomash słusznie zauważył, temat zasłużył na kłódkę.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Shino pisze: mnie przeszkadza.... utrudnia czytelnosc forum ,
A mne naprimer pohuiu - ne nravitsa - ne chitai

Basha dushmursen - dur siktir ishivin dalinja, gijdylah

AVE

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Muszę, przyznać, że nie potraficie prowadzić dobrej napinki forumowej tylko od razu odlatujecie w spam. Myślałem, że wam się uda bo temat zacny i Ave wiele osób irytuje ale niestety polegliście. :wink:

Kłódeczka
A licky boom boom down!!!

Zablokowany