9th Age
Re: 9th Age
Najważniejsze to zaczekać na armybooki.
Crusader pisze:Najważniejsze to zaczekać na armybooki.
A póki co wypowiedz się lepiej co myślisz o lizakach (tfu tfu Reptilianach) ?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Beastmany mi pasują. Myślę, że sporo się zmieni między obecnym ravening hordes a army bookiem, więc nie zagłębiam się tak szczegółowo. Mam parę spostrzeżeń:
-T-REX rewelka, nareszcie jest to król dżungli służący do pożerania potworów, a nie jakiś śmieć
-nie podoba mi się, że jest tylko jeden stedzio, ale to mała zmiana bo od wielu lat małego stedzia nie wystawiłem
-slann wydaje się za drogi jak za to co oferuje, nie wiem czemu się na niego tak uparli (chociaż mniej niż Furion)
- reapki są obecnie tak z 4 razy gorsze, a koszt ten sam (gorszy kb z rulebooka i nie ma kluczowych żab) natomiast nie wierzę, że tak zostaną
-T-REX rewelka, nareszcie jest to król dżungli służący do pożerania potworów, a nie jakiś śmieć
-nie podoba mi się, że jest tylko jeden stedzio, ale to mała zmiana bo od wielu lat małego stedzia nie wystawiłem
-slann wydaje się za drogi jak za to co oferuje, nie wiem czemu się na niego tak uparli (chociaż mniej niż Furion)
- reapki są obecnie tak z 4 razy gorsze, a koszt ten sam (gorszy kb z rulebooka i nie ma kluczowych żab) natomiast nie wierzę, że tak zostaną
- Retaguardia
- "Nie jestem powergamerem"
Moze byc zaklad ja uwazam ze odpadnie 1/3 graczy turniejowych od razu , czesc bedzie grala na "furiona" jezeli sie nie obrazil a najdalej za pol roku srodowisko turniejowe zostanie tylko przy repie i paru innych ludkach. Juz wiecej alternatyw widze w turniejach na furionowe zasady .Laik pisze:Retaguardia pisze:Boze tych zasad nie da sie czytac . Imo furionowe zasady lepsze chociaz ani to ani to raczej sie nie przyjmie Kraje sie podziela na bank odnosnie zasad i tylkk gw bedzie to moglo scalic :p
Może jakiś zakład?
9th Age jest jak nowa edycja - wiec zmian zawsze będzie trochę.
Najzwyczajniej w świecie jesteś leniwy a czytanie jest trudne?
Wiec tak jak wygram to poprosze steka z Angusa :p a jak Ty to cos tam sobie wymysl
No to goblinów walnęli boosta - każdy rodzaj goblinów (hero/lord) ma osobny limit. 18 gobo do walki i 18 magów
Trochę poszaleli z markami - nurgle (tylko -1 ws) i tzeentch (co turę dostajesz flaming attacks, magic attacks lub warpflame).
Trochę poszaleli z markami - nurgle (tylko -1 ws) i tzeentch (co turę dostajesz flaming attacks, magic attacks lub warpflame).
Łatwiej Ci mowic bo swojego juz maszCrusader pisze:Najważniejsze to zaczekać na armybooki.
Generalnie maja skonczyc na koniec OCtobera, czyli skoncza w polowiDecembera to jednak troche czasu jest
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ok, skoro proponujesz zakład to chętnie. Policz więc ilu ludzi średnio było na turniejach i porównamy to np. końcem sierpnia 2016.Retaguardia pisze:Moze byc zaklad ja uwazam ze odpadnie 1/3 graczy turniejowych od razu , czesc bedzie grala na "furiona" jezeli sie nie obrazil a najdalej za pol roku srodowisko turniejowe zostanie tylko przy repie i paru innych ludkach. Juz wiecej alternatyw widze w turniejach na furionowe zasady .Laik pisze:Retaguardia pisze:Boze tych zasad nie da sie czytac . Imo furionowe zasady lepsze chociaz ani to ani to raczej sie nie przyjmie Kraje sie podziela na bank odnosnie zasad i tylkk gw bedzie to moglo scalic :p
Może jakiś zakład?
9th Age jest jak nowa edycja - wiec zmian zawsze będzie trochę.
Najzwyczajniej w świecie jesteś leniwy a czytanie jest trudne?
Wiec tak jak wygram to poprosze steka z Angusa :p a jak Ty to cos tam sobie wymysl
Nie wiem skąd Ci się wziął październik - ja czytam o grudniu-Qc- pisze:Łatwiej Ci mowic bo swojego juz maszCrusader pisze:Najważniejsze to zaczekać na armybooki.
Generalnie maja skonczyc na koniec OCtobera, czyli skoncza w polowiDecembera to jednak troche czasu jest
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Czytalem jeden z ich komunikató, gdzie bety bookow mialy byc na koniec octobera. Jak juz to zmienili na december, to skoncza w lutym
Furion powinien zacierac raczki bo on ma konczyc w tym miesiacu Ale raczej nie zaciera
Furion powinien zacierac raczki bo on ma konczyc w tym miesiacu Ale raczej nie zaciera
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
raczej stworzenie przegiętych elfów Furiona . Nagina wszystko pod siebie. Nie ma co wspierać jego projektu tylko dlatego że jest to swój produkt. jeżeli w 9th dodadzą imiennych i więcej itemów to będzie superhardkorek pisze:Przeczytałem zasady i puki co bardzo pozytywnie. Jeszcze pare rzeczy trzeba dopracować. Może porzucenie wfb przez GW wyjdzie tej grze na dobre.
Co do zasad Furiona to doceniam inincjatywe ale wyglądają raczej jak realizacja listy życzeń power gamerów
-
- Chuck Norris
To chyba nie czytałeś booków do bretki i krasiów. O reszcie się nie wypowiem, bo się na nich nie znam, ale dla krasi i dla brety zrobił to czego gw nie potrafiło od nastu lat.Wolff pisze:raczej stworzenie przegiętych elfów Furiona . Nagina wszystko pod siebie. Nie ma co wspierać jego projektu tylko dlatego że jest to swój produkt. jeżeli w 9th dodadzą imiennych i więcej itemów to będzie superhardkorek pisze:Przeczytałem zasady i puki co bardzo pozytywnie. Jeszcze pare rzeczy trzeba dopracować. Może porzucenie wfb przez GW wyjdzie tej grze na dobre.
Co do zasad Furiona to doceniam inincjatywe ale wyglądają raczej jak realizacja listy życzeń power gamerów
Od wyjścia 8ed krasiów kowadła już się nie ujrzało na stole, slayersi tylko w funowskich rozpach itp. Teraz wybór jest tak ogromny, że nie ma jedynie słusznego złożenia. Z wieloma rzeczami puścił aż za bardzo wodzę fantazji, ale nie możesz powiedzieć, że zrobił to pod siebie.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
+1In_the_sea_of_blood pisze:To chyba nie czytałeś booków do bretki i krasiów. O reszcie się nie wypowiem, bo się na nich nie znam, ale dla krasi i dla brety zrobił to czego gw nie potrafiło od nastu lat.Wolff pisze:raczej stworzenie przegiętych elfów Furiona . Nagina wszystko pod siebie. Nie ma co wspierać jego projektu tylko dlatego że jest to swój produkt. jeżeli w 9th dodadzą imiennych i więcej itemów to będzie superhardkorek pisze:Przeczytałem zasady i puki co bardzo pozytywnie. Jeszcze pare rzeczy trzeba dopracować. Może porzucenie wfb przez GW wyjdzie tej grze na dobre.
Od wyjścia 8ed krasiów kowadła już się nie ujrzało na stole, slayersi tylko w funowskich rozpach itp. Teraz wybór jest tak ogromny, że nie ma jedynie słusznego złożenia. Z wieloma rzeczami puścił aż za bardzo wodzę fantazji, ale nie możesz powiedzieć, że zrobił to pod siebie.
We can't stop here. This is bat country.
Bretończyków oceniam pozytywnie, ale nie entuzjastycznie. Co prawda nie ma aż takiej promocji jak w Furionhammerze, ale za to mogę cały czas grać errancko-realmowym MSU. Nie ma też Lorda Grala, ale jest Bohater Grala z możliwością wykupu eteryczności. Jedna cnota na bohatera to może mało, ale jak dla mnie jest to wystarczające. Tak, dziwny jestem, nie lubię, jak mi się robi dobrze na siłę :p - staram się być obiektywny
Podoba mi się także WS5 na Questach oraz 15 pkt z giermka z AS4+, łukiem i włócznią. No i Frenzy na Errantach
No i hipogryf jako MB to rozwiązanie, które już Furionowi proponowałem - moim zdaniem lepsze, niż nieco sztuczny (z punktu widzenia tła w każdym razie) pancerz bojowy równy smoczej łusce.
Co mi się nie podoba? Rycerze są moim zdaniem wciąż za drodzy, zwłaszcza, że tutaj formacja lancy to po prostu supporty z wszystkich szeregów (czyli odpada główna siła uderzeniowa- koniki), pegazy z 2 ranami za 55 pkt łba nie urywają - a na tle demigryfów wyglądają wręcz smutnie. Chyba, że w głównych zasadach lot się stał zajefajny. Gralowcy po 35 punktów, nawet z Wardem 4+, mnie nie przekonują zupełnie. Fajna opcja morgenszternów w QK, ale powinna być za darmo - ta broń ma sporą wadę równoważącą, na pewno więcej od dwuraka warta nie jest.
Tak czy siak, jeśli się pojawi jakiś turniej w zasięgu, popróbowałbym.
Podoba mi się także WS5 na Questach oraz 15 pkt z giermka z AS4+, łukiem i włócznią. No i Frenzy na Errantach
No i hipogryf jako MB to rozwiązanie, które już Furionowi proponowałem - moim zdaniem lepsze, niż nieco sztuczny (z punktu widzenia tła w każdym razie) pancerz bojowy równy smoczej łusce.
Co mi się nie podoba? Rycerze są moim zdaniem wciąż za drodzy, zwłaszcza, że tutaj formacja lancy to po prostu supporty z wszystkich szeregów (czyli odpada główna siła uderzeniowa- koniki), pegazy z 2 ranami za 55 pkt łba nie urywają - a na tle demigryfów wyglądają wręcz smutnie. Chyba, że w głównych zasadach lot się stał zajefajny. Gralowcy po 35 punktów, nawet z Wardem 4+, mnie nie przekonują zupełnie. Fajna opcja morgenszternów w QK, ale powinna być za darmo - ta broń ma sporą wadę równoważącą, na pewno więcej od dwuraka warta nie jest.
Tak czy siak, jeśli się pojawi jakiś turniej w zasięgu, popróbowałbym.
Uprawa warzyw od 1997 roku
Czy mógłby ktoś zrobić plik do AB 2.2c z 9th age?
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
Ja zacząłem, ale to potrwa sporo czasu, gdyż ponieważ albowiem zmiany są spore. Nie mówiąc już o tym, że wszystko to wersje beta.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Ok, dzięki. Czekamy i kibicujemy w takim razie.
Emp/DoCh
debelial - 27.10 powinny być zmiany w armybookach. Mogą być dość rozległe bo teraz dopiero zaczęła się praca komisji ds. poszczególnych armii. Do tej pory robił to po prostu rules team a nie mieli oni doświadczenia własnego w co najmniej paru armiach w ogóle, więc raczej nie ma zahamowań przed zmienianiem wszystkiego.
Tak tylko uprzedzam
Tak tylko uprzedzam
Na razie skupiłem się na magii i przedmiotach z RB i na armii Bestii, bo jest nieco bardziej zbliżona do wersji końcowej.
Planowałem robić kolejne armie w miarę wypuszczania.
Planowałem robić kolejne armie w miarę wypuszczania.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5