Artur Szyndler - Kandydatem na posła

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Wbrew pozora ja nie mam problemow z kibolami : ) i wizja uzbrojonych i nacpanych legionow mnie nie przeraza.

ale dzieki ze wemnie wierzysz !

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

TruePunk pisze:Wbrew pozora ja nie mam problemow z kibolami : ) i wizja uzbrojonych i nacpanych legionow mnie nie przeraza.

ale dzieki ze wemnie wierzysz !
Nie wierzę :lol2: :lol2:
A o jakich pozorach piszesz bo chyba nie o 190 cm wzrostu i ponad 10 kilowej w związku z tym nadwadze :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Jako ze jestem wzorowym uzytkownikiem forum (pod baczna uwaga Tomasha) nie dam sie sprowokowac w tak prostacki sposob!
Jestem ponad Twoje mierne pyskowki, 4 karabiny.

Jedno Ci powiem:
Tomash pisze: Nie chce mi się z Tobą gadać
Zastanow sie nad swoim zyciem chlopcze

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

TruePunk pisze:Jako ze jestem wzorowym uzytkownikiem forum (pod baczna uwaga Tomasha) nie dam sie sprowokowac w tak prostacki sposob!
Jestem ponad Twoje mierne pyskowki, 4 karabiny.

Jedno Ci powiem:
Tomash pisze: Nie chce mi się z Tobą gadać
Zastanow sie nad swoim zyciem chlopcze
Łał przecież ja Tylko Ciebie Cytuję :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Czyżbyś miał pretensje do swoich własnych wypowiedzi? :lol2: :lol2: :lol2:
Ostatnio zmieniony 17 paź 2007, o 23:17 przez 4 karabiny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Skoro prostytucja jest legalna, to moze jeszcze ktos mi napisze jak jest sklasyfikowana ta dzialalnosc w Polskiej Klasyfikacji Działalności (http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Kla ... no%C5%9Bci)? Oraz jak taka prostytutka ma dokladac swoja cegielke do wspolnego dobra w postaci podatku ? Jak ma rozliczac sie z fiskusem, placic ubezpieczenie i zbierac na emeryturke ? No tak, moze zawsze zalozyc sobie dzialalnosc handlowo-uslugowa ;-P

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

TruePunk pisze:Jankiel:
A na twoje potrzeby to nie konieczny jest kibol z pistoletem - wystarczy kibol z palka teleskopowa albo nozem, myle sie?
Bo to to pewnie cytat z kazania ojca Rydzyka a nie próba prowokacji :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
Jak to miło, że Jankiel nie ma 18 lat.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

mysle, ze przydalby sie w tym temacie porzadek - rozmowa juz dawno odbiegla od kandydatury Artura Szyndlera na posla...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

@ Trikk

Wybacz stary, ale muszę to powiedzieć - jesteś autorem dwóch najgłupszych postów w tym temacie :?
TruePunk napisał:

Po co zabraniac czegos w chwili gdy nie mozemy tego zabronic skutecznie?

Po co zabraniać morderstw i złodziejstwa, ludzie i tak je popełniają...
Na to pytanie na szczęście już Ci odpowiedziano (dzięki Siweusz).

Kołata pisze:
Zgadzam się, że taką liberalizację należałoby wprowadzać stopniowo, ale wyjaśnij mi czemu nie teraz? Te kraje, które to robią rozwijają się szybciej.

Polska nie dorosla do liberalizacji i jeszcze dlugo nie dorosnie. W Danii mozna pic wódę o 10 rano i nikt sie nie przyczepi, dopoki nie zawadza sie innym, ale skoro wprowadzili to, to znaczy, ze maja pewnosc co do zachowania obywateli. W szwecji i norwegii alkohol jest bardzo mocno ograniczony, w finlandii zakazuja fajek na terenie CALEGO kraju. Twierdzisz, ze te kraje sie nie rozwijaja?
Odniosę się do tej wypowiedzi.

Co to znaczy że Polska nie dorosła do liberalizacji?? Każdy człowiek rodzi się wolny i powinien mieć prawo do robienia ze swoim życiem tego co chce! Oby tylko nie naruszał wolności innych. To prosta i podstawowa zasada - zapamiętaj ją sobie.

Co do Skandynawii, to jest to obszar dziwnej polityki. Nie potrafię zrozumieć, jak oni dali sobie narzucić taki socjalizm. A jednak! I to mimo, że nie byli pod sowiecką okupacją. Szwecja nie zawdzięcza swojej zamożności obecnej polityce, tylko dużo wcześniejszym czasom.
Mieszkałem i pracowałem w Danii przez miesiąc. Miałem okazję poznać tamtejszych ludzi i obyczaje. Byłem zachwycony ich uczciwością, gościnnością i życzliwością.
Z drugiej jednak strony nie mogłem się nadziwić ile socjalistycznych bzdur im do głów nawbijali. Mówisz, że te kraje się rozwijają? Śmiech na sali. Dania ma niecałe 3% wzrostu PKB. A Estonia, gdzie wprowadzono zmiany takie jakie proponuje UPR, czyli liberalizacja gospodarki - 10%. Widzisz różnicę? Czy uważasz, że Estonia, która była dłużej pod kontrolą ruskich niż Polska też jeszcze nie dorosła do liberalizacji? Duńczycy kiszą się we własnym sosie, który jest coraz mniej skandynawski. Mój stary współpracuje z Duńczykami. Powiem Ci, że ciężko im ubić interesy np. w Polsce. Czemu? Bo ich produkty są za drogie, właśnie przez ten socjalizm. Pomijam fakt, że model rodziny to 1+1 lub najwyżej 1+1+1. A na miejsce wikingów zjeżdżają skośnoocy i arabowie.

Pozatym z Twojej wypowiedzi wynika, że dobrze, że Duńczyk może walić wódę o 10. Natomiast Polak do tego niestety nie dorósł :shock: No proszę! Polak jest gorszy od Duńczyka i niedorozwinięty. Powinien mieć zakaz dostępu do butelki. Dziwne, że takie rzeczy wygadujesz, bo chociażby na Painkillerze po pijaku niezłe szopki odwalałeś (i ja też! - alkohol jest dla ludzi).
Do tego wnioskuję, że uważasz ograniczenie możliwości zakupu alkoholu do minimum lub zera za słuszne :shock: Nie rozumiem mówiąc najdelikatniej. W każdym razie doczekamy się prohibicji bis.

Podsumowując - zajmij się lepiej przyjacielu zasadami do battla, jesteś w tym dużo lepszy. Ponadto jesteś kolejnym argumentem na to, że demokracja jest do dupy.

NO OFFENCE!

Pozdr!

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

TruePunk pisze:Wbrew pozora ja nie mam problemow z kibolami : ) i wizja uzbrojonych i nacpanych legionow mnie nie przeraza...
A miałes kiedyś przyjemność z odpowiednio naćpanym kolesiem? Bo mam kumpla, który też problemów nie miał, ale jak kiedyś spotkał drugiego porządnie naćpanego, który zamiast się rozłożyć szedł dalej na niego bo tak się składało, że nie specjalnie czuł ból to zwątpił w to, że nie ma problemów.
Wbrew pozorom Gołota z ringu podczas walki z Tysonem też nie uciekł tak zupełnie bez powodu.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Juz się szaman poprawiam ;)
karlee pisze:Skoro prostytucja jest legalna, to moze jeszcze ktos mi napisze jak jest sklasyfikowana ta dzialalnosc w Polskiej Klasyfikacji Działalności (http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Kla ... no%C5%9Bci)? Oraz jak taka prostytutka ma dokladac swoja cegielke do wspolnego dobra w postaci podatku ? Jak ma rozliczac sie z fiskusem, placic ubezpieczenie i zbierac na emeryturke ? No tak, moze zawsze zalozyc sobie dzialalnosc handlowo-uslugowa ;-P
W zasadzie masz rację, źle napisałem Karlee. Prostytucja jest nie tyle legalna co nie jest ścigana przez prawo. Oczywiście o opodatkowaniu i Zusie to zapomnij to nie Holandia czy Niemcy. A nawet nie starożytny Rzym niestety. I w związku z tym niesie za sobą oczywiste patologie, w postaci chociażby 190 centymetrowych 100 kilowców czerpiących zyski z bycia alfonsem, czy handlu kobietami itd.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A na twoje potrzeby to nie konieczny jest kibol z pistoletem - wystarczy kibol z palka teleskopowa albo nozem, myle sie? Bo w dostepie do broni chodzi o to, zebys Ty broniac sie mial jakies szanse z agresorem.
Pobozne życzenia.
Czemu przestępczość w krajach, gdzie jest dostęp do broni palnej jest wyzsza, niz w krajach, gdzie dostęp taki jest zakazany?
A jak oberwę pałką teleskopową lub nożem, to raczej przeżyję. Postrzału raczej nie.
Dania ma niecałe 3% wzrostu PKB. A Estonia, gdzie wprowadzono zmiany takie jakie proponuje UPR, czyli liberalizacja gospodarki - 10%. Widzisz różnicę?
Chiny mają 11%. Wenezuela też dochodzi do tego poziomu. Czyli komunizm lepszy :P
To, co powtarzasz, to demagogia. Nie jest problemem szybki rozwój, gdy się jest biednym państwem. Najbardziej rozwinięte państwa mają natomiast ogromny problem z osiągnięciem takich wskaźników. A co więcej, wcale nie jest im to do niczego potrzebne.
Ponadto jesteś kolejnym argumentem na to, że demokracja jest do dupy.
Do dupy, bo nie dopuszcza głupców i fantastów do rządów. Naprawdę wierzysz, w te bajeczki, że UPR nie ma poparcia, bo ludzie nie myślą? To takie same brednie, jak to, że polska gospodarka się nie rozwija, bo Żydzi nam przeszkadzają. Dorośnijcie wreszcie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Wlasnie nie do konca.
Do dupy, bo ich dopuszcza (; zaprzeczysz?

Dopuszcza proporcjonalnie do ilosci glupcow i fanatykow w spoleczenstwie. Chyba takie sa zreszta jej zalozenia.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

niestety poziom swiadomosci polityczno-gospodarczej wsrod spoleczenstwa polskiego jest zalosny - dlatego tak dobrze rozwija sie demagogia i populizm :(
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

przezyjesz / nieprzezyjesz
Jankiel o co tu chodzi ?? jesli dotaniesz pałka w głowe/nozem w brzuch i ten kibic/ćpun czy kto tam bedzie bil. nie przestanie Cie okładac to na co mu inna broń.
Pytanie ktore jest zadawane jest IMO nie na miejscu.

dla mnie zdanie logiczne powinno byc: takie zdarzenie nie powinno miec miejsca, lub szansa powinbna byc zniwelowana.

W historii naszego prawa wspołczesnego. Nikt tak naoprawde nas nie chroni. sa nikłe szanse na zlapanie naszego oprawcy, przestarszenie go przez policje, czy tez zwyklego przechodnia, ktory uslyszal Twoj krzyk -wolania o pomoc

Wiezienie nie resocjalizuje- i nie mowie tu jakis nowosci... jest wrecz przecienie. Jak moze instytucja resocjalizowac jesli jest ona gorsza od pospolitej - gorszej ulicy.

MAmy tam podzial na 2 strony
opracow ktorym musisz płacuic kasa/dragami/cialem zeby nie zjedli Cie żywcem albo zrobili z Toba cos gorszego niz wyruchaniem Cie.
przyjacólka mojej dziewczyny ma tam chłopaka. Jak jego mama nosi mu narkotyki, bo inaczej on tam nie przeżyl jednego dnia
Moim zdaniem napawa to optymizmem.
i bron boże komus znalezienie sie w takiej sytuacji. (nie popelnil wielu przestepstw ten chłoaczek. mial tabletke dla os. chorych na padaczke w samochodzie - kolezanka mu dala zeby odespał impreze - głupi zbieg okolicznosci?? ) potem zrobil blad bo w trakcie trwania zawiasow (to juz było idiotyczne??) zeby moc zarobic na siebie i rodzine probowal wyjechac zagraniace za chlebem.

Ja boje sie o ta kolezanke - sadze ze ten biedny/nie biedny chlopak przyjedzie bardzo zmieniony do domu.

Kiedys zostałem napadniety na głownej ulicy w Katowicach
kompletnie sie tego niespodziewajac w koncu to srodek dnia, glowna ulica - idac spokojnie dostałem dwa strzały od dwóch łebkow. pierwszy w splot słoneczny, ktory pozbawil mnie tchu - kompletnie zasoczyl, ktor wrecz połozył mnie na ziemnie - drugi z kolana w głowe.
leżac na ziemi zabrano mi telefon komorkowy - szajas ;) . zglosilem na policji po czym dostałem po 2ch tygodniach wiadomosc zze sprawe umożono. Na 100% uwiecznił sie rozbój na kamerze pobliskiego banku. komu sie jednak chce wchodzic w papierki i wlaczyc z bankiem o nagranie.

Teraz 2metrowe dryblasy moga [powiedziec - mnie sie to nie zdaży - w moim miescie??
Ja znam 1,80 kolesia ktory nakpalby 2m takim Truepunkom i nawet by sie nie spocił
KAzdy moze spotkac kogos silniejszego, sprawniejszego, ktory spokojnie jest go w stanie zabic zakopac i zapomniec
wazne zeby nie mial okazji a na to trzeba wychowac narod, usprawnic biurokracje w policji oraz zliberalizowac prawo. Usprawnic je

W Polsce duzo sie o tym mowi kazdy ma plany.
KAzda partia zajmowała sie tym od dupy strony a trzebazaczac od nas samych i od dzieci partia ta czy inna za nas tego nie zrobi a szkoda.

Moj kumpel o ktorym mowił sam nie czuje sie bezpieczny chociaz jest trenerem kravki, zna kilka innych sztuk walki i pracuje teraz w policji. sam bał sie jak na niego leciało kilku kibicow

nire bał sie bo wie ze zawsze moze trafic na silniejszego/lepszego

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Chiny mają 11%. Wenezuela też dochodzi do tego poziomu. Czyli komunizm lepszy
To, co powtarzasz, to demagogia. Nie jest problemem szybki rozwój, gdy się jest biednym państwem. Najbardziej rozwinięte państwa mają natomiast ogromny problem z osiągnięciem takich wskaźników. A co więcej, wcale nie jest im to do niczego potrzebne.
Chiny mają 11% przez wprowadzanie gospodarki wolnorynkowej. Dopóki się kisili w komunie, to nic tam nie było. A Wenezuela siedzi na ropie i stąd takie wyniki. Jakby ropa się skończyła, to by wszystko padło.

Zgadzam się z tym, że biedne państwa osiągają lepsze wyniki tego wskaźnika.
ALE. Pośród tych biednych państw najwyższe wskaźniki mają te najbardziej wolnorynkowe. Dlatego Estonia ma prawie 2 razy taki wzrost co Polska. Ponadto chyba nie sugerujesz, że Polska należy do bogatych krajów? Jeśli więc jesteśmy krajem rozwijającym się, to co stoi na przeszkodzie do przyspieszenia rozwoju sprawdzonymi metodami?

A wśród najbardziej rozwiniętych państw też da się zobaczyć różnicę. Socjalistyczne molochy takie jak Niemcy czy Francja ledwo zipią. Ich gospodarki stoją w miejscu. Ciężary podatkowe i biurokratyczne ich przygniatają i ograniczają. Jakie to muszą być obciążenia, skoro zahamowały gospodarkę NIEMIEC! Trzecią największą na świecie. A polacy jak idioci dążą do "wzorców europejskich". W pale się nie mieści.
Do dupy, bo nie dopuszcza głupców i fantastów do rządów. Naprawdę wierzysz, w te bajeczki, że UPR nie ma poparcia, bo ludzie nie myślą? To takie same brednie, jak to, że polska gospodarka się nie rozwija, bo Żydzi nam przeszkadzają. Dorośnijcie wreszcie.
UPR nie ma poparcia, bo jest skutecznie blokowane w mediach (między innymi dlatego, że jesteśmy za zniesieniem abonamenty rad.-tel.). Jak się ludziom zaczyna tłumaczyć, to często się przekonują do naszych poglądów. A przynajmniej do części z nich. Jednak większość naszego narodu ma w dupie politykę, albo głosuje za większością. Skoro nie mają szans na zapoznanie się z naszym programem, to jaki mają mieć powód, by na nas zagłosować? Przez to wszystko jest też pełno takich, którzy mówią: zgadzam się z UPR, ale zagłosuję na PO, żeby nie dopuscić PiSu do żłobu. Ręce opadają. Każda partia by się rozpadła po czymś takim, ale w UPR są prawdziwi ideowcy i dlatego nadal się trzymamy. I to nie z kasy państwowej (czyt. z kieszeni wszystkich Polaków) jak Wasze kochane PO czy LiD, tylko ze składek takich ludzi jak ja. To jest sprawiedliwe? Że z moich podatków finansuje się partie których nienawidzę? UPR od zawsze jest za zniesieniem dofinansowania partii politycznych. Od 20 lat ten sam program i te same idee.

Jankielu, z całym szacunkiem, ale dla mnie to Ty gadasz brednie. Nie będę Ci mówił "dorośnij", bo to nie ma sensu. Nie mam zamiaru z Tobą więcej dyskutować, bo ani Ty, ani ja nie zmienimy poglądów. Niech forumowicze sami sobie rozstrzygną, do czyich poglądów im bliżej.

Pozdrawiam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kołata pisze:Chiny mają 11% przez wprowadzanie gospodarki wolnorynkowej. Dopóki się kisili w komunie, to nic tam nie było.
Weź zobacz jakim kosztem społecznym, jaką cenę płacą Chińczycy za taki wzrost gospodarczy. Chciałbyś zasuwać 12 godzin w fabryce Nike czy Mattela od 15 roku życia, bez żadnych przywilejów socjalnych (płatny urlop, zwolnienie chorobowe)? To śmiało, akurat Chiny zaczęły w 2007 roku niezłą akcję promocyjną wśród polskich studentów.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Tomku, czy chcesz nam dać do zrozumienia, że w chinach za reżimu komunistycznego było lepiej? :shock:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie. Nic nie pisałem o tym, kiedy tam było lepiej, a kiedy gorzej - weź zacznij czytać posty, na które odpisujesz ;)
Odpowiadam na Twoje zauroczenie ich modelem gospodarczym.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Kołata pisze:Tomku, czy chcesz nam dać do zrozumienia, że w chinach za reżimu komunistycznego było lepiej? :shock:
Komunizm panuje tam do tej pory. W takim czy innym wymiarze jest to system totalitarny, nie mający wiele wspólnego z demokracją.
I Ty i Jankiel macie sporo racji w swoich wypowiedziach. Przykład Chin jest totalnie bezsensowny inna kultura, inne zasady tam panujące. W moim mniemaniu nie można Chin porównywać z Polską bo to dwa totalnie różniące się kraje. Czy nawet z Europą. Pic polega na tym, że Chiny wprowadziły ograniczoną gospodarkę rynkową, bo zdały sobie sprawę, że w dłuższej perspektywie ich gospodarka nie wytrzyma wyścigu zbrojeń. Odbywa się to jak słusznie Tomasz zauważył olbrzymim kosztem społecznym, gdzie jednostka nic nie znaczy, a ludzie po to żeby coś jeść pracują po 16 godzin. Zdajecie sobie przecież sprawę, że tam jest po prostu głód. Sprawa jest marginalizowana w mediach ale jest obecna. Problem polega na tym, że każdy rząd ma to w dupie bo lepiej z Chinami prowadzić interesy, na których koncerny zbijają krocie i nikt nie liczy kosztów społecznych tylko przyrost kasy na koncie. Ale jak to niektórzy komentatorzy zauważają to też ma pozytywną stronę (tzn. prowadzenie interesów z Chinami) bo w taki czy inny sposób wpływa korzystnie na globalną gospodarkę.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Tomash, chyba nie masz mnie za takiego głupka, który byłby zauroczony modelem gospodarczym Chin :) Tylko zaznaczyłem, że wprowadzenie tam wiekszej wolności gospodarczej zaowocowało boomem gospodarczym. To miał być dowód na to, że im mniej państwa w gospodarce, tym lepiej. I tyle. Żadnego zauroczenia :)

Generalnie zgadzam się z tym co napisał 4karabiny. To są fakty.

Zablokowany