Artur Szyndler - Kandydatem na posła

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Paladyn
Pseudoklimaciarz

Artur Szyndler - Kandydatem na posła

Post autor: Paladyn »

Drodzy koledzy. Jak wiecie jestem z Wami w naszym hobby już 15 lat. Z wieloma z Was miałem przyjemność zagrać . Jestem z Waszego środowiska i całkowicie podziela nasze nadzieje i hobby.
Teraz jednak nadszedł dla mnie wyjątkowy dzień. Chciałbym Was reprezentować w Sejmie RP. Zostałem kandydatem do Sejmu z listy Prawa i Sprawiedliwości, ale najbardziej chciałbym być Waszym przyjacielem i orędownikiem w Sejmie. Wielu z Was zna mnie osobiście, wielu poznało mnie, ale najważniejsze, że nie będziecie mieli problemu zwrócić się do mnie osobiście w sprawach, które mogą zaważyć na waszym życiu. Ja być może będę mógł właśnie Wam pomóc. Przed nami może zacząć się nowa era. Aby jednak udało się nam będę potrzebował od Was raz w życiu czegoś wyjątkowego. Byście nie tylko poszli na wybory i zagłosowali na Artura Szyndlera, ale byście nakłonili do tego swoich znajomych, rodziców czy kolegów . O wejściu do Sejmu zadecyduje prawdopodobnie kilkadziesiąt głosów. 21 października to dla nas powinien być dzień mobilizacji, Proszę Was o to zagłosujcie na mnie.
Na koniec chciałbym przeprosić każdego z Was, który nie życzył sobie tej mojej prośby na tym forum. Bez jednak Waszego poparcia nie mam najmniejszych szans. Z drugiej strony rozumiem, że każdy z Was może mieć inne przekonania polityczne. Szanuje je i doceniam. Jednakże w skali Polski te głosy nie zmienią wyników %, ale w skali Warszawy to tytaniczna pomoc dla mnie, decydująca czy do Sejmu, czy wejdę ja, czy ktoś inny z mojej listy (typu 75 letni powstańczy weteran, który nawet nie słyszał o naszym hobby). Za każdy głos być może będę miał okazję kiedyś się Wam odwdzięczyć. Jeśli macie pytania tu mój osobisty kontakt (602835860). Artur Szyndler nr 34 na Liście nr 6 Prawa i Sprawiedliwości. Łatwo zapamiętać glosujcie na Listę Szyndlera.
PS: Jeśli ktoś ma pomysł i czas pomóc mi w kampanii wyborczej proszę o kontakt. Wasz wieloletni gracz i przyjaciel. ARTUR SZYNDLER – drugiej takiej okazji możemy nie mieć.

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

Radz se sam mistrzu.
Ale zeby az tutaj z propaganda zajsc , czy to juz akt desperacji??

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

zważywszy na to, że startujesz Arturze w Warszawie, większa część środowiska WFB może Ci co najwyżej kibicować.
co też będe robił, mimo że głosu na PiS napewno nie oddam.

Paladyn
Pseudoklimaciarz

Jeszcze raz przepraszam, że posunąłem się do tej formy Was powiadomienia. Chciałbym byście wiedzieli to jednak ode mnie, bezpośrednio ze względu na szaczunek jakim Was do tej pory obdarzałem.

Jeżeli coś więcej ciekawi Was - proszę wyślijcie do mnie wiadomość - a przez Skype możemy sobie potem porozmawiać spokojnie.
Do piątku jestem do Waszej dyspozycji (mam urlop) i z wyjątkiem momentów gdy będę terenie - z chęcią pogadam.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Paladyn pisze:Drodzy koledzy. Jak wiecie jestem z Wami w naszym hobby już 15 lat. Z wieloma z Was miałem przyjemność zagrać . Jestem z Waszego środowiska i całkowicie podziela nasze nadzieje i hobby.
Teraz jednak nadszedł dla mnie wyjątkowy dzień. Chciałbym Was reprezentować w Sejmie RP. Zostałem kandydatem do Sejmu z listy Prawa i Sprawiedliwości, ale najbardziej chciałbym być Waszym przyjacielem i orędownikiem w Sejmie. Wielu z Was zna mnie osobiście, wielu poznało mnie, ale najważniejsze, że nie będziecie mieli problemu zwrócić się do mnie osobiście w sprawach, które mogą zaważyć na waszym życiu. Ja być może będę mógł właśnie Wam pomóc. Przed nami może zacząć się nowa era. Aby jednak udało się nam będę potrzebował od Was raz w życiu czegoś wyjątkowego. Byście nie tylko poszli na wybory i zagłosowali na Artura Szyndlera, ale byście nakłonili do tego swoich znajomych, rodziców czy kolegów . O wejściu do Sejmu zadecyduje prawdopodobnie kilkadziesiąt głosów. 21 października to dla nas powinien być dzień mobilizacji, Proszę Was o to zagłosujcie na mnie.
Na koniec chciałbym przeprosić każdego z Was, który nie życzył sobie tej mojej prośby na tym forum. Bez jednak Waszego poparcia nie mam najmniejszych szans. Z drugiej strony rozumiem, że każdy z Was może mieć inne przekonania polityczne. Szanuje je i doceniam. Jednakże w skali Polski te głosy nie zmienią wyników %, ale w skali Warszawy to tytaniczna pomoc dla mnie, decydująca czy do Sejmu, czy wejdę ja, czy ktoś inny z mojej listy (typu 75 letni powstańczy weteran, który nawet nie słyszał o naszym hobby). Za każdy głos być może będę miał okazję kiedyś się Wam odwdzięczyć. Jeśli macie pytania tu mój osobisty kontakt (602835860). Artur Szyndler nr 34 na Liście nr 6 Prawa i Sprawiedliwości. Łatwo zapamiętać glosujcie na Listę Szyndlera.
PS: Jeśli ktoś ma pomysł i czas pomóc mi w kampanii wyborczej proszę o kontakt. Wasz wieloletni gracz i przyjaciel. ARTUR SZYNDLER – drugiej takiej okazji możemy nie mieć.
Taka deklaracja i juz CBA ma na nas haka :wink:

Ale powodzenia jakby co

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Nie wiem czy zestawienie - delikatnie rzecz ujmując - nieposzanowania dla weterana Powstania Warszawskiego i tekstu o liście Szyndlera to najszczęśliwsze rozwiązanie.

Poza tym może warto przedstawić swoje poglądy. Niektórym nie wystarczy mgliste zapewnienie o pomocy... :-s
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Kallessin pisze:Radz se sam mistrzu.
Ale zeby az tutaj z propaganda zajsc , czy to juz akt desperacji??
Ja nie widzę w tym nic złego. To normalne, że prosi się ludzi ze swojego środowiska o pomoc. Jak bym startował, to bym pewnie zrobił tak samo. Wiem, że 2 lata temu kilka osób z Legionowa na mnie głosowało :D Choć się nie ogłaszałem na forum chyba. Nie pamietam dokładnie.

Natomiast ja jako zwolennik i członek UPR zagłosuję właśnie na tą partię.

Powodzenia Arturze.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tak jak mówiłem wieczorem po Bazyliszku - nawet bym zagłosował (w końcu "nasz człowiek" u władzy mógłby sporo dobrego zrobić dla środowiska), tylko, kurde, ta partia mi nie bangla. Arturze, nie mógłbyś na czas wyborów przeskoczyć do PO albo LiD? ;)
Zagłosujesz w ten sposób na brunatnych z LPRu i włożysz do sejmu Giertychów i Wierzejskich (jeśli przekroczą próg wyborczy), natomiast UPR zostanie zapewne, jak zwykle, wydmuchana na całym geszefcie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Paladyn
Pseudoklimaciarz

Dziękuje i oczywiście szanuję wasze przekonania.

Dlaczego PiS - Zawsze staram się żyć wg tych zasad jakie ta partia ma nazwie. Z drugiej strony w niej właśnie potrzebny jest najbardziej powiew świeżości i nowoczesności. A uważam że w tym temacie ze względu na swoja energiczność potrafiłbym coś zmienić.
O głos na mnie proszę Warszawiaków, gdyż jeśli tacy jak ja nie zdobędą głosów, to te osoby które byśmy nie chcieli z tej samej listy wejdą i tak zamiast mnie.
Ordynacja najpierw oblicza % z całego kraju np 33% dla PiS, a potem te 33% wskazuje ile mandatów w okręgu z danej listy partia otrzymuje. Z 38 pretendentów z PiS na 19 mandatów w Warszawie - wejdzie prawdopodobnie 6-7 osób z największą ilością głosów. W poprzednich wyborach ostatni z PiS który sie dostał miał 2560 głosów.
W skali Polski głosy naszego środowiska nie zmienia poparcia dla PiS nawet z 33 na 34%. W skali Warszawy jeśli ja dostane głosów powiedzmy 2500 zamiast 2600 to w tym przedziale znajdzie sie jakiś wyjątkowy konserwatysta, który nawet nie wie że istniejemy. I pewnie by nie chciał nas poznać.
Tak więc głos na mnie ma potworny wpływ na moje szanse, za to wyjątkowo niskie w skali kraju. Dlatego o to Was poprosiłem.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Tomash pisze:Tak jak mówiłem wieczorem po Bazyliszku - nawet bym zagłosował (w końcu "nasz człowiek" u władzy mógłby sporo dobrego zrobić dla środowiska), tylko, kurde, ta partia mi nie bangla. Arturze, nie mógłbyś na czas wyborów przeskoczyć do PO albo LiD? ;)
Zagłosujesz w ten sposób na brunatnych z LPRu i włożysz do sejmu Giertychów i Wierzejskich (jeśli przekroczą próg wyborczy), natomiast UPR zostanie zapewne, jak zwykle, wydmuchana na całym geszefcie.
Jeśli przekroczymy próg wyborczy, to napewno kilku UPRowców wejdzie. Dość dobrze się orientuję w tym temacie. 10 pierwszych miejsc na listach to nie byle co.
Po drugie wolę Giertycha od całego LiDu i im podobnych.
Zależy mi najbardziej na tym, by wreszcie idee UPR, czyli max wolnego rynku i konserwatywne wartości morlane mogłyby być wreszcie głoszone z mówincy sejmowej. Bo w mediach jest o nas cisza lub mówi się źle.
Po trzecie uważam, że należy głosować zgodnie z własnymi przekonaniami.

Pozdr! :)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Sorry Gregory - ja zagłosuję na LiD. Ale życzę powodzenia. Ale z PiSu? :?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kołata pisze:konserwatywne wartości morlane mogłyby być wreszcie głoszone z mówincy sejmowej.
Że niby nie są?
Co Ty, Kołata, na emigracji jesteś? ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Hehe, na emigracji mnie nie ma. Wczoraj widziałeś mnie, a nie mojego sobowtóra :D

Powiem Ci, że mi osobiście najbardziej zależy na wolności gospodarczej. Ograniczeniu roli państwa do niezbędnego minimum.
A tego żadna partia poza UPR nie głosi. Cała reszta to mniejsi lub więksi socjaliści, o czym mogliśmy sie przekonać przez ostatnie kilkanaście lat.
A PiS mi obrzydł w równym stopniu co lewica. Gospodarczo się niczym nie różnią, a do tego Kaczory okazały się mega skur....... Banda oszustów! PO też niewiele różni się od PiSu. Ludzie przełażą z jednej partii do drugiej. W ilu był Tusk? Rokita? Kaczory? Nie mają nic do zaproponowania. W mediach nie ma nic o programach tych partii. Żadnych konkretów. Tylko wzajemne opluwanie się. Na tym polega ich kampania i droga do sukcesu. Żałosne.
PO to pseudoliberałowie gospodarczy. Nic konkretnego nie proponują. A PiS to też gówno a nie konserwatyści. Nie poparli zapisu o ochronie życia od poczecia w konstytucji. Wogóle to nie wiem jak o.Rydzyk i RM wogóle po takiej akcji mogą ich nadal popierać :shock: Ale to już inna bajka. Generalnie obie te partie to szara breja bez jakichkolwiek wyraźnych kontur.

Tylko UPR głosi od 18 lat te same idee. Chciałbym, aby szersza część społeczeństwa mogła się z nimi zapoznać. Tylko tyle. Potem i tak każdy zagłosuje zgodnie ze swoim sumieniem.

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

kolata napisal:
Wogóle to nie wiem jak o.Rydzyk i RM wogóle po takiej akcji mogą ich nadal popierać Ale to już inna bajka.
przy calym szacunku dla ciebie - nie mozna byc az tak naiwnym i myslec ze rydzyk i radio-co-ma-ryja kieruja sie jakimikolwiek pogladami - parafrazujac klasyke "jezyk wladzy jest jedynym esperanto!"

i ciagnac dalej - w temacie sojuszu upr-u z lpr-em - za cholere tego nie zrozumiem - jak ultraliberalowie co chca pelnej wolnosci w gospodarce i np tez legalizacji narkotykow - mogli sie skumac z kolesiami co najchetniej rozdawaliby panstwowa kase na lewo i prawo (vide becikowe, senioralne i podobne pomysly) a w temacie liberalizacji drugow to chce nawet zakazac sprzedazy gadzetow z niewinnym listkiem pewnej roslinki...
widac jestem misiem o zbyt malym rozumku...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kolata dobrze gada. tylko ze sojusz liberalnego upr i socjalnego lpr to troche farsa - bo glosujac, nie wiesz na co.
dlatego to po (bedace pseudoliberalami) jest najmniejszym zlem i krokiem w dobra strone..
No offence - ale jesli ktos mialby wejsc do sejmu bo ma w programie 'lubie zolnierzyki' to srednio mi sie to podoba.
Juz za duzo hodowcow golebi czy innych rolnikow mamy.

smierc czerwonej demokracji - ktora i lid, i pis w swoich programach reprezentuja (;

o, widze ze blady mnie ubiegl

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Blady, to po tej akcji z zapisem o aborcji to faktycznie muszę się z Tobą zgodzić co do RM. Bardzo przykra sprawa, zwłaszcza że wielu słuchaczy tej rozgłosni to porządni ludzie, niestety dający sobą manipulować :? :(

A co do sojuszu wyborczego z LPR napiszę nieco później, bo jestem w robocie i za bardzo nie mam czasu w tej chwili.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

blady, punk

odpowiedz jest banalnie wrecz prosta: dla jednych i dla drugich moze byc to jedyna deska ratunku. CO z tego ze maja inne poglady na niemalże wszystko, skoro dzieki temu jedni i drudzy moga dorwac sie do koryta i uszczknac kawaleczek z tego torcika władzy?

To samo zrobił gnida miller i samoobora, i w ogóle nie kryli że zaraz po wyborach się rozejdą - miller da SO kiladziesiąt tysięcy głosów w łodzi, oni jemu spore szanse na 5% całej partii./ A potem spokojnie załozy sobie nową partię lewicy.

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

@szafa: w ta strone to rozumiem to jak oczywista oczywistosc :wink: probowalem rozwazyc ta kwestie na poziomie programowo-politycznym, a nie tylko na totalnej pragmatyce;

a swoja droga akcja AS bardzo mi sie nie podoba (nie tylko za wzgledu na opcje) - dosc nam sie polityka wpie..ala w kazdy element zycia zaby jeszcze podczas czytania forum o posuwaniu figurek czlowiek trafial na takie miny...
shame on you!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

akcja jest wporządku, uwazam ze AS ma prawo i powinien prosic o pomoc swoje srodowisko. ja mam tylko pytanie co moze zrobic poseł dla WFB ? :)
ustawę o zbanowaniu przegiętych rozpisek czy obnizenie podatku na figsy?:)
jakos sobie nie wyobrazam tego

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Bardziej by nam sie przydal ktos w miescie/dzielnicy a nie w sejmie. (tak ogolnie i warszawie i 3miescie czy innym miejscu...) , no chyba ze ktos jak Scimi radzi sobie z moblilizacja ludzi przy miejskim korytku.

A co do UPR i jej koalicjantow.. to watpie by byli w sejmie po 21. Bo chyba LPR noz sobie w plecy wsadzil. Elektorat M.Jurka i Giertycha pokrywaja sie a UPR nie da im kilku procent. A zawiazujac koalicje podbili sobie poprzeczke z 5 do 7 % :lol2:

Zablokowany