TEMAT OGÓLNY
-
- Falubaz
Nie mieści sie z takim equipmentem.A poza tym skąd figse wziąśc?
Co do samego pomysłu to BSB powinien na kucu jeździc a nie z wieśniakami na piechtę biegac.
Co do samego pomysłu to BSB powinien na kucu jeździc a nie z wieśniakami na piechtę biegac.
Ja grałem
to było na turnieju "klimatyczny tysiaczek" - do tego damsel z buta, 2x 20 chlopków, 2x10 lucznikow, 5 jołmenów, treb i 6 realmów ;]
miał sword of might oraz insygnia of quest( GGH nie zapewnia mu az takiej przezywalnosci przy tak gównianym savie;P)
Muszę powiedzieć że koleś naprawdę wymiatał w takiej wersji - i przyładować umiał i dawał CR... a jak niedźwiadek z beasta wszedł to miał 6 ataków z siłą 6
No i m. in dzięki niemu ten turniej wygrałem ;]
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
miał sword of might oraz insygnia of quest( GGH nie zapewnia mu az takiej przezywalnosci przy tak gównianym savie;P)
Muszę powiedzieć że koleś naprawdę wymiatał w takiej wersji - i przyładować umiał i dawał CR... a jak niedźwiadek z beasta wszedł to miał 6 ataków z siłą 6
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
ja własnie od paru tygodni zbieram sie w sobie aby zagrac na 3 klockach wiesniaków i relikwi,lordzie na hipku palladynów powsadzac w klocki i sprawdzic jak sie tym gram, ale nie moge sobie tego wyobrazic:P Jagal i jakie wnioski wyniosłej po tej grze? wady i zalety tej "wolnej" taktyki ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
powiem Ci że damsel z beast anger- bezcenna
klocek 6 relmów z warbannerem jest genialny do trzymania w szachu.
łucznicy mimo swojej ceny potrafią jakies straty przeciwnikowi zadać
Wady to ofc mała mobilność - jak się inwestuje w piechote to żeby rozpa mogła wygrywać - inwestuje się w magię. Sam aż 3 klocków piechoty nie mam ( uznaje tylko 5 edycję w chlopkach, mam 20 spearmanów i 20 halabardników)
klocek 6 relmów z warbannerem jest genialny do trzymania w szachu.
łucznicy mimo swojej ceny potrafią jakies straty przeciwnikowi zadać
Wady to ofc mała mobilność - jak się inwestuje w piechote to żeby rozpa mogła wygrywać - inwestuje się w magię. Sam aż 3 klocków piechoty nie mam ( uznaje tylko 5 edycję w chlopkach, mam 20 spearmanów i 20 halabardników)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
-
- Falubaz
Chyba prędzej ciałko imperialnego BSB,bo z wieśniaczym to by za dobrze nie wyglądał,sztandar od BSB byłby za duży,wiec trzeba by dużo kąbinowac .
Co do BSB na piechtę jagal'a to cos mi tu sie niepodoba, jak zmaisciłeś 60 pts na gościu z limitem 50 pts - Co jagal??Cztżby mały wałek
??
Co do BSB na piechtę jagal'a to cos mi tu sie niepodoba, jak zmaisciłeś 60 pts na gościu z limitem 50 pts - Co jagal??Cztżby mały wałek
przecież są piesi herosi bretoscy z V edycji, mała konwersja i już jest cudny BSB na piechote ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
a jak tam z oceną z matematyki i czytania ze zrozumieniemBretonnian pisze: Co do BSB na piechtę jagal'a to cos mi tu sie niepodoba, jak zmaisciłeś 60 pts na gościu z limitem 50 pts - Co jagal??Cztżby mały wałek??
a ja mam 4 modele 5ed. rycerzy na piechtę -> idealni do przeróbki oraz robienia jako lord na piechtę kiedy padnie pegaz
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
-
- Falubaz
U mnie bardzo dobrze ale u ciebie nie wiem jak
Bo wiesz 20 za SoM,30 za IotQ i 10 za VoE razem 60 mistrzu -Taki zestaw naisałeś że bierzesz mistrzu.
Bo wiesz 20 za SoM,30 za IotQ i 10 za VoE razem 60 mistrzu -Taki zestaw naisałeś że bierzesz mistrzu.
a mea culpa
zapomnialem o Vitrue, mial bitting blade ofc ;]
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Witam
Jak to jest z Erranty War. Czy moge zlozyc taka armie kiedy chce czy przeciwnik musi sie na to zgodzic?
I jak jest z postaciami specjalnymi (nazwanymi).
Czy krasnale moga kiedy chca wrzucic np. Bugmana, a ja moge wrzucic krola gdy gram od 2000 pts?
Pozdrawiam
Pelzak
Jak to jest z Erranty War. Czy moge zlozyc taka armie kiedy chce czy przeciwnik musi sie na to zgodzic?
Czy krasnale moga kiedy chca wrzucic np. Bugmana, a ja moge wrzucic krola gdy gram od 2000 pts?
Pozdrawiam
Pelzak
Errantry war jest całkowicie oficjalną armią, do wyjścia nowej książki do Bretonni. Przeciwnik nie musi się zgadzać.pelzak pisze:Witam
Pozdrawiam
Pelzak
Bohaterów specjalnych można używać za zgodą przeciwnika (musicie się umówić, że na nich gracie).
u mnie zawsze trzon stanowia grale...10+bsb+paladyn...wiekszosc ludzi krzywo an to patrzy bo to jakies 800ptk ;D ale przezywalnosc ma dosc niezla...banner of defence i armaty niegrozne
a jak wpadna to przeganiaja praktycznie wszytko..na poczatku gry statik CR +7... 21 atakow z gory..
a teraz przymierzam sie do lorda na wrodnie..z vir of heroism i grail shieldem...dobry na jakeis drzewka, giganty, tanki... a d tego jak wpadnie w flanke to robi miazge...tylko cena 500ptk ;/
a teraz przymierzam sie do lorda na wrodnie..z vir of heroism i grail shieldem...dobry na jakeis drzewka, giganty, tanki... a d tego jak wpadnie w flanke to robi miazge...tylko cena 500ptk ;/
wiesz tylko grajac taką wielką lancą masz pewne minusy:
- ze tak powiem hujowa manewrowosć,
- łątwo dostac flanke(8 calowy bok ^^)
-wróg łatwo moze ominąc ten oddział przeez co dobije twoje reszte armii a nastepnie dobije gralii
- trawisz na empire albo krasi na armatach to masz pozoge i zagłąde bo w ciągu trzech tur strzelania zejdzie wiekszosc gralii a ze tak powiem kazdy grall jest cenny
- i tak troche to jest nie klimatyczne, rycerze grala to oddział elitarny, a ty masz ich taki wagon jakby byli dostepni za kazdym rogiem.
fakt faktem ze jak w cos wjadą to robią sieczke i wszytsko wciągaja, ale 6 grali z WB tez robi swoje a kosztują 1/3 mniej
- ze tak powiem hujowa manewrowosć,
- łątwo dostac flanke(8 calowy bok ^^)
-wróg łatwo moze ominąc ten oddział przeez co dobije twoje reszte armii a nastepnie dobije gralii
- trawisz na empire albo krasi na armatach to masz pozoge i zagłąde bo w ciągu trzech tur strzelania zejdzie wiekszosc gralii a ze tak powiem kazdy grall jest cenny
- i tak troche to jest nie klimatyczne, rycerze grala to oddział elitarny, a ty masz ich taki wagon jakby byli dostepni za kazdym rogiem.
fakt faktem ze jak w cos wjadą to robią sieczke i wszytsko wciągaja, ale 6 grali z WB tez robi swoje a kosztują 1/3 mniej
zgadzam sie...ale nie dam nikomu 3 tur shootingu do nich ;D 2, tak...3 nie....nimi trzeba jechac szybko, a potem 16+d6 dorzutu i jestem w przeciwniku
a na armaty esjt ward 4+...niezbyt ciezki do zdania ;]
ja tam lubie tym grac, pomimo wielu minusow
podoba mi sie ten klocek i tyle ;D a poza tym bezradnosc w oczach przeciwnika jak go widzi ;D (choc po bitwie czasem slychac wielkie uffff... bo i ten klocek nie zawsze przezywa..)
ja tam lubie tym grac, pomimo wielu minusow
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)