Metallica i Iron Maiden w Chorzowie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karl_Gustav
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Karl_Gustav »

MUKER pisze: Teraz niech mnie fani Metallici nie zbutują jak się pomylę, ale na cały koncert chyba tylko 3 kawałki były młodsze:
sfw, i've got something to say, whiplash.
Wszystkie 3 króciutkie.
Waaagh, lincz! ;)

Whiplash to Kill'em All przecież! ;)
"I've got..." to cover. Tytuł brzmi "Last Caress".
Owo enigmatyczne "sfw" znaczyć ma "So fuckin' what"? Jeśli tak, to tytuł tej piosenki brzmi "So What?" i to także cover. Oba covery z albumu Garage Inc.
Wydane później niż Black, ale Last Caress to nagranie z '87.

Koncert świetny, dostałem się pod scenę. Warto było te 8 h w jedna stronę jechać. No i stać od 11.30 przed wejściem. ;)
Te wibracje... :)

Dobra, powymądrzałem się, to mogę iść odsypiać...

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

No wiedziałem, że powalę :D
Ostatnio Metallici słuchałem jakieś 10 lat temu :D Potem to może okazyjnie gdzieś kawałek lub dwa szedł. A te 3 to tak mgliście w ogóle kojarzę, stąd założyłem, że to pewnie nowsze kawałki są.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Bigos
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Bigos »

Karl_Gustav pisze:
MUKER pisze: Teraz niech mnie fani Metallici nie zbutują jak się pomylę, ale na cały koncert chyba tylko 3 kawałki były młodsze:
sfw, i've got something to say, whiplash.
Wszystkie 3 króciutkie.
Waaagh, lincz! ;)

Whiplash to Kill'em All przecież! ;)
"I've got..." to cover. Tytuł brzmi "Last Caress".
Owo enigmatyczne "sfw" znaczyć ma "So fuckin' what"? Jeśli tak, to tytuł tej piosenki brzmi "So What?" i to także cover. Oba covery z albumu Garage Inc.
Wydane później niż Black, ale Last Caress to nagranie z '87.

Koncert świetny, dostałem się pod scenę. Warto było te 8 h w jedna stronę jechać. No i stać od 11.30 przed wejściem. ;)
Te wibracje... :)

Dobra, powymądrzałem się, to mogę iść odsypiać...
rzeczywiście mnie na razie cięzko się myśli trzeba jakiś reset mózgownicy zrobić
no i gdybym jechał pociagiem a nie pier!#!@%$ autokarem to bym byl na 12.00 i sie w pierwszym sektorze zmieścił, ale i tak było warto

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Byłem. Koncert jak najbardziej OK, ale mieliście wrażenie, że dzwiękowiec to chyba miał wolne tego dnia? Machine Head zabrzmiał tragicznie. Metallica również brzmiała bardzo nierówno. Stałem prawie na szczycie 23 sektora - dzwięk pływał po prostu. Rozmawiałem później z kolegami, którzy byli w sektorach na wprost sceny - to samo mieli wrażenie. Tylko kilku co stało na płycie niedaleko sceny nie mieli pretensji ale oni mieli uszy zmasakrowane hukiem wzmacniaczy :)
Czyli tak- zestaw kawwałków- rewelka, wykonanie też, dzwiękowiec na szafot.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Było 9/10 :D
Dziadki dały do pieca (plus zapowiedź koncertu już za rok, w ramach trasy promującej nową płytę) \m/.
MachineHead dał radę, w sumie się chyba bardziej starali niż gwiazdy wieczoru.
Na Mnemic nie byłem, bo czekałem pod stadionem na spóźnionego kolegę, dla którego miałem bilet.
Szersza relacja jutro albo w weekend ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Querhill »

Ja też byłem...no i to był mój pierwszy koncert Metalliki...nagłośnienie fatalne, ale ogólnie było genialnie, tylko przez ten dźwięk trochę mi było trudno się zorientować co to za utwór z początku, ale potem się przyzwyczaiłem ;)

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Tja, oni zawsze zapowiadają, że za rok przyjadą. Pamiętam, że podobne rzeczy opowiadał Lars w 99 na Gwardii. I co? i nic :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

To może pytanko z innej paczki:

Kto jedzie na Iron Maiden 06.07.08 do Wwy? :)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

to co mowi Grahnar jest prawda ... przez podmuchy wiatru ma sie wrazenie jakby muzuka grala raz ciszej a raz glosniej ... normalka na koncertach zorganizowanych na duzej i otwartej przestrzeni

co do Ironow to zaluje ze nie zobacze ich w tej trasie w Polsce bo zapowiada sie naprawde zajebisty koncert ... Bruce w ten dzien ma urodziny ... zostaje mi tylko pojechac na koncert w Boloni

Awatar użytkownika
Karl_Gustav

Post autor: Karl_Gustav »

MUKER pisze:No wiedziałem, że powalę :D
Ostatnio Metallici słuchałem jakieś 10 lat temu :D Potem to może okazyjnie gdzieś kawałek lub dwa szedł. A te 3 to tak mgliście w ogóle kojarzę, stąd założyłem, że to pewnie nowsze kawałki są.
Wybaczam w imię fanów. :D ;)

Nowszy od Black Album był chyba tylko Devil's Dance z Re-Load.

Piotras pisze:To może pytanko z innej paczki:

Kto jedzie na Iron Maiden 06.07.08 do Wwy?
Zgłaszam się! ;)

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

http://pl.youtube.com/mjastrz - moja biedna alkoholiczna lapka dala rade nagrac kilka kawalkow...

A co do naglosnienia, to bylo w pyte... Jak Lard dawal stope, to sie czulo to w jajkach :E
Sanity is for the weak...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Karl_Gustav pisze:
Piotras pisze:To może pytanko z innej paczki:

Kto jedzie na Iron Maiden 06.07.08 do Wwy?
Zgłaszam się! ;)
No ja tam jade :P Mam już nawet bilet :]

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kołata pisze:Heh, ja wyjechałem w końcu własnym wozem o 17 z Wawy :D Byłem na miejscu jak zaczynała Metallica.
Miałem niby wypasioną miejscówę na trybunach, ale gdy wspomniałem na koncert sprzed 4 lat i to co się działo pod sceną "z fioletową opaską na ręku" to muszę powiedzieć, że to niebo a ziemia. Na trybunach jest kiszka - nie czuć tej atmosfery.
Ale koncert generalnie fajny. Chłopaki dobrze się trzymają. Trochę gardło zdarłem ;)
Potem 2 godziny wyjazdu z Katowic no i położyłem się spać o 5 rano. Nie ma to jak spędzić 10h w samochodzie, by zobaczyć 2h koncertu :P
:evil: :evil: :evil: a ja wracalem poxiagien. gdybym wiedzial, ze jedziesz to bym sie z toba zabral :/ a tak bylem o 8 rano w domu

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Moje plany wakacyjnie pokrzyżowały mi plany koncertowe. Krótko mówiąc mam do sprzedania bilet na Iron Maiden. Moja cena 100 zł (nominalna cena 130).

Jakby się znalazł ktoś chętny to proszę o info na PM.

Awatar użytkownika
SMOK

Post autor: SMOK »

Byłem na 1 i 2 koncertach Ironów w Polsce to było dawno temu i grali zajebiaszczo. przygarnąłem ich do serducha na wiele lat.

Ale po ostatniej ich płycie nawet przez myśl mi nie przeszło by się wybrać na koncert choc mam pod nosem.

Chłopcy zaniżają poziom i płyną śladami Beyby Metalu tuż ża smrodkiem Metallicy. Która po czarnym krażku zajechała własne produkcje na amen.

A jako że i Manowar dał ciała z ostatnią płytą, to sie zastanawiam czy niedługo nie braknie mi nowości do słuchania.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Mają grać kawałki ze starych płyt.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Mialo mnie nie byc wtedy w polsce ale plany sie z lekka zmienily i w sumie ostatnio mysle intensywniej czy by nie jechac... graja moje ulubione plyty i zal bylby tego nie zobaczyc...

Awatar użytkownika
SMOK

Post autor: SMOK »

Telchar pisze:Mają grać kawałki ze starych płyt.
To zmienia postać rzeczy ;)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

jutro jade na Ironow wiec zdam relacje jak bylo ... a Polski koncert na bank bedzie lepszy poniewaz Bruce bedzie w dobrym humorze bo bedzie mial urodziny ... wiec "sto lat" mu odspiewajcie

ODPOWIEDZ