Czy to Was boli?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

DL jednak póki co wydaje sie mniejszym problemem niz VC

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

O to, to, to... "wydaje się". Bardzo dobre określenie. ;)

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

...bo może się sypać...jako tako i ma tak troche mniej modeli i to niewskrzeszalnych

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

a powiedzcie co robią demony jak im zejdzie generał armii?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

płaczą miesiącami a potem spełniają sie w jakimś innym zawodzie

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

na przykład rozwożą mleko :P ale ja serio się pytam. Maja podobnie jak trupy że się rozpadają po nieudanym LD? odchodzą w czeluście piekielne?? :)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

nie graja na remis wtedy :) General DL nie ma zadnych specialnych zasad dotyczacych swojego zejscia

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

a jak to jest w ogóle z zejściem generała armii? Trzeba sie testować na LD każdej jednostce czy nie ma żadnych takich zasad?

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

byla w 5 ed juz nie ma

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

mleko albo gazety roznaszą

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Kurcze, a ja jakoś Wam nie wierzę. Prezentowaliście taki sam hurra-optymizm, jak wyszły nowe vc. :P Co prawda teraz nie gram krasnalami, ale chyba ich odkurzę na bitewkę z demonami.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Nowe Dl IMO nie są takie groźne strasznie dla krasi . Krasie mają b.duzo dispela , strzelania . Wiem , wiem te wardy na all jednostkach mogą denerwować , no ale sorry wszystkich to on nie zda raczej . Polecam ze dwóch runemistrzów i z 3-4 scrole. A w combacie nie powinno być problemu raczej .....

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

duzo bardzo szybkich jednostek z fearem i ja niewiem czy z khornowa rozpa krasnale faktycznie niebeda mialy w combacie problemu.
DL mozna zlozyc na kilka bardzo grywalnych sposobow. Jak nastawisz sie na obrone magiczna a trafisz z BT z heraldami khorna to ty masz zmarnowane pk. Slaanesha na syrenach czy Tz magiczna to tylko przyklady.

Imho najwieksza bolaczka krasnali jest fakt ze jesli im rozpa demonow niepodpasuje to maja ciezko a w odwrotnym przypadku przeciwnik zawsze moze grac na remis.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

ja teraz bez 5 scrolli nie wychodzę, i przynajmniej te 6 kostek

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

dobra znalazłem sposób :) przynajmniej remisuję albo przegrywam na kilka małych punktów :) runesmith 1 oddział longów przerobionych na scautów, organki i ile wlezie thundererów nie dojdą nie ma bata!! Nowe demony sa jak Howard Webb....

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

grahnar pisze:dobra znalazłem sposób :) przynajmniej remisuję albo przegrywam na kilka małych punktów :) runesmith 1 oddział longów przerobionych na scautów, organki i ile wlezie thundererów nie dojdą nie ma bata!!
Przejrzyj booka demonów, daje masę możliwości. Ból jest tylko taki, że większośc graczy demonów idzie w najłatwiejsze i/lub najskuteczniejsze.
Kensiorek napisał - demony są strasznie szybkie.
Ale w sumie to możemy sobie tu gdybać. Najlepiej spisz to, znajdź generała demonów i sprawdź w praktyce. (tylko się dogadajcie czy gracie armiami "na turniej" czy sajdujecie się pod przeciwnika, bo wtedy to ja nie brałbym sztandaru -2 do casta i dispell scrolii :lol2: )
W nowej edycji DL nie grałem jeszcze z krasnoludami, w poprzedniej miałem wyniki koło remisu - małego zwycięstwa. Tylko miałem demon prince'a kasującego save, który nie był large targetem (więc go można było skampić za innymi oddziałami) i dla którego runesmith przy kowadle to był najczęściej free frag (jako że challenge musiał przyjąć, a większośc graczy nie dawała mu warda). ;)
Zagrałbym z jakimiś krasnoludami.
grahnar pisze:Nowe demony sa jak Howard Webb....
Yyy...? To porównanie mi ucieka. Niektóre demonice są łyse, demony Tzeentcha oszukują, Nurglowi śmierdzą, Khorne'a lubią dobić przeciwnika do końca, ale co to ma z Howwardem? ;)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

grahnar pisze:dobra znalazłem sposób :) przynajmniej remisuję albo przegrywam na kilka małych punktów :) runesmith 1 oddział longów przerobionych na scautów, organki i ile wlezie thundererów nie dojdą nie ma bata!! Nowe demony sa jak Howard Webb....
znaczy mozesz je wystawiac tylko w lesie bo z LT i przy duzej ilosci furi u demonow caly stol widze. Flamery sie uciesz bo beda mialy sie z kim w lasach ganiac i przeciwnik bedzie blisko :) Po 2 turach strzlania moze costac tylko RS

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

ja jak wystawiam longow scoutow to tylko po to zeby warriorow nie musiec.... oni nie sa po to zeby wystawiac na srodku stolu lub po stronie przeciwnika... to nie jest skirmish, a w lesie wystawiac kloca chodzacego 1,5" na ture to porazka...

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

DawiZharr pisze:ja jak wystawiam longow scoutow to tylko po to zeby warriorow nie musiec.... oni nie sa po to zeby wystawiac na srodku stolu lub po stronie przeciwnika... to nie jest skirmish, a w lesie wystawiac kloca chodzacego 1,5" na ture to porazka...
wlasnie problem tylko jest taki ze w lasie bedzie jedyne miejsce gdzie furie ich widziec nie beda + jak bedziesz mial szczescie w jakims domku. Wiec wystawiac oddzial i liczyc ze na stole bedzie domek wiecej niz 10 cali odemnie troche mija sie z celem.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

przeciez moge wystawic na swoich 12"...

ODPOWIEDZ