Początki...
Witam trochę odgrzeje temat....
Gram w WFB od jakiegoś ładnego czasu Averlandem...Brat Vackami....
Powoli nudzą nas coraz głupsze kodeksy panów z GW..wynika jasno iż mordheim to chyba jedyny nieskażony zgłupiałymi zasadami i przerośniętymi statystykami system do tej pory(zgadza się?)
Pytanie czy banda Averlandu jest oficjalną ..znalazłem w googlooperatorze plik pdf z ich zasadami(odpowiada mi)..oraz kolejne pytanie czy ozywieńcy mają w swych szeregach szkielety??? bo w podreczniku poza dregsami i ghulami oraz zombie nie ma szkieli
Gram w WFB od jakiegoś ładnego czasu Averlandem...Brat Vackami....
Powoli nudzą nas coraz głupsze kodeksy panów z GW..wynika jasno iż mordheim to chyba jedyny nieskażony zgłupiałymi zasadami i przerośniętymi statystykami system do tej pory(zgadza się?)
Pytanie czy banda Averlandu jest oficjalną ..znalazłem w googlooperatorze plik pdf z ich zasadami(odpowiada mi)..oraz kolejne pytanie czy ozywieńcy mają w swych szeregach szkielety??? bo w podreczniku poza dregsami i ghulami oraz zombie nie ma szkieli
Averland jest jak najbardziej oficjalny.
Zaś w Undeadach nie ma szkieletów, ale nic nie szkodzi byś używał figurek szkieletów, a grał na zasadach zombi. Nie różnią się aż tak bardzo
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Drukowany podręcznik nie był aktualizowany od dawna, więc nie bardzo jest sens go kupować.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... r_0002_000
Ale nie warto kupować bo tak jak już wspomniano dużo zasad może być nieaktualnych i wielu rzeczy w tym podręczniku brakuje. Generalnie podręcznik do Mordheim to raczej rzecz dla kolekcjonerów a nie graczy
Ale nie warto kupować bo tak jak już wspomniano dużo zasad może być nieaktualnych i wielu rzeczy w tym podręczniku brakuje. Generalnie podręcznik do Mordheim to raczej rzecz dla kolekcjonerów a nie graczy
Gram w WFB orkami i goblinami, ale chciałbym zacząć też grać w mordheim i aby nie wydawać zbyt dużo pieniędzy na figsy też mam zamiar grać orkami i goblinami. I teraz pytanie: czy takie figurki jak do wfb mogą być do mordheim, czy lepiej jakoś je skonwertować? Czy o&g można coś ugrać na turniejach?
Planuję zacząć grać w mordheim jakąś bandą, ale nie mogę się zdecydować, którą wybrać. Chciałbym, aby ktoś polecił mi którąś lub coś w tym stylu. To może zacznę od oceny każdej według mojego uznania:
1.Cult of the Possessed - nie lubię rzeczy typu mutacje lub coś takiego, więc odpada
2.Witch Hunters - podoba mi się nawet, lecz boję się, że jest to banda zbyt popularny, chyba że się mylę
3.The Sisters of Sigmar - też OK, ale jakoś nie lubię grać w bitewniaki kobietami
4.The Undead - nie lubię umarlaków (złe doświadczenia)
5.Skaven Clan Eshin - figurki mi się nawet podobają, ale wolałbym mieć mniej tchórzliwą bandę i nie polegającej tak na ilości
6.Orc & Goblins - już mam
7.Dwarf Treasure Hunters - krasnoludy mi się w ogóle nie podobają
8.Beastmen - też może być, ale jakoś nie lubię chaosiarskich klimatów
9.Carnival of Chaos - to co wyżej
Reszta band to sami typowi ludzie którzy mi się nie podobają. Czyli zostaje witch hunters, skaven oraz ewentualnie beastmen. Czy ktoś mógłby mi polecić którąś z tych band lub tak na oko powiedzieć, która z nich jest najpopularniejsza, a która najmniej.
1.Cult of the Possessed - nie lubię rzeczy typu mutacje lub coś takiego, więc odpada
2.Witch Hunters - podoba mi się nawet, lecz boję się, że jest to banda zbyt popularny, chyba że się mylę
3.The Sisters of Sigmar - też OK, ale jakoś nie lubię grać w bitewniaki kobietami
4.The Undead - nie lubię umarlaków (złe doświadczenia)
5.Skaven Clan Eshin - figurki mi się nawet podobają, ale wolałbym mieć mniej tchórzliwą bandę i nie polegającej tak na ilości
6.Orc & Goblins - już mam
7.Dwarf Treasure Hunters - krasnoludy mi się w ogóle nie podobają
8.Beastmen - też może być, ale jakoś nie lubię chaosiarskich klimatów
9.Carnival of Chaos - to co wyżej
Reszta band to sami typowi ludzie którzy mi się nie podobają. Czyli zostaje witch hunters, skaven oraz ewentualnie beastmen. Czy ktoś mógłby mi polecić którąś z tych band lub tak na oko powiedzieć, która z nich jest najpopularniejsza, a która najmniej.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Band ludzkich jest rzeczywiście sporo, ale nie wszystkie są takie same - owszem, między bandami z podstawowego podręcznika nie ma za dużo różnic, ale są jeszcze Ostland, Kislev i Averland, które zdecydowanie odbiegają od zwykłych band najemników.
A co do Twoich ewentualnych wyborów:
Witch hunterzy wcale popularni nie są Tzn. wiele osób ich ma ale nie gra za często - a szkoda.
Skaven - popularni, ale niekoniecznie trzeba iść w masę; rozpiska z ratogrem zaczyna się zwykle od 9 a nawet 6 ludków. Tchórzliwi są tak samo jak beastmeni, więc jesli zastanawiasz się między nimi a beastami, to tu nie ma różnic.
Beastmen - ZŁO (no dobra, to ja uważam że są przegięci ). Ostatnio coraz więcej osób nimi gra. Są mocni dosyć.
A co do Twoich ewentualnych wyborów:
Witch hunterzy wcale popularni nie są Tzn. wiele osób ich ma ale nie gra za często - a szkoda.
Skaven - popularni, ale niekoniecznie trzeba iść w masę; rozpiska z ratogrem zaczyna się zwykle od 9 a nawet 6 ludków. Tchórzliwi są tak samo jak beastmeni, więc jesli zastanawiasz się między nimi a beastami, to tu nie ma różnic.
Beastmen - ZŁO (no dobra, to ja uważam że są przegięci ). Ostatnio coraz więcej osób nimi gra. Są mocni dosyć.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Z tego co napisaliście to najfajniejszą opcją wydają mi się witch hunterzy. Podobają mi się klimatycznie. A czy żeby złożyć ich bandę wystarczy box flagellantów (http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=8630) plus kapłan wojownik (http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=8638). Zealotów się zrobi z flagelantów + inne bitzy innych bohaterów tak samo. Tylko nie wiem skąd wziąć psy. Jakieś propozycje?
Masz na myśli bohaterów? Próbują coś zabić? To znaczy, że nie zawsze im się udaje?Witch Hunterzy- Banda, w której czterech panów stoi i strzela, a psy i flagellanci biegają i próbują coś zabić Wink
Ostatnio zmieniony 3 sty 2009, o 21:26 przez sharkoon, łącznie zmieniany 1 raz.