Początki...
Początki...
No to mam kilka pytań:
1. Ile kosztuje banda do mordheima?
2. Jakie są oficjalne bandy? (czytałem na innej stronie, ale uznałem, że warto się upewnić)
3. Co tracę mając nieoficjalną bandę?
4. Gdzie w Warszawie jest jakiś sklep gdzie jest fajna makieta? (najlepiej sklepy )
2. Jakie są oficjalne bandy? (czytałem na innej stronie, ale uznałem, że warto się upewnić)
4. Gdzie w Warszawie jest jakiś sklep gdzie jest fajna makieta? (najlepiej sklepy )
1 Ok. 100 zł, ale to zależy, czy inwestujesz w plastik (Empire Militia ) czy w metalowe figurki. Wtedy to może być nawet 150-200. No i jeszcze zależy od ilości modeli w bandzie.
2. Mam je wypisać? Ehhh, no dobra:
Reilkand, Middenheim, Marienburg, Averland, Ostland, Kislev
Possessed, Carnival of Chaos, Beastmen
Witch Hunters
Sisters of Sigmar
Undead
Skaven Clan Eshin
Dwarfs
Orcs&Goblins
3. Przeciwnik musi się zgodzić na grę z tobą. Poza tym na turnieju sobie nią nie pograsz, chyba, że zostanie wyjątkowo dopuszczona (np Bretonia w Warszawie)
4. Faber, Stary Świat, Morion oraz Staromiejski Dom Kultury
2. Mam je wypisać? Ehhh, no dobra:
Reilkand, Middenheim, Marienburg, Averland, Ostland, Kislev
Possessed, Carnival of Chaos, Beastmen
Witch Hunters
Sisters of Sigmar
Undead
Skaven Clan Eshin
Dwarfs
Orcs&Goblins
3. Przeciwnik musi się zgodzić na grę z tobą. Poza tym na turnieju sobie nią nie pograsz, chyba, że zostanie wyjątkowo dopuszczona (np Bretonia w Warszawie)
4. Faber, Stary Świat, Morion oraz Staromiejski Dom Kultury
ad.1. To zależy czym grasz w WFB bardzo często. Koszt to zwykle jeden do dwóch boxów plastików, ewentualnie box plastików plus 2-3 blisterki, w zależności od bandy.No to mam kilka pytań:
4. Gdzie w Warszawie jest jakiś sklep gdzie jest fajna makieta? (najlepiej sklepy Smile )
ad.2. Dokładnie takie... a oprócz tego są jeszcze fajne i klimatyczne
ad.3. Najczęściej równowagę w grze, zabawę grających, po kilku potyczkach w ogóle grających, no i na stałe praktycznie blokujesz sobie wejście na mordheimowe imprezy. Większość nieoficjalnych band pasuje do Mordheim jak pięść do nosa (kwestia fluffu) i jest przegięta bardziej niż kawaleria wampirów.
ad.4. Ostatnio z tego co widuję na forach to chyba wszędzie. Najaktywniej działa jednak Dębowa Tarcza, mimo że bez sklepu (chyba). To większość warszawiaków na tym forum jakbyś pytał, grają w SDK.
Znaczy się że panuje zaraza?Tylko nie mówmy mu że tam straszy :p ...
Bo chyba tego dowcipu nie znam
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Większość figurek jakie widuje się w Mordheim to przeróbki figsów z WFB.max1 pisze:Dzięki.
A o boxach mówisz z figurek do wfb?
Oryginalne mordheimowe figurki można zamówić tylko przez MO:
http://uk.games-workshop.com/storefront ... nav=300808
W Wawie figurki z MO sprowadzają Faberowie i Stary Świat.
Generalnie bandę składasz z figurek jakie ci się podobają, byleby pasowały klimatem.max1 pisze:A co do takiej bandy krasnali, co do kislevitów, a co do skavenów bym musiał kupić?
Ale jeżeli chcesz gotową odp to:
- bandę krasnali złożysz z pudełka plastikowych strzelców, 2 slayerów i jakiegoś lorda (lord to opcjonalnie);
- kislevici to już większy problem (szczególnie misiek), musisz polować na allegro ew. poszukać innych figurek niż GW, ewentualnie box imperialnej milicji i GS;
- żeby złożyć skavenów wystarczy box night runnerów.
Do tego dochodzą najemnicy, których często wykorzystuje się w bandach które wymieniłeś (może poza skavenami bo tam praktycznie jednego), ale to już inna historia...
Najtańsze do złożenia są bandy ludzkie - wszystkie rodzaje najemników,skaveny, dwarfy myśle wyjdą dość tanio, beastmani też powinni zamknąć się w ok. 100 zeta.
http://uk.games-workshop.com/storefront ... nav=300808
Tak dla pewności, to jest oficjalna banda, która jest pełna i nic nie będę musiał do niej dokupować?
A co kislevu to w ofercie internetowej barda jest trochę kislevitów:
KISLEV BOYAR
Blister zawiera jedną metalową figurkę kislevskiego Boyara. 42.90 zł 34.90 zł kup
--------------------------------------------------------------------------------
termin wysyłki
48h
KISLEV HORSE ARCHER
Blister zawiera pojedynczy model kislevskiego Kozaka z łukiem na koniu. Proszę się nie sugerować ilością figurek na zdjęcia, lecz tym co... 35.90 zł 29.90 zł kup
--------------------------------------------------------------------------------
termin wysyłki
48h
KISLEV HORSE ARCHERS BOX
Pudełko zawiera 5 metalowych modeli konnych łuczników Kislewskich. 154.90 zł 126.90 zł kup
termin wysyłki
48h
KISLEV ICE QUEEN
Figurka kislevskiego bohatera specjalnego - Królowej Tzariny Katariny. Blister zawiera jedną figurkę konną, Model plastikowo-metalowy. 49.90 zł 41.90 zł kup
termin wysyłki
48h
KISLEV KOSSARS
Blister zawiera 3 modele metalowych kislevskich Kozaków. Proszę się nie sugerować ilością figurek na zdjęcia, lecz tym co znajduje się w opisie...
Tak dla pewności, to jest oficjalna banda, która jest pełna i nic nie będę musiał do niej dokupować?
A co kislevu to w ofercie internetowej barda jest trochę kislevitów:
KISLEV BOYAR
Blister zawiera jedną metalową figurkę kislevskiego Boyara. 42.90 zł 34.90 zł kup
termin wysyłki
48h
KISLEV HORSE ARCHER
Blister zawiera pojedynczy model kislevskiego Kozaka z łukiem na koniu. Proszę się nie sugerować ilością figurek na zdjęcia, lecz tym co... 35.90 zł 29.90 zł kup
termin wysyłki
48h
KISLEV HORSE ARCHERS BOX
Pudełko zawiera 5 metalowych modeli konnych łuczników Kislewskich. 154.90 zł 126.90 zł kup
termin wysyłki
48h
KISLEV ICE QUEEN
Figurka kislevskiego bohatera specjalnego - Królowej Tzariny Katariny. Blister zawiera jedną figurkę konną, Model plastikowo-metalowy. 49.90 zł 41.90 zł kup
termin wysyłki
48h
KISLEV KOSSARS
Blister zawiera 3 modele metalowych kislevskich Kozaków. Proszę się nie sugerować ilością figurek na zdjęcia, lecz tym co znajduje się w opisie...
Fajnie... ale weź pod uwagę to, że w Mordheim konnych ze świecą szukać (słabo się podkowami po drabinach stuka, kiepski lans ), a i kozacy są uzbrojeni inaczej niż zazwyczaj wskazywałyby na to rozpiski.
Szukaj dalej, ale na Twoim miejscu zapytałbym naprawdę na Najmicie
(tak wiem, upierdliwy jestem, ale cóż poradzę, że to najłatwiejsza metoda? )
Szukaj dalej, ale na Twoim miejscu zapytałbym naprawdę na Najmicie
(tak wiem, upierdliwy jestem, ale cóż poradzę, że to najłatwiejsza metoda? )
Possessed ok, ale żeby sensownie pograć potrzebujesz kompletu bohaterów i co najmniej 10 henchmenów, których w pudełku nie ma: magistra (on akurat jest), 2 possessed (jest tylko 1), nie ma w ogóle 2 mutantów, beastmanów - tych akurat możesz złożyć z figsów do WFB, przydałoby się też więcej bretherenów i darksouli.
Pudełko to dobry zakup na początek, ale to nie koniec. Do tego dochodzą najemnicy których często się wystawia: ogr, tilean marksmen, warlock itd.
Pudełko to dobry zakup na początek, ale to nie koniec. Do tego dochodzą najemnicy których często się wystawia: ogr, tilean marksmen, warlock itd.
Nie wie ktoś gdzie w Krakowei jest jakiś sklep? Do głowy przychodzi mi tylko Bard...
Bard już ma.
http://bard.pl/index.php?site=search&ca ... node=63292
http://bard.pl/index.php?site=search&ca ... node=63293
http://bard.pl/index.php?site=search&ca ... node=63294
Trzeba będzie zacząć u nich zakupy robić.
http://bard.pl/index.php?site=search&ca ... node=63292
http://bard.pl/index.php?site=search&ca ... node=63293
http://bard.pl/index.php?site=search&ca ... node=63294
Trzeba będzie zacząć u nich zakupy robić.
Ponieważ 14 dni trzeba czekać na otrzymanie zakupu ;P