Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Szkodzic moze, to chyba kazdy normalny wie. Ale my i tak cisnac bedziemy :wink:

Moze chociaz jakies wlasne odczucia po lekturze kodeksu nam zaprezentujesz. ogolna opinie o kodeksie, jego sile itd :wink:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Napisz chociaż, czy ten +1 atak w szarzy to armijna zasada wszystkich DE, czy jakaś bujda. Bo najbardziej mnie to niepokoi.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Narożny pisze:Moze chociaz jakies wlasne odczucia po lekturze kodeksu nam zaprezentujesz. ogolna opinie o kodeksie, jego sile itd :wink:
no pytam o to chyba od dwóch czy trzech stron i odpowiedzi nie mam :(

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Panowie, Szaman po prostu musi nakręcić nas pewnie z polecenia GW ;P To taki spisek jest - wiecie... Propaganda - pewnie się jednak skończy na naszym wyjściowym haśle "always strike last" :lol2:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jankiel pisze:Napisz chociaż, czy ten +1 atak w szarzy to armijna zasada wszystkich DE, czy jakaś bujda. Bo najbardziej mnie to niepokoi.
Też mnie to ciekawi - bo co do hatred to każdy tutaj ma 100% pewności
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

walić ten atak(nie obraziłbym się za niego), najważniejsze by banner hydry podwajał ataki co w połączeniu z hatem u lorda będzie masakryczne :P a Podwójne wodowanie to istna masakra teksańska piłą mechaniczną.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

a ja bym go mile widział :D hydra banner tylko 1 będzie, a lord prędzej na smoka wsiądzie :D
Draconis - FOR EVER !!!

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

jarlaxle17 pisze:walić ten atak(nie obraziłbym się za niego), najważniejsze by banner hydry podwajał ataki co w połączeniu z hatem u lorda będzie masakryczne :P a Podwójne wodowanie to istna masakra teksańska piłą mechaniczną.
dla lorda bedzie przedmiot za 10 pkt ktory na 2+ wygrywa bitwe specjalnie dla ciebie... za nastepne 10 pkt mozesz wykupic przezut do tego
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Artein pisze:
Narożny pisze:Moze chociaz jakies wlasne odczucia po lekturze kodeksu nam zaprezentujesz. ogolna opinie o kodeksie, jego sile itd :wink:
jakbym go przeczytal, to bym je zaprezentowal. na razie tylko przekartkowalem :mrgreen:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

To możesz mi dać przeczytać, to zaprezentuję za ciebie :)
Draconis - FOR EVER !!!

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

a ja mysle ze jak dadza calej armii hate to nie bedzie +1 ataku w szarzy, i vice versa.. mysle, ze zastanawiaja (zastanawiali sie) nad jedna z tych opcji....

pozdro.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

dla lorda bedzie przedmiot za 10 pkt ktory na 2+ wygrywa bitwe specjalnie dla ciebie... za nastepne 10 pkt mozesz wykupic przezut do tego
Ja tylko podsumowałem poprzednie plotki :P robiąc z nich ciekawą kombinacje :D A ty mi wyjeżdżasz z takim aklimatem :P [/code]

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Szaman pisze: jakbym go przeczytal, to bym je zaprezentowal. na razie tylko przekartkowalem :mrgreen:
Szaman to gdybys mogł to przeczytaj i powiedz czy zaszły jakies większe zmiany czy nie i czy tylko poprawili jednostki czy dodali jakies nowe ( nie musisz pisac jakie). Ponadto przydało by sie ktore jednostki dostana nowe modele bo to wiadome ze w tym momencie istotne jest. Nurtuje mnie ten +1 ataku do szarzy czy bedzie oby nie.
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2008, o 15:54 przez GarG, łącznie zmieniany 1 raz.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

wampiry wyszly slodkie (choc kruche co udowodnilem 3 razy na ostatnim turnieju), maja wszystko co im trzeba a nawet trcohe wiecej

jesli z DE bedzie tak samo to bedziemy mieli miodzio mroczna piekna armie, zasady?? - nie sa potrzebne kosmiczne, maja byc wporzo, trzymac klimat, odpowiadac potrzebom generalow - to wszystko czegood tej armii wymagam, jak bedzie nadal ciezsza do prowadzenia to ok, bede mogl wykazac swoj kunszt generalski (choc niezbyt wielki)

chcialbym od Szamana dostac wiecej info, le nie za duzo, zebym nie zahlysnal sie.

mam nadzieje ze /+1 A to bajka.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

To może spytam wprost, Szamanie, bo w zasadzie co mi szkodzi.

Jedyna sprawa, jaka mnie interesuje, to czy w nowym kodeksie Dark Elfy dostaną +1A w szarży, jako Army Wide Rule.

Liczę na bardzo zawiłą, dwuznaczną i pokrętną odpowiedź: "Tak" lub "Nie".

pzdr: JP

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

WFB to nie WH40K :wink:

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Szaman pisze:
Artein pisze:
jakbym go przeczytal, to bym je zaprezentowal. na razie tylko przekartkowalem :mrgreen:
i jakie wrażenia po przekartkowaniu?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Artein pisze:
Szaman pisze:
Artein pisze: no pytam o to chyba od dwóch czy trzech stron i odpowiedzi nie mam :(
i jakie wrażenia po przekartkowaniu?
super figurki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Czyli już jasne z tą szarżą i atakiem :) tak jak myślałem.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

PO mistrzowsku zakamuflowana odpowiedź. W każdym razie jest ta pewność, że armii tak mocno nie wygięli.
Zastanawiam się jak będą wyglądały rozpiski... W sumie to najważniejsze pytanie dotyczy (IMO) Hydry. Czy będzie można coś z nią robić, czy będzie tylko nieużytecznym rarem jak to jest dotychczas. Chciałbym by armia darków miła kilka różnych możliwości złożenia armii, tak jak to jest w chwili obecnej z wampirami.
Chciałbym widzieć np. taką armię:
herosi -
core: z dwie jednostki kawalerii lekkiej, moze rankowa piechotka.
special: 2 unity kawy tudzież jeden +2 rydwany, i shadsi z poisonem, harpie
rare: 2 bolce moze hydra albo kociołek.
Mam nadzieję, że nie zrypią: egzeków (mogli by mieć ten 5+killing - przy nienawiści mieli by sporą moc, tudzież uderzeanie po Inicjatywie), wiedźmy aby były wystawiane, Black Guard hmm miałem pomysł by ich halabardy działały przy okazji jak włócznie/piki ale to niemożliwe, korsarze by mieli zasadę górników, w końcu harpie - by brały LD generała i może AP. Tyle, że to co mówię to wish list, a my juz po mału mamy potwierdzone lub nie plotki.

Zablokowany