Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
-
- Masakrator
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Jeśli...dołączymy herosa z MON do oddziału bez takowego...czy cały oddział ciągnie benefita z MON?Tzn...czy wróg ma -1 do hit na dystans na cały oddział czy na bohatera tylko?Jeśli nie,to jak to działa?
Według mnie tylko na bohatera, bo jak masz khorna to cały oddział nie ma frenzy, tylko hero.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
odział nie ma tej zasady tak jak mówi Anty, a działa tak że np. snajper imperialny będzie miał -2 jak do niego będzie celował, wzasadzie mark of nurgle jest napisane że jeżeli jest celem, a niejest celem tylko oddział w którym jest
- Milo Great
- Plewa
Jak malujecie zbroje swoich khornitów?Poprosiłbym o kolory warstwa po warstwie bo jeśli chodzi o malowanie czerwieni to jestem łysy.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Pomaluj na srebrno (Boltgun Metal), zalej Black Inkiem, nadmiar zetrzyj, zrób ostre krawędzie przy pomocy Silver Mithril. A żeby było widać, że to Khornowcy to zrób im czerwone płaszcze. Wydaje mi sie że lepiej będzie wyglądało.
Ale ja próbowałem tak. Boltgun Metal i na to suchym będzlem Blood Red, ostre krawędzie Silver Mithril i złote zdobienia. Model mi sie nie podoba idzie do zmycia
Ale ja próbowałem tak. Boltgun Metal i na to suchym będzlem Blood Red, ostre krawędzie Silver Mithril i złote zdobienia. Model mi sie nie podoba idzie do zmycia
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Zrób jak w army booku pancerze.
Polecam stronke GW w tej kwestii. Tak wiem, strona GW jest do dupy i ogolnie, podobnie jak wiekszosc graczy, tesknie za stara strona angielska a nowa uwazam za najwieksza wtope od czasu AB do demonow , niemniej jednak, poradnik do malowania zboii dla chaosnikow konnych i pieszych jest bardzo ciekawy. Co prawda jest w nim o malowaniu raczej chaos undivided, a nie khornowcow... ale jak dla mnie wygladaja super.
pzdr!
pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
- Khuman
- Ciśnieniowiec
no i przyszedł czas na zrobienie jakiejś rospy na smoku ( w sumie to pierwsza ), mam pytanie:
jak na smoku jest jakiś lord z mark of nurgle to czy w CC jak się atakuje w smoka ma się -1WS? ( wydaje się że tak powinno być )
jak na smoku jest jakiś lord z mark of nurgle to czy w CC jak się atakuje w smoka ma się -1WS? ( wydaje się że tak powinno być )
Ja bym powiedzial ze tak bo: "Any enemy unit targeting a model with the Mark of Nurgle is at -1 to hit for shooting attack and -1 Weapon Skill when in base contact with the bearer" a potwor i jezdziec to jeden model... ale niech ktos inny sie jeszcze wypowie.
Mam pytanie z trochę innej beczki:
Czy opłaca się jako startera do chaosu kupić batalion? Gram na razie Drucchi ale zaczynam zbierać drugą armię i po długich godzinach spędzonych nad myśleniem wybrałem Chaos.
Co generalnie polecacie dla nowego gracza Chosu? Jakie figurki?
Ach! byłbym wdzięczny za krótkie opisanie mocnych i słabych stron chaosu.
Czy opłaca się jako startera do chaosu kupić batalion? Gram na razie Drucchi ale zaczynam zbierać drugą armię i po długich godzinach spędzonych nad myśleniem wybrałem Chaos.
Co generalnie polecacie dla nowego gracza Chosu? Jakie figurki?
Ach! byłbym wdzięczny za krótkie opisanie mocnych i słabych stron chaosu.
For the Witch King!
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
Dobra magia, mocna kawa, brak skirmisha i lataczy.
Batalion się opłaca.
A co do figsów to potrzebne będą na bank konne marudy, rycerze, psy, helka raczej tez.
Batalion się opłaca.
A co do figsów to potrzebne będą na bank konne marudy, rycerze, psy, helka raczej tez.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
jeżelisz pytasz co jest grywalne to tak jak powiedział przedmówca, a tak naprawde można grać wszystkim, ale niespodziewaj się zbyt wiele
osobiście gram na piechocie ( marudersi i warrior's ) plus spawnach z full magią nurgla, bardzo podoba mi się taka taktyka
pozdrawiam nowego gracza Chaosu
osobiście gram na piechocie ( marudersi i warrior's ) plus spawnach z full magią nurgla, bardzo podoba mi się taka taktyka
pozdrawiam nowego gracza Chaosu
Moim zdaniem tez sie oplaca chociaz raczej nie wystawisz warriorow... napewno przydadza ci sie psy i rycerze, marude rzyraczej tez. Jezeli kupisz to osobno to wydasz jakies 30PLN mniej niz wydal bys na batalion... wiec ja wybieram batalion bo za te 30PLN masz 12 warriorow i kupe bitsow... a tak naprawde ta armia jest dosyc tania wiec jezeli masz kase to kup sobie 2-3xrycerzy 2xmaruderow na koniach i 1xpsy (ok 280-340PLN) i masz juz spoko armijke
Do tego dyskowiec i 3 razy konny czarownik, all mail order, czyli drugie tyle + 2 razy hellcanon mail order 450zł. Razem jakies 1100zł.
PS: kupujcie rycerzy na starym swiecie, box po 52zł, jak psy czy marudy.
i mały czarownik 28zł.
PS: kupujcie rycerzy na starym swiecie, box po 52zł, jak psy czy marudy.
i mały czarownik 28zł.
po co? konwersje konwersje konwersje... i za grosze masz herosowANtY pisze:Do tego dyskowiec i 3 razy konny czarownik, all mail order
nie moge sie z tym nie zgodzic... Lorda na juggu ciezko skonwertowac... ale takiego maga na dysku to juz sie spoko da. Dysk sobie tworzysz z jakis bitsow, i stawiasz na nim czarodzieja za 28zl, albo w ogole jakiegos skonwertowanego warriorsa i masz tanizna figsa... a z mail order to drozyzna przeciez jest...Niko pisze:po co? konwersje konwersje konwersje... i za grosze masz herosowANtY pisze:Do tego dyskowiec i 3 razy konny czarownik, all mail order
no i tyle
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
Dobra to ja mam takie pytanie... czy 4 nurgla dziala na czolg? niby nie bo czolg nie ma inicjatywy ale... to jak to z tym jest?
czyli ze nurglowa 1 tez nie dziala
niekture zasady sa totalnie bez sensu ale tego sie wlasnie spodziewalem, dzieki...
niekture zasady sa totalnie bez sensu ale tego sie wlasnie spodziewalem, dzieki...