Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: mikadorus »

Ward 5+ używamy od niemagicznych ataków a 6+ od magicznych. Wardy to nie pancerz - nie dodają się i nie łączą.

W armybooku masz co i jak. Warda FS znoszą magiczne ataki. 6+ możesz stosować prawie zawsze chyba, że Pitka pójdzie czy inny czar no save.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

nie łączą się, na nonmagic masz 5+ a na magic tatki 6+ :wink:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Generalnie kolego, jak się chcę grać WE to polecam przeczytać bardzo dokładnie booka :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mozna coś ugrac na battalionie przeciwko imperium / WoCHowi ?? (mam jeszcze 7 wardancerow i na te pk. dowolny dobór herosów)
JAk cos zlozyc zeby nie zostać wgniecionym w ziemie
Ogólnie po dokładnym przeczytaniu booka stwierdziłem że WE to trudna armia :roll:
Lepiej grac na dziale czy proxować (narazie ) treemena??
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

Z batalionu na pewno ugrasz coś przeciwko Imperium/WoChowi, choć ja osobiście bym zaczął konwersje Glade Ridersów na Wild Ridersów. Ja jestem zwolennikiem treemana i nie gram na działo, więc u mnie wybór jest prosty ;) to po prostu zależy jak wolisz grać - niektórzy wolą grać na działo i im się tak lepiej gra a niektórzy na treemana.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Masz tam też chyba 16 łuczników. Weź zostaw sobie 10 a z pozostałych 6 pokonwertuj na Wayów ;) Ja tam lubie łazić nimi po lesie i ostrzeliwać/ciąć marsz Kawie :mrgreen: Taka kawa ładnie schodzi od KB ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mam 24 GG w tym 4 przerobilem na tancerzy bo to zajebista jednostka a na dodatek grywalna (nie to co exeki czy mniej grywalni SM'mi :( ) więc jak w poradniku było że są dwie szkoly gry (tak to chyba jakos leciało) tancerzami i WR to ja napewno bede gral tancerzami
Jeszcze pytanie jak sie na tym gra :mrgreen: ??
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Miyokari

W battalionie jest 24 łuczników ;)

Eltharion - Ja gram na wild ridersów i war dancerów... Więc to już zależy jak chcesz grać ;) (A większość też tak gra z tego co widziałem w rozpiskach)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Nitrox pisze:Eltharion - Ja gram na wild ridersów i war dancerów... Więc to już zależy jak chcesz grać ;) (A większość też tak gra z tego co widziałem w rozpiskach)
Wiadomo Kazdy stara się cisnąć ;)

Tancerze są swietni ja tam ich lubie bardfziej niż wildów bo są w stanie ubić nieco wiecej :P
Ja tam nadal radzę ci przerobic paru GG na WW :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Miyokari

Prawda jest taka, że z WW i WD można zrobić niezłą sieczke, War Dancerami atakujesz przodem - Wild Ridersi najeżdzają na wroga z flanki i oddział dostaje ostro po dupie przeważnie ;).

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Eltharion pisze:Ogólnie po dokładnym przeczytaniu booka stwierdziłem że WE to trudna armia :roll:
Muahahhahahha ! Kup demony, tyle powiem :mrgreen: :mrgreen:

Misza

Post autor: Misza »

demony tez nie sa proste, przeciez nie wystarczy przesuwać figurek do przodu, warhammer to nie gra dla debili (no offence), grajac kazda armia trzeba myslec

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Wildzi i tancerze to dwie różne bajki. Obydwa oddziały są świetne ale obydwa mają różne zadania więc porównywanie ich jest bez sensu. Jak dla mnie świetnie się uzupełniają.
Wildzi świetnie się nadają do niszczenia maszyn, robienia kanapek, szachowania wrogich oddziałów, dawania statica, kasowania marszu…
Wady – są podatni na ostrzał
Tancerze jako jedyni mogą wpaść w wiele rzeczy od frontu i mieć szansę na powodzenie, mogą zdejmować ciężką kawę, bohaterów…
Wady – mają tylko 5 Mv:)

Jak to zwykle u nas bywa najlepiej działają kombinowanie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Misza pisze:demony tez nie sa proste, przeciez nie wystarczy przesuwać figurek do przodu, warhammer to nie gra dla debili (no offence), grajac kazda armia trzeba myslec
Mało grałeś z demonami, oj mało :mrgreen:

@ Laik: True true.

Misza

Post autor: Misza »

moze i malo, ale zdazylem zauwazyc roznice miedzy graczem majacym pojecie o tej armii, a graczem ktory przesuwa figurki z rozpiski

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Wszystko zależy jakim samemu się jest generałem. Czasami Ci drudzy sprawią więcej trudności, niż Ci pierwsi :mrgreen:

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

:mrgreen: Ba, bo nas demony nie bolą. Zwykle to one dostają maskę w drugiej turze jak tylko eternale dojdą do walki. WE to samograj. Ogólnie jak gracz demonów widzi WE to wie, że tylko przestawiać figurki będzie.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

mikadorus pisze::mrgreen: Ba, bo nas demony nie bolą. Zwykle to one dostają maskę w drugiej turze jak tylko eternale dojdą do walki. WE to samograj. Ogólnie jak gracz demonów widzi WE to wie, że tylko przestawiać figurki będzie.
Jak przestawiać!? Ściągać ze stołu! Toż on nie ma żadnych szans...
.
..
...
....
:mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Bless pomoderowałbyś troszkę czasem? [-o<
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jak Ty spamujesz to jest dobrze, nie? Ok, dobra, starczy. Czasami trochę można...
Wyluzuj Kalesoner ;]

ODPOWIEDZ