BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Post autor: #helion# »

Wielkie dzięki dla wszystkich uczestników oraz chłopaków z Frontu za organizację tego całego Bajzlu na kółkach, rewelacyjne 2 imprezy, turniej profesjonalnie ogarnięty a indywidualnie Wielkie Dzięki dla przeciwników oraz wymienię z ksywki Akaderę (za walizę i pozostałe efekty w sobotę), Zulusa, Karliego, Bartysa i chłopaków z ekipy powrotnej, za rok powtórka :mrgreen: z ogólnego rozrachunku wyszło 51 pts i na 51 miejscu, rozpa może nie najgenialniejsza ale pomalowana i zakład wygrany
moja rozpiska
War Altar (1+ASv, Sword of Sigismund, Lusterko)
Kapitan na Pegazie (2+ASv z rerollem, Sword of Battle)
Duża Czarka z Rodem i Shadow
BSB Kowboj (1+Asv z Rerollem, SoM)
Mały kapłan z 4+Ward i dwurakiem
5 KO
5 Outriders
10 Huntsman
16 Crossbowman
40 Swordsman
30 Greatswords
2x Great Cannon
2x Mortar

Dwarfy Arbitra 10:10 (strasznie sponiewierani w piątek przez gospodarzy) wzięliśmy chalendża i draw i dochodziliśmy do siebie przed następną rundą

WoCH przemcia 8:12 w plecki; wynik przez całą bitwę był remisowy; ja mordowałem coś Przemkowi, a on mi; Pegaz uciekał przed krzykaczem na dyskietce, BSB starał się łamać Shriny, a Altar szukał dogodnych celów, klocki stały z tyłu i czekały na dogodny rozwój sytuacji; pech w kościach chciał, że niestety przegrałem o 500 pts (szarża Grejtów i swordów z brzytwą na czołzenów, oba na 4+, ale grejty rzucili 2x1 i straciłem swordów po oblaniu steadfasta na 7), plan zakładał wklepać jak najwięcej ran ze swordów, oblać nimi breja i spowodować aby czołzeny stały z grejtami do końca bitwy, czyli jeszcze jeden combat, tym bardziej, że stykałoby się niewielu, a 30 nie skroiłby;swoją wyższość pokazał radiowóz, gdzie z Asf-em biegając skroił szrajna i Helenę;

Dimmu i Skavy 20:0 w plecy; jeszcze nigdy nie byłem tak bezbronny jak w tej bitwie, przez dwie tury straciłem prawie 1/3 armii bez żadnej walki, kolega miał niezłe rzuty do tego i poddałem bitwę w 3 turze; nic dobrego by z tego nie wyszło, zwłaszcza jak abomka kulnęła na ruch 17 cali i wpadła w oddalonych o tyle swordsmanów z magicą;

kolega z Krasiami, bez ekscytacji wyszło 10:10

HE, rozegraliśmy 5 tur i wygrana 20:0 z różnicą 2300 prawie; troszkę się odegrałem za bitewkę nr. 3 kontrolując cały przebieg bitwy, przeciwnik miał bardzo dziwną rozpiskę, jakieś szczątkowe oddziały piechoty, wyróżnikiem na stole były 2 bolt Throwery, 30-35 spearmanów z dużym magiem, oraz klocek silverów (10-12) z Gieniem i BSB; mortary pokazały klasę mordując włóczników oraz jakichś swordmasterów i WL (10?), GS-ami z małym kapłonem, reszta po prostu nie doszła zablokowana/zniszczona przez Pegaza, myśliwych, BSB-ka
Ostatnio zmieniony 9 maja 2011, o 19:03 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Lidder pisze: To jest zdanie wycięte z kontekstu. Ludzie na TWF zjedli by mnie żywcem za flame i troll w sekcji draft :D JJ ratował sytuację.
Masz tu moją prywatną opinię o Tobie. Z pełnym kontekstem.
Jedy Knight pisze:
Karli pisze:Fuck shit cholera jasna :cry: Mamy środę, do piątku się nie wykurujesz?

HGW - dostałem antybiotyk i mam leżeć. Jazda w Piątek - nie rozsądna.
Jeśłi macie Liddera - da radę solo.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Lidder pisze:P.S. Piotrze, czytaj swoje FAQ. Dowiedziałem się, że dawałeś sobie czołg pitką ściągać :P
Lidder chyba się mylisz, w erracie do Imperium nakazują ignorować paragraf o magii przy steam tanku, więc Pitka działa na niego, oprócz tego w kodeksie Imperium jest paragraf Characteristic tests, gdzie wyraźnie stoi, że zdaje wszystkie testy z wyjątkiem inicjatywy, którą oblewa automatycznie, a tego paragrafu w erracie nie znieśli, w Q&A zarówno do podręcznika głównego jak i do Imperium nic nie ma na ten temat; sprostujesz/podasz wykładnię z czego dokładnie Twój wniosek :?:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Bodajże w erracie 1.1 była pozostałość z 7 edycyjnego FAQ'a że pitka nie działa na czołg.
W erracie 1.2 już ją usunęli i pitka zjada czołg na śniadanie, nawet nie bekając potem.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

#helion# pisze:
Lidder pisze:P.S. Piotrze, czytaj swoje FAQ. Dowiedziałem się, że dawałeś sobie czołg pitką ściągać :P
Lidder chyba się mylisz, w erracie do Imperium nakazują ignorować paragraf o magii przy steam tanku, więc Pitka działa na niego, oprócz tego w kodeksie Imperium jest paragraf Characteristic tests, gdzie wyraźnie stoi, że zdaje wszystkie testy z wyjątkiem inicjatywy, którą oblewa automatycznie, a tego paragrafu w erracie nie znieśli, w Q&A zarówno do podręcznika głównego jak i do Imperium nic nie ma na ten temat; sprostujesz/podasz wykładnię z czego dokładnie Twój wniosek :?:
po prostu Lidder to świetny masterowy sędzia, dlatego jest tak jak on mówi ;)

a tak btw, jak już grzebiemy w zasadach i orzeczeniach masterowych: jak to jest z tą magiczną tarczą na BSB bretońskim? i czy championowi WL też taką mogę dać?
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Tak samo jak można dać łuk bsb do WE.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nie do końca bo w bsb WE tylko go traci nie ma nic napisanego że nie może go mieć
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Wielkie gratulacje!
Najlepszy master w sezonie.
Świetne podejście, organizacja etc… mamy się czego uczyć.

Dziękuje całemu Frontowi Wschodniemu za świetny turniej w szczególności Relosu za gościnę, a także moim kompanom z auta za 2x10 godzin wspólnej drogi (w filmiku Karlee mówił że będzie 8h)…

Przy całej masie pozytywów pojawiają się 2 rzeczy na minus
- daleko do pryszniców – tu się raczej nic nie da zrobić
- mapki – rodem z 7 edycji – dostałem je od Morroka przed DMŚ, dodałem po 3-4 tereny do każdej(głównie domki, górki i obeliski) i były wypas, bez tego są patelnie.

Dziękuje moim przeciwnikom za miłe, bezstresowe bitwy, momentami było epicko

Mimo słabego początku (0:20 z Barbarossą) i trudności w masakrowaniu Wood Elfami udało się wyciągnąć wynik do 69 z bitew i wskoczyć na 8 miejsce.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Racja, sugerowałem się tylko FAQ i RB(STank to rydwan) a STank ma dodatkową zasadę* :< Zwracam honor :)

*szukam sponsora na wszystkie AB ;)

Jest jeszcze kilka fajnych rzeczy, które "odkryłem" na BoBie. Świat WH nie jest tak rozległy jak świat jego zasad.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Szkoda ze mnie tam nie bylo. Musze sie ogarnac i wrocic do battla.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

PRONTO!
;)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Jak sie zbierze 10 podpisow to wracam od nastepnego masera lol

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Lidder pisze: P.S. Piotrze, czytaj swoje FAQ. Dowiedziałem się, że dawałeś sobie czołg pitką ściągać :P
Jedynie moczyłem spodnie z lęku przed taką sytuacją...
Nikt mi pitki na turnieju w czołg nie rzucił.

Gdzie znajdę najnowsze faqi?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Xet pisze:Jak sie zbierze 10 podpisow to wracam od nastepnego masera lol
Do zobaczenia w Kraku :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ej weźcie sie podpiszcie, to bede miał z kim do Krakowa jechać ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

signed!

Moja relacja na szybko. W rozpisce miałem Seer na dzwonie (standard), bsb z flamingami, 2x elektryk (Doomrocket + brass orb), 40x Clanratów, 25x Stormvermin z Storm bannerem, 15x NR (wykopywaczka), 2x 15 Giant Ratów, 33x Plague Monków, 2x Gutterzy (slingi i poisony), Latark, Abomka, Kółko. Tak, tak w rozpisce ani pół niewolnika wszyscy pracowali na etacie :D
I bitwa z Kielonem
Zagrałem dość agresywnie pomimo straty Abomki w pierwszej turze ze strzelania. Kielon nie ogarnął, że moje monki spuszczą cięgi jego Phoenix guardom i nie przewidział że rakieta zabije 22 z 25 łuków z flamingami. Skończyło się na 16-4
II bitwa z Kotletem
Na początku myślałem, że będzie krucho ale Kotlet zaprzedał duszę i zaczął grać na Chosenach i Shrinach więc nawet się ucieszyłem. Kotlet zaczął i wypruł Chosenami na lewej flance, reszta armii została trochę z tyłu. O spadającej komecie niech napisze Kotlet :D W mojej pierwszej turze na szczęście rzuciłem dostatecznie dużo na wiatry i weszła 13-tka z IF-ki zamieniając Chosenów i bsb-ka (oblany look out) w szczury. Manewr ten wykonałem ponownie zabijając 17 marauderów (zostali tylko siedzący w oddziale herosi). Cały animusz opuścił wojaków i zaczęli się cofać a ja napierałem. Warriorzy Khorna starli się z Abomką, której nie zabili w jedną turę a ona ich dość mocno uszczupliła pomimo tego, że zapomniałem o thunderstompie. W następnej turze warriorzy zabili mi Abomkę za co dostali 13-tkę na ryj. Kotlet próbował ratować jakoś wynik ale skończyło się 16-4 dla mnie.
III bitwa z Dastorem
Nemezis część trzecia. Nosz kurew czy ja jestem na Narbutta? :D Choć wszyscy mi mówili, że Bretka to dobry paring dla Skavenów ja nie miałem żadnej koncepcji na gre. Rzuciłem strasznie lipne czary i choć ratowałem się jak się dało Dastor wybronił honor Nemezisu i pocisnął mnie. Wynik 5-15

W przerwie wszystkie side eventy na wypasie. Osobna szczurza kwatera dzielona z Vodoo i dość dobrze wyspany rozpocząłem kolejny dzień zmagań.

IV bitwa z Dimmem
Wreszcie człowiek spoza stolicy. Dimmu grał na slejwach, katapie i dzwonek trzymał w sztormach poza tym rozpiska podobna do mojej. Czary miał trochę lepsze Dimmu bo wylosował Plage. Epickim momentem bitwy był pojedynek 35 Monków Dimma z moimi 25 Monkami (9 Dimmu zabił rakietą) w oddziałach mieliśmy bsb. Nie udało mi się wcisnąć obniżanie Toughnesa na Monki Dimma co ustawiło by ten combat. Dimmu zabił mi 18 mnichów ja skroiłem 15-16 i zostaliśmy na następną turę combatu. W następnej turze moje monki poległy ale szybko pomściła ich Abomka.
W tym czasie Abomka wbiła się w combat z dzwonem z którym kroiła się do końca gry nie mogąc go zdjąć. Obaj zdążyliśmy zabić sobie obstawy dzwona w tym, że moja była dużo tańsza :) Skończyliśmy grać na 5 turze i wyszło 12-8 dla mnie. Zabrakło 5 małych pkt do 13-tu. Szybka symulacja po bitwie pokazała, że w szóstej moja Abomka zabiłaby jeszcze jego Abomkę i byłoby 14 ale co było a nie jest nie piszę się w rejestr. Sama wygrana z jak się później okazało najlepszymi Skavenami na turnieju to spora satysfakcja.
V bitwa ze Szwentasem
Znowu Warszawa :roll: ale spoko ze Szwentasem grałem po raz pierwszy w życiu. Paring nie korzystny dla HE a i tak sobie świetnie poradził. Ja przez 5 tur nie mogłem rzucić 13-tki na IF-ce a Abomka w kluczowym momencie podwinęła ogon i zawróciła w moją strefę rozstawienia. Smoka przetrzymałem przez większość bitwy, albo smok przetrzymał mnie bo w pierwszej turze combatu zdawał brejka na -4 z dala od bsb i ustał. Nie rozkminiłem, że smok i Lord mają wardy na flamingi i trzymanie w monkach bsb było kretyństwem #-o Ogólnie straty monków, bsb i Kółka nie udało mi się nadrobić i wyszło 9-11 na korzyść Szwentasa.
Ogólnie 58 punktów z bitew i wysokie miejsce w drugiej ćwiartce.
Jeszcze raz wielkie dzięki dla moich przeciwników. Z większością widzimy się Narbutta :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Słyszałem że Pasiak i Dalmar jeszcze grają, ktoś potwierdza? :shock: :shock: :shock:
Queek.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kervyn pisze:Słyszałem że Pasiak i Dalmar jeszcze grają, ktoś potwierdza? :shock: :shock: :shock:
ja i onet.pl, ale to pierwsze wiarygodniejsze ;)

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Młody pisze:
Ej weźcie sie podpiszcie, to bede miał z kim do Krakowa jechać ;)
podbijam. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

ODPOWIEDZ