Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Kto mi powie jaki ma wymiar podstawka pod pegazistę ??
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
40 x 40 cm
A czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje?
"Nie wiem, bo może w Army builderze jest źle napisane, ale tam podaje, że Witch brew nadaje Frenzy, a jeśli już ktoś ma frenzy, to to frenzy boostuje.
W takim razie daje frenzy, czy AB file mam zły? "
A czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje?
"Nie wiem, bo może w Army builderze jest źle napisane, ale tam podaje, że Witch brew nadaje Frenzy, a jeśli już ktoś ma frenzy, to to frenzy boostuje.
W takim razie daje frenzy, czy AB file mam zły? "
Ok, czyli jak oddział z wiedźmą z Witchbrew przegra walkę, to straci Frenzy.
Jeśli jednak po walce wiedźma wyjdzie z oddziału i wróci, to oddział dostaje Frenzy ponownie?
(Wiedźma nie)
Jeśli jednak po walce wiedźma wyjdzie z oddziału i wróci, to oddział dostaje Frenzy ponownie?
(Wiedźma nie)
-
- Plewa
Słuchajta ludzie!
Mam problem kumpel ostatnio wystawił Exalted Hero.(Demonic mount,barding,greatweapon,mark of teezenth, third eye of tzzeentch i talisman of preservation) koleś ma zbroje na 2+ warda na 3+ z przerzutami 1 jak ubić ten syf...
dzieki wielkie za odpowiedz
Mam problem kumpel ostatnio wystawił Exalted Hero.(Demonic mount,barding,greatweapon,mark of teezenth, third eye of tzzeentch i talisman of preservation) koleś ma zbroje na 2+ warda na 3+ z przerzutami 1 jak ubić ten syf...
3 opcje wydaje mi sie ze najprostrze...
1.Duży doombolt
2. 0 z Metalu
3. Bolty, pojedynczym strzałem
1.Duży doombolt
2. 0 z Metalu
3. Bolty, pojedynczym strzałem
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Mam dwa pytania do dark elfickiej braci:
1. Balista na Scourgerunnerze dostaje normalne kary do trafienia za strzał po ruchu i za daleki zasięg? Jeżeli tak to czy jest jakakolwiek możliwość aby ten rydwan był grywalny?
2. Oba nasze charioty mają Murderous Prowess, domyślam się że działa to na impacty ale nie na uderzenia od CO/koni?
1. Balista na Scourgerunnerze dostaje normalne kary do trafienia za strzał po ruchu i za daleki zasięg? Jeżeli tak to czy jest jakakolwiek możliwość aby ten rydwan był grywalny?
2. Oba nasze charioty mają Murderous Prowess, domyślam się że działa to na impacty ale nie na uderzenia od CO/koni?
Balista ma minusy za odległość i ruch. W teorii powinna być mocna na jakieś monstery, tylko że raczej nie występują one na stołach...
Jeśli chodzi o charioty. Zasada MP mówi "Models with this special rule (but not their mounts). Więc ewidentnie nie działa na CO/konie.
Jeśli chodzi o charioty. Zasada MP mówi "Models with this special rule (but not their mounts). Więc ewidentnie nie działa na CO/konie.
DE turniejowo (W/D/L)
12/4/10
Nowe DE turniejowo (W/D/L)
8/3/3
12/4/10
Nowe DE turniejowo (W/D/L)
8/3/3
nawet kolekcjonersko myślałem, żeby sobie taki funowy rydwan sprawić, ale później oceniłem, że trafianie na 5+ i brak multipla zdaje się też + większy koszt punktowy niż zwykły Bolt nie bardzo jest atrakcyjne by wydać tyle kasy
poligon 4-6 Bolców zwykłych zrobi lepiej tę robotę i są tańsze punktowo i kasowo
poligon 4-6 Bolców zwykłych zrobi lepiej tę robotę i są tańsze punktowo i kasowo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Złąpać go najliepiej jakimś klockiem (czyli Combat res za szeregi i sztandar się liczy) i osłabić magią jego ataki (np.obniżenie siły z shadow) lub wzmocnić własny oddział (Light, Life). Za sam combat resolution powinien uciec, a jak jest to BSB to może jeszcze się posypać.barbrothers pisze:Słuchajta ludzie!
Przy pechowych rzutach na trafienie po jego stronie sam będzie miał problem z combat res.
Masz rację, że rozpiska nielegalna, ale źle liczysz sloty shadów - zajmują oni 5 slotów.Pinka pisze:Więc nielegalne. Same shady Ci zajmują 6 slotów (bo każda rozpoczęta piątka to 1 slot)Reaper Bolt Thrower/Each 5 (or fraction) shade models/Dark Rider with Repeater Crossbow units/Darkshard units, max 7
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Hellebron wchodzi do oddziału Korsarzy.
1. Sama ma bazowo frenzy, dodatkowo ma Witchbrew. Wchodząc do oddziału daje Frenzy z bazowego Frenzy Korsarzom, czyli mają +1 atak, i jeszcze jeden dodatkowy atak za Witchbrew, czy:
2. To Frenzy pochodzi z Witchbrew i Korsarze mają tylko +1 atak.
Jeśli drugie, to czy Hellebron ma tylko Frenzy bazowe, czy Frenzy bazowe + Frenzy z Witchbrew?
1. Sama ma bazowo frenzy, dodatkowo ma Witchbrew. Wchodząc do oddziału daje Frenzy z bazowego Frenzy Korsarzom, czyli mają +1 atak, i jeszcze jeden dodatkowy atak za Witchbrew, czy:
2. To Frenzy pochodzi z Witchbrew i Korsarze mają tylko +1 atak.
Jeśli drugie, to czy Hellebron ma tylko Frenzy bazowe, czy Frenzy bazowe + Frenzy z Witchbrew?
Impossible is nothing.
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Nie dostaje -1 to Hit. Strzela bez tej kary.
Ktoś odpowie na moje pytanie?
Ktoś odpowie na moje pytanie?
Impossible is nothing.