Pogłoski

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Re: Pogłoski

Post autor: Legion »

Nie podobają Ci się aktualne modele Krówka? Nawet jeśli niedługo wydadzą nowości (w co wątpię, ogólnie Hoops +1), wątpię by były dużo ładniejsze od aktualnych figurek Bretonni ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Pecał
Wałkarz

Post autor: Pecał »

Krówka, ja na twoim miejscu bym kupował, skoro to "niezła" oferta :P bo figurki GW z coraz to nowszymi edycjami są droższe i jest ich mniej w w pudełku, a po drugie ja osobiście lubię mieć różnorodność w armii, i jeśli mam blok rycerzy (czy to realmsów czy errantów ect.) staram się by każdy wyglądał inaczej (pomijając malowanie) i mieszam staro edycyjnych z tymi aktualnymi, zamieniam głowy, kształty tarcz i inne konwersje :D taka moja rada :)

Awatar użytkownika
Pecał
Wałkarz

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

No jeśli by się sprawdziło, że w nowej podstawce będzie Bratka i Undeady... to byłoby naprawdę SYTO!
Nie żebym się jakoś strasznie jarał tą wizją (choć mam obie powyższe armie i przyjąłbym to z ogromnym zadowoleniem) ale - GDYBY - to GW na pewno zaliczyłaby rekordową sprzedaż.

Poczekamy - jeśli to prawda, zapowiedzi powinny się pojawić lada moment...

Awatar użytkownika
sewhoe
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: sewhoe »

Ostatnio Bretonnia była tyle razy zapowiadana, że pozostaję mocno sceptyczny. Wolę się miło rozczarować :)

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Bycmoże tak będzie jak w tej pogłosce . Nowy starter ala ,,wyprawy krzyzowe'' Bretończykow na Forces of Undead :P , cos w tym jest 8)
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Gorrador
Mudżahedin

Post autor: Gorrador »

kangur022 pisze:Bycmoże tak będzie jak w tej pogłosce . Nowy starter ala ,,wyprawy krzyzowe'' Bretończykow na Forces of Undead :P , cos w tym jest 8)
Gorrador pisze:...Jeszcze krusajderzy katafrakci walczący w ziemi przeklętej z chaosem jako alter dla questów...
Gaude Mater Bretonnia

chrober
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: chrober »

chyba cos jest na rzeczy bo na GW nie ma wiekszosci figur do Bretki.
chyba ze tak juz bylo od dawna :D

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Tia, od dość dawna, więc dwie możliwości: opcja "A" - Bretonnia wylatuje, opcja "B" wraca spektakularnie np. wraz z kolejną edycją :)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Opcja A jest mało prawdopodobna, moim skromnym zdaniem :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mishry
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mishry »

Coś ktoś wie czy ostatnia pogłoska się potwierdziła/potwierdzi?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Ktos wspominał w innym dziale ,ze jeśli tak to będzie preorder w przyszłym tygodniu , zobaczymy
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Póki co wychodzą kolejne modele do nieumarłych - nowe spirit hosty i jakiś wielki paszczak do sklejenia w dwóch wersjach.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Gniewko pisze:Póki co wychodzą kolejne modele do nieumarłych - nowe spirit hosty i jakiś wielki paszczak do sklejenia w dwóch wersjach.
W tym boksie masz 2 paszczaki w 4 wersjach - oddział to chyba 2+ :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Dwa modele które można skleić albo z halabardami albo z dwoma broniami.
Każde ostrze ma dwie wersje, fajna sprawa, plus będzie zostawać jakieś 8-10 dużych mieczy na konwersje.

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Post autor: Clark »

W każdym razię zdechlaki dostały teraz ładne modele :D

Awatar użytkownika
Bosch
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bosch »

Czy takie ladne to nie wiem, mam wrazenie ze im nowszy model to ''wiekszy'', ''wiecej'', ''lepiej'', bardziej ''wow''. Proste pozy urozmaicaja mnostwem latajacych wokol gowien, troche jak: ''zamaskujmy shit wieksza iloscia shitu''. Mi sie nie podoba. Tym bardziej ze to idzie w strone walki ogromnymi kolosami zamiast tym co IMO jest najlepsze - duza iloscia zwyklej piechoty lub kawalerii. Mam nadzieje ze nie bedzie w bretonii monstrous cavalery na niedzwiedziach (chociaz wcale by mnie to nie zdziwilo) :)

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

To prawda. Modele robią jakies coraz bardziej "barokowe". Coraz wiecej fidrygalkow i "latajacego shitu" zamiast dobrze wydetalonych figurek w rzezbiarskich pozach.
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! :D NSFW
http://jandraws.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Pecał
Wałkarz

robią trochę jak z W40K, bo tam z każdą edycją do nowej armii też jakieś "kolosy" wychodzą, dla tau jakieś wielkie mechy, eldarzy to samo, marines dostali jakiś tam centurionów (marines w ogromnym mechapancerzu) orkasy też jakieś wielkie kwadratowe kroczące machiny.... i wszystko rzeczywiście idzie w stronę:"większy" "więcej""lepiej" i DROŻEJ :P

tomk81
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: tomk81 »

Prosta piłka, takie "fikuśne" modele nie opłaca się odlewać, spiraconej zwykłej piechoty i mniej fikuśnych modeli na runku jest co niemiara. Przestańcie więc płakać, sami kupując takie odlewane chałupniczą metodą modele, przyczyniacie się do tego, co teraz robi GW.

ODPOWIEDZ