Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
Gora taki jest, tak walczy dobre na polu bitwy slabe na takich pojedynkach
zgadzam sie ze potem jes tylko scena ze sraczem i poza tym nudy
zgadzam sie ze potem jes tylko scena ze sraczem i poza tym nudy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Mnie osłabia też fakt, że filmowcy mając do dyspozycji książkę z tyloma wątkami, lecą po łebkach i mega spłycają fabułę. 10 odcinków na serię???? Czemu, ja się pytam, czemu????
Reakcja Małej Starkówny na śmierć ciotki...kozak.
Reakcja Małej Starkówny na śmierć ciotki...kozak.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Kasa zapewne. Też bym wolał sezon przynajmniej 20 odcinkowy ale coż...Solider pisze:Mnie osłabia też fakt, że filmowcy mając do dyspozycji książkę z tyloma wątkami, lecą po łebkach i mega spłycają fabułę. 10 odcinków na serię???? Czemu, ja się pytam, czemu????
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
ciekawe co by mieli zamiescic w tych pozostalych 10 odcinkach na sezon, jak poziom ksiazek spada wraz z kazdym nowym tomem.
akcja by byla w co 3 czy 4 odcinku. dopiero by ludzie narzekali, ze przegadany, itd.
a majac do dyspozycji 10 odcinkow, w kazdym cos sie dzieje. teraz zostaly im juz tylko dwa odcinki, tak wiec wiadomo, ze w jednym tyrion zastrzeli shae i tywina na sraczu a w drugim bedzie atak na mur koniec.
swoja droga ktos wczesniej pisal, ze oberyn wygral.
no wlasnie o to chodzi, ze nie wygral. gora umiera w meczarniach ale jednak zyje, oberyn zginal na ringu.
akcja by byla w co 3 czy 4 odcinku. dopiero by ludzie narzekali, ze przegadany, itd.
a majac do dyspozycji 10 odcinkow, w kazdym cos sie dzieje. teraz zostaly im juz tylko dwa odcinki, tak wiec wiadomo, ze w jednym tyrion zastrzeli shae i tywina na sraczu a w drugim bedzie atak na mur koniec.
swoja droga ktos wczesniej pisal, ze oberyn wygral.
no wlasnie o to chodzi, ze nie wygral. gora umiera w meczarniach ale jednak zyje, oberyn zginal na ringu.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Taki fajny Oberyn był i tak się w praniu przebarwił
W książce był mniej fajny niż w serialu, bardzo dobrze zagrany. I zgadzam się, że po epickiej śmierci w sraczu fabuła książek się trochę zwija - cośtam się ciągnie, ale tak trochę bez wielkiego sensu. Tylko wątek z Aryą jest ciekawy.
W książce był mniej fajny niż w serialu, bardzo dobrze zagrany. I zgadzam się, że po epickiej śmierci w sraczu fabuła książek się trochę zwija - cośtam się ciągnie, ale tak trochę bez wielkiego sensu. Tylko wątek z Aryą jest ciekawy.
Ja to napisałem i napiszę jeszcze raz. Gdyby nie skakał sobie nad nim jak debil to by nic mu się nie stało. Toż nie powiesz mi, że Góra nagle by wstał, podbiegł do Oberyna i go zabił? A tak miał na wyciągnięcie ręki. Gdyby nie to, to pewnie kto inny by Górę dobił, np. na rozkaz Tywina.Morsereg pisze:swoja droga ktos wczesniej pisal, ze oberyn wygral.
Nie zgodzę się, że w kolejnych tomach nic się nie dzieje. Nie ma może spektakularnych śmierci jak w pierwszych 3ech, ale Żelaźni Ludzie, młody Gryf i atak na Krainy Burzy, rozgrywka Stannisa na Północy, knucia Littlefingera. To ma swój smaczek. Owszem, zgodzę się, że szału nie robi, przynajmniej takiego jak dotychczas, ale wiadomo, że większość gawiedzi najbardziej by się jarała jakby w każdym odcinku była bitwa. Bitwy były, czas na politykę. Kolejne bitwy przyniesie pewnie 6ty Tom.
Nie tylko on, ale jest na swój sposób ciekawy.Barbarossa pisze:Tylko wątek z Aryą jest ciekawy.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
[/quote]Morsereg pisze:swoja droga ktos wczesniej pisal, ze oberyn wygral.
nie czaje...przeciez on umarl na 100% a piszesz ze umiera w meczarniach a jednak zyje...
oberyn chcial zabic Gore, udalo mu sie. gdzie tutaj przegrana? wiadomo, jakby przezyl to byloby lepiej, ale to nie film hollywood....
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Oj, bo takie były zasady tego pojedynku - wygrywa ten, kto jeszcze dycha na jego koniec. Nieważne, że już niedługoAndrzej pisze:Góra umarł później nić oberyn, a więc wygrał pojedynek.
Podam analogię battlową: Załóżmy, że zamiatasz kogoś z 19:1, ale został mu generał, ty straciłeś swojego. Na tym turnieju są grane jakieś scenariusze i jeden mówi, że jeśli twój generał przeżył, a przeciwnika nie, to dopisujesz sobie 20 pkt. I gość, co go zamiotłeś ma 21, a ty 19. Wygrał on, zgodnie z zasadami turnieju, ale tak formalnie to przecież go pozamiatałeś? Tutaj było podobnie. Oberyn pojechał z Górą jak z dzieckiem. Zginął przez głupotę i przez to formalnie przegrał. Dla mnie będzie zwycięzcą.
Draconis - FOR EVER !!!
+1PiotrB pisze:ja oglądam w polskim HBO - właśnie skończył się odcinek. Masakra jaki ten serial jest dobrze zrobiony - masakra jaki odcinek...cały się trzęsę
Oberyn od swojego pojawienia się, stał się moją ulubioną postacią. Już dawno się tak nie wku%%!%!%iłem po obejrzeniu odcinka serialu....
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Whyyy? Czytałem książkę, wiem co się miało stać, ale i tak... Tamto uczucie znowu powróciło. Patrzysz i nie wierzysz.
PiotrB pisze:ja oglądam w polskim HBO - właśnie skończył się odcinek. Masakra jaki ten serial jest dobrze zrobiony - masakra jaki odcinek...cały się trzęsę
Kurde no a dla mnie to słabiutki odcinek? xD
plus Arya śmiejąca się (sorry tak szczery śmiech aż sam zaśmiałem się ) i Sansa wyglądająca porządnie
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Dla mnie scena walki była przednia. Może dlatego że uwielbiam patrzeć na walki z użyciem włóczni (gra się tymi Elfami XD ).
Sama końcóweczka końcówki to masakra. Mój okrzyk bólu przerwał wykład (tak tak...słaby ze mnie student). Tak fajnie stworzona, charyzmatyczna postać ginie w tak haniebny sposób ... jego krzyk nadal dźwięczy mi w uszach.
10/10
Valar Morghulis
Edyta; jedno pytanie, czy Jaqen H'ghar pojawia się jeszcze w książce? strasznie zajebista postać
Sama końcóweczka końcówki to masakra. Mój okrzyk bólu przerwał wykład (tak tak...słaby ze mnie student). Tak fajnie stworzona, charyzmatyczna postać ginie w tak haniebny sposób ... jego krzyk nadal dźwięczy mi w uszach.
10/10
Valar Morghulis
Edyta; jedno pytanie, czy Jaqen H'ghar pojawia się jeszcze w książce? strasznie zajebista postać
Na razie do 5go tomu nie widziałem. Choć może inne imię nosić potem - w końcu to człowiek o wielu twarzach byłEquos pisze:jedno pytanie, czy Jaqen H'ghar pojawia się jeszcze w książce? strasznie zajebista postać
Draconis - FOR EVER !!!
aa w tym sensie to napisales. to masz racje.Scimitar pisze: Ja to napisałem i napiszę jeszcze raz. Gdyby nie skakał sobie nad nim jak debil to by nic mu się nie stało. Toż nie powiesz mi, że Góra nagle by wstał, podbiegł do Oberyna i go zabił? A tak miał na wyciągnięcie ręki.
no ok, wiem, ze sie troche dzieje. aczkolwiek nie powiesz mi, ze az tyle by zrobic z tego 20 odcinkowy serial, tak jak chlopaki o tym wczesniej pisali.Nie zgodzę się, że w kolejnych tomach nic się nie dzieje. Nie ma może spektakularnych śmierci jak w pierwszych 3ech, ale (...)
ooo dokladnieBarbarossa pisze:Tylko wątek z Aryą jest ciekawy.
chlopaki ci to wytlumaczyliAldean pisze: nie czaje...przeciez on umarl na 100% a piszesz ze umiera w meczarniach a jednak zyje...
oberyn chcial zabic Gore, udalo mu sie. gdzie tutaj przegrana? wiadomo, jakby przezyl to byloby lepiej, ale to nie film hollywood....
nie chodzilo o to kto pierwszy zada smiertelny cios a o to kto jeszcze bedzie oddychal po pojedynku. trucizna dziala troche wolniej
bialy tekst:Equos pisze:jedno pytanie, czy Jaqen H'ghar pojawia się jeszcze w książce? strasznie zajebista postać
wiele twarzy i wiele imion. jak narazie nikt nie powiedzial arii, ze to wlasnie on. wazniejsze jest to, ze ona sama przechodzi szkolenie by stac sie takim samym zabojca
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
PiotrB pisze:to ja nie wiem co by mogli zrobić jeśli to był dla ciebie słaby odcinek:). Sansa w końcu przeszła metamorfozę.
mniej blondyny za morzem. więcej Aryi i Boltona ;D wątek za morzem jest już taki nudny aż smutek bierze :/ (w książce wiem, że tam nuda się dzieje ale w serialu umrzeć idzie )
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Wątek ze zdobyciem zamku żelaznych ludzi był fajny. POkazno widzowi jak bękart stał się synem lorda. Nie wiem co sie z nim dalej dzieje (jeszcze na niego nie trafiłem w kolejnym tomie) ale teraz juz będziemy mieć wątek przyszłego władcy o sadystycznych zwyczajach (taki duzy Joffrey).
Ciekawi mnie czy Littlefinger dopuści do spotkania sióstr. Sansa miałą fajną suknię, taką hmm gdzieś w którymś filmie Królewna śnieżka i łowca była podobna - taka mroczna
Jeszcze nie wiem po co był motyw z Szarym RObakiem...przynajmniej go pokazywać...
ALeż się Cersei wścieknie
Ciekawi mnie czy Littlefinger dopuści do spotkania sióstr. Sansa miałą fajną suknię, taką hmm gdzieś w którymś filmie Królewna śnieżka i łowca była podobna - taka mroczna
Jeszcze nie wiem po co był motyw z Szarym RObakiem...przynajmniej go pokazywać...
ALeż się Cersei wścieknie