Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Crane »

Oczywiscie mozna zrobic w miare bezpieczną rozpe na 100 skirmisherrach i dwoch jabberach, ale chyba sa lepsze wersje :) (mam nadzieje).
Skąd ja to znam? Może z Lizardmenów? Nie róbmy z Beastmenów Lizardmenów 8)

Awatar użytkownika
voltar
Wałkarz

Post autor: voltar »

Dziki pisze:
Occ pisze:Absurdalne jest to, iż GW nie wydaje w pierwszym rzucie ANI jednego modelu Rare'a. Zaczyna robić się z tego niebezpieczny trend, HPA i PCC nie mają modeli, teraz wasza Sluta, Gorgona i Cy-klopa.
To pojedyncze przypadki, ale nie zrobić aż trzech modeli potworów i to w jednej armii to byłaby gruba przesada. :evil:
No nie do końca pojedyncze przypadki. Gracze tyranidzcy dostali właśnie co nowy kodeks, w którym też chyba z 5 jednostek nie ma modeli. To niestety jakiś nowy chory trend Genialnego Wydawcy.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Wydawca chce w ten sposób dać nam do zrozumienia, że sami potrafimy wymyślić lepsze figurki niż on

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

rozkminialiśmy to ze Stefanem ostatnio, generalnie GW robi prze**baną rzecz, nie wydaje figurki ale daje rusynek po którym łatwo wywnioskować z jakich 2 modeli mozna go skonwertować :D to jest dopiero myk na podwyższenie sprzedaży

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

nie muszą dawać kasy na budowę takiego modelu ani rozprowadzanie takiego modelu i green stuff lepiej się sprzedaje
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

tylko w 6tej edycji było tak że były modele do wsyztskich jednostek. wczesniejsze edycje tak nie miały i zawsze brakowało jakichś modeli. powracamy do korzeni.

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Na dwa potwory już mam pomysł. Tylko nie wiem z czego Gorgonę zrobić...
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

ja na gorgonę mam dwa typy:
http://www.reapermini.com/Miniatures/mo ... test/14139
http://www.reapermini.com/Miniatures/mo ... ss_Bull_T2
przy czym ten pierwszy jest IMO dużo lepszy :)
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Dziki

O widzisz. Czegoś takiego potrzebuje. Dzięki :D . Ta druga też niczego sobie. Obydwie się nadają, chociaż ta pierwsza taka bardziej wk$%&$%#a i o to chodzi :wink: .

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Nie ma sprawy :) A tak w ogóle, to jakiś sklep zajmuje się sprowadzaniem Reapera do Polski? Bo ściąganie jednej figurki może być dość kosztowne...

Awatar użytkownika
voltar
Wałkarz

Post autor: voltar »

z polskich sklepów:
http://www.jotte.istore.pl/

Natomiast jeśli masz możliwość płacenia za transakcję zagraniczną, to polecam Ci:
http://www.miniaturemarket.com/
Mają bardzo atrakcyjne zniżki na modele Reapera, a i koszt przesyłki nie jest tragiczny (dla 1 figurki ok. 6 USD). Kupowałem już od nich z 5 razy i zawsze wszystko super.
Assur pisze:tylko w 6tej edycji było tak że były modele do wsyztskich jednostek. wczesniejsze edycje tak nie miały i zawsze brakowało jakichś modeli. powracamy do korzeni.
A to dziwne. Nie przypominam sobie, żeby w 5-edycyjnych Skavenach i Bretonni, które zbieram od lat 90-tych czegoś brakowało... No może jedynie jeźdźców na monsterach, bo tych było dużo więcej opcji (np. Bretonnia mogła mieć bohatera na smoku, a Skaveny na mantikorze). No i oczywiście ne zawsze można było zapewnić WYSIWYG na mocelach (np. Stormvermin mógł mieć great weapony, ale figurek takich nie było). Ale nie było sytuacji zupełnego braku modelu - przynajmniej w moich dwóch armiach.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

jabber i swoim szaleństwem ma być przezajebisty! jego moc ma działać na początku i na końcu fazy ruchu(ale każda jednostka może być tylko raz pod wpływem mocy jednego jabbera, dość pewna plota), na rany od tego nie działa pancerz(to jest pewnik). Czy ktoś wie czy to zwykły test ld czy też test ld na 2k6+2?

PS.
montuje jabbery na zamówienie

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

likaon pisze: PS.
montuje jabbery na zamówienie
tylko zdradź za jaką cenę i czego, to może się skuszę :wink:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

starczy poklikac po sieci po inny7ch systemach - jest od nasrania skrzydlatych monsterów.

Mój Jabber nr2 bedzie taki:

Obrazek

Na Nr1 mam wypasionego, humanoidalnego demona hiszpańskiej firmy Helldorado, jako przyzywany będe używał ewentualnie starego smoka bez jeźdźca - wszystko bez wielkiego krojenia i greenstuffu - jak widze te glutoabominacje, to postanowiłem uzyć standardowych, nie-krojonych modeli.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Trzy koncepcje:
1robali- prototyp już skończony(niedługo dam zdjęcie) dla znajomego, dużo częsci tyranickich. wielkość: nieco większy od karnifeksa unosi się w powietrzu na przerostytym plastiku
2smoczy- głowa colda lizaków, łuski, będzie wielkości vargulfa
3chaotyczny- zbudowany ze spawna

każdy unosić się będzie na gargulcowych skrzydełkach(taki duży model na tak malutkich skrzydełkach wygląda śmiesznie :twisted: i demonicznie)

cena do negocjacji(jak dostarczysz użyteczne bitzy to wyjdzie bardzo tanio)

Awatar użytkownika
Dziki

Może i ja bym się skusił? W sumie jak nie znajdę żadnego modelu, który by mi odpowiadał to pewnie tak.
Chociaż już dwa typy mam :wink: .

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szafa@poznan pisze: Na Nr1 mam wypasionego, humanoidalnego demona hiszpańskiej firmy Helldorado,
ktorego? bo nie pamietam w miare duzej figsy ze skrzydlami stamtad :)

co do gorgony:
Obrazek
tylko typa z gory urwac :D

Awatar użytkownika
Dziki

:shock: co to za model? :shock:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

poprawka, heresy miniatures ;)

Obrazek

tyle że z mieczem ;) Za bardzo lubiłem generała - demon princa w bestiach, by totalnie odpuścić ten temat - a tak dorobie historię o demonie który nadal dowodzi armią bestii ale jego przybocznym-głównodowodzacym armii został jakiś zmutowany beastlord/doombull ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

W sumie za jabbera może robić dowolne dziwadło ze skrzydłami, według opisu to stworzenie będące pesronifikacją bezmiaru obłędu bardziej pokrętnym i nizrozumiałym niż jaki kolowiek demon czy na nawet człowiek. Według nowego fluffu bestów zrobiono trochę na modłę aborygenów, że niby są pierwszą intaligentną rasą jaka pojawiła się w starym świecie.

ODPOWIEDZ