Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
No nie wiadomo co wydarzylo sie UWAGA SPOILER: pomiedzy Boltonem a Stannisem i czy rzeczywiscie stannis dostal w dupe, jesli tak to Boltonowie beda kings of the north.
Takze Boltonowie w coraz wieksza sile polityczno-militarna rosna.
SPOILER ALERTZiemko pisze:No nie wiadomo co wydarzylo sie UWAGA SPOILER: pomiedzy Boltonem a Stannisem i czy rzeczywiscie stannis dostal w dupe, jesli tak to Boltonowie beda kings of the north.
Z tego, co wyciekło (a raczej George wrzucił), czyli między innymi cały rozdział z perspektywy Theona na Północy plus parę fragmentów które przeczytał na jakimś konwencie czy gdzieś, to Boltonowie dostali solidny wpierdol od Stannisa przypartego do muru - zlekceważyli go. Pamiętać należy, że Manderly tak naprawdę przeszedł na stronę Stannisa i tylko udaje przyjaciela Freyów i Boltonów. To może mieć znaczenie w tej bitwie.
Odnośnie siły Boltonów - polityczna tak, militarna nie. Pamiętaj, że gros ich sił to liczi Freyowie. Bolton oszczędził swoje siły w przegranych bitwach z Lannisterami, za to zagładzie tam uległy tam wojska innych rodów (jak słynne opieszałe cofanie się przez brody tuż przed Krwawymi Godami, przez co reszta armii Północy została rozbita). Więc Bolton nie poniósł dużych strat, ma prawie całe wyjściowe siły, ale sam jeden miałby może tyle co Stannis z ludźmi z gór.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
ser Friendzone
w burdelu spotka sie z tyrionem. ten tak dla odmiany znajdzie sie znowu w niewoli
jorah bedzie chcial sie dostac do mereen by tam oddac karla w rece deanerys. nastepnie ich statek zostanie zaatakowany przez bylych niewolnikow i sam dostanie sie do niewoli. na policzku zostanie mu wypalony znak, ze jest nieposluszny i niebezpieczny. i dalej beda sie tak toczyly jego przygody jako niewolnika.
ale to chyba bedzie dopiero za dwa sezony. w przyszlym bedzie podrozowal na zachod. nie wiem czemu tam skoro to na wschodzie musi byc jakas cywilizacja
w burdelu spotka sie z tyrionem. ten tak dla odmiany znajdzie sie znowu w niewoli

ale to chyba bedzie dopiero za dwa sezony. w przyszlym bedzie podrozowal na zachod. nie wiem czemu tam skoro to na wschodzie musi byc jakas cywilizacja

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
We mnie tylko rośnie zniecierpliwienie, jak widzę, że to tylko dziesięć odcinków na sezon, a wątków do zekranizowania jeszcze cała masa.
Ostatni odcinek był OK, bardzo nudna i w ogóle bezsensu scena rozmowy Jaimiego i Tyriona (znowu, po co?).
Za to akcja w Eryie choć zmieniona, to bardzo dobrze zagrana
(chociaż dalej uważam, że bez tego barda, całość jest dość sztuczna).
Do tego efektowny i dość dramatyczny pojedynek na końcu.
Dobrze się to oglądało, chciałbym zobaczyć miny tych, co nie czytali sagi.
Reszta była OK, ja z niecierpliwością czekam na perypetie Aryi.
I faktycznie Meereen mogliby sobie albo odpuścić albo pójść już z akcją naprzód, nudy straszne.
Ostatni odcinek był OK, bardzo nudna i w ogóle bezsensu scena rozmowy Jaimiego i Tyriona (znowu, po co?).
Za to akcja w Eryie choć zmieniona, to bardzo dobrze zagrana
(chociaż dalej uważam, że bez tego barda, całość jest dość sztuczna).
Do tego efektowny i dość dramatyczny pojedynek na końcu.
Dobrze się to oglądało, chciałbym zobaczyć miny tych, co nie czytali sagi.
Reszta była OK, ja z niecierpliwością czekam na perypetie Aryi.
I faktycznie Meereen mogliby sobie albo odpuścić albo pójść już z akcją naprzód, nudy straszne.
Przestańcie pisać na biało!!!! To wkur....ce i ciężko się czyta. 

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
nie wszyscy lubia czytac spoilery. a tak to ten kto chce to sobie poczyta zaznaczajac caly bialy tekst myszka.
ten kto nie chce to ominie i nawet ciezko mu bedzie cos przypadkiem wyczytac.
ten kto nie chce to ominie i nawet ciezko mu bedzie cos przypadkiem wyczytac.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
A mi się rozmowa Tyriona i Jaimiego podobała, wszystkie tego typu dodatki wg mnie są fajne, pozwalają polubić postacie. Budują fajny nastrój.
Za to chyba w całej serii gota nie oglądałem czegoś tak żenującego jak motyw Szarego Robaka i Missendai. To jest dopiero bzdura do kwadratu i zapychanie serialu kiczem.
Za to chyba w całej serii gota nie oglądałem czegoś tak żenującego jak motyw Szarego Robaka i Missendai. To jest dopiero bzdura do kwadratu i zapychanie serialu kiczem.
Racja, ale te cyckiDomino pisze:Za to chyba w całej serii gota nie oglądałem czegoś tak żenującego jak motyw Szarego Robaka i Missendai. To jest dopiero bzdura do kwadratu i zapychanie serialu kiczem.

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
@Afro - Za tę scenę Maisie Williams należy się jakaś nagroda. Nie wiem... Srebrny Troll, czy coś takiego. 

Musieli nadrobić bo mało w sezonie ich byłoJasif pisze:Racja, ale te cyckiDomino pisze:Za to chyba w całej serii gota nie oglądałem czegoś tak żenującego jak motyw Szarego Robaka i Missendai. To jest dopiero bzdura do kwadratu i zapychanie serialu kiczem.![]()

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
No właśnie tego nie rozumiem, scena podrywu babeczki przez kastrata,
bezsensu, nie było nawet o tym wspomnienia w książce,
za to innych kluczowych (dla mnie przynajmniej) ujęć brak.
bezsensu, nie było nawet o tym wspomnienia w książce,
za to innych kluczowych (dla mnie przynajmniej) ujęć brak.
Coś jednak było. Wykastrowani Nieskalani chodzili do burdeli popatrzeć czy by poczuć bliskość kobiet. Nie są w sensie psychicznym tacy do końca wykastrowani. Może to mieć jakieś znaczenie, gdy dojdzie do ważnej bitwy z ich udziałem bo na razie są dywagacje czy poradzą sobie czy nie.
Co do wygranej/przegranej Oberyna, to Góra powinien jeszcze żyć. W książce żyje nadal, tylko się już inaczej nazywa.
Natomiast ten pojedynek miał mocne zabarwienie polityczne i te popisy by zyskać publiczność miały na celu przypomnienie o niesławnych czynach Lannisterów sprzed lat. Przyznania się, że rozkaz wydał Tywin nie było, ale ludzie będą znowu szeptać. To bardziej jest zwycięstwo starszego brata Oberyna, któremu już szykują nowe lokacje w Hiszpanii.

Chętnie oglądałbym sezon przez i 20 odcinków. Dla mnie mogłoby nie być akcji, ani dialogów, tylko na przykład mogliby rozwieszać pranie, jeśli mieliby robić to z taką dbałością o detale.
Co do wygranej/przegranej Oberyna, to Góra powinien jeszcze żyć. W książce żyje nadal, tylko się już inaczej nazywa.
Natomiast ten pojedynek miał mocne zabarwienie polityczne i te popisy by zyskać publiczność miały na celu przypomnienie o niesławnych czynach Lannisterów sprzed lat. Przyznania się, że rozkaz wydał Tywin nie było, ale ludzie będą znowu szeptać. To bardziej jest zwycięstwo starszego brata Oberyna, któremu już szykują nowe lokacje w Hiszpanii.

Chętnie oglądałbym sezon przez i 20 odcinków. Dla mnie mogłoby nie być akcji, ani dialogów, tylko na przykład mogliby rozwieszać pranie, jeśli mieliby robić to z taką dbałością o detale.
Ostatnio zmieniony 4 cze 2014, o 07:08 przez Pieta, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko ze tam jest wiadomo ze koles nie ma tylko jąder, a tutaj nie bardzo.Skiper pisze:wątpiących w możliwości kastratów zachęcam do obejrzenia Farinelli: ostatni kastrat z '94
wiem ze w ksiazce theon greyjoy, nie został pozbawiony penisa, lub tez jesli dobrze pamietam, nie bylo o tym napisane doslownie i chodzilo wlasnie o jądra tylko...
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.