rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Arcy dal bym eteryczny plaszczyk wtedy moze sobie zmialo maszerowac z WL i dawac im 10LD
BSB ok ale skoro juz a orle to zamienil bym itemy na Helm of fortune+Guardian Phoenix i dal mu tarcze, od strzelania tez masz 2+ z rerollem w walce 3+ ale dostajesz Warda na 5+ co czasem ratuje dupsko temu kowbojowi...
co do lora to dal bym arcy HM a na malym Shadow albo duzy shadow i maly metal zalezy jak lubisz grac...
BSB ok ale skoro juz a orle to zamienil bym itemy na Helm of fortune+Guardian Phoenix i dal mu tarcze, od strzelania tez masz 2+ z rerollem w walce 3+ ale dostajesz Warda na 5+ co czasem ratuje dupsko temu kowbojowi...
co do lora to dal bym arcy HM a na malym Shadow albo duzy shadow i maly metal zalezy jak lubisz grac...
-
- Warzywo
Witam, jestem nowy na forum, gram w warhammera tylko w lokalnym klubie w moim mieście , nie byłem nigdy na turnieju choć jeśli więcej pogram zapewne postaram się gdzieś pojechać. Rozegrałem w życiu tylko kilkanaście bitew, w najbliższym czasie wraz z kumplami będę grał ''ligę wewnętrzną'' na 1500p. Jako bardziej doświadczonych proszę o sugestie co do mojej rozpiski:
*Arcymag 4lev Life 360p
-Hook of Hoeth
*28 LSG shield, standard, musican 379p
*20 PG St,mus 368p
-Banner of Sorcery
*15 SM st, mus 243p
*RBT 100p
*GE 50p
Suma 1500p
Starałem się uwzględnić przeciwników: Chaos, Skaveni, Vampiry, Orki, Bretonia, Imperium ale ocencie sami jak mi to wyszło
*Arcymag 4lev Life 360p
-Hook of Hoeth
*28 LSG shield, standard, musican 379p
*20 PG St,mus 368p
-Banner of Sorcery
*15 SM st, mus 243p
*RBT 100p
*GE 50p
Suma 1500p
Starałem się uwzględnić przeciwników: Chaos, Skaveni, Vampiry, Orki, Bretonia, Imperium ale ocencie sami jak mi to wyszło
Chłopie, ta rozpa aż się prosi o shadow na arcym! Brzytwa daje tej rozpie niesamowitego powera
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Warzywo
Dałem lifa bo liczyłem ze wejdzie pare razy :
-the dwellers below a throne of vines ochroni przed miskastem przy Duble6
a reszta ?
-the dwellers below a throne of vines ochroni przed miskastem przy Duble6
a reszta ?
fakt... PG i LSG az sie proszą zeby wrzucic na nich brzytwe zwlaszcza jak masz BoH i BoS w jednej rozpie
ale ja chyba zamiast rbt dalbym fasta
co do mojej rozpiski powyzej, co myslicie o heavenie na duzym magu? 3 czary ofensywne "na dobry początek bitwy" + 1 augment/1 hex na później do CC + 1 hex w jakis oddział strzelający, coby za zniwelować straty w SM i ew. odpychanie wroga d6+2 zeby dluzej szedl
ale ja chyba zamiast rbt dalbym fasta
co do mojej rozpiski powyzej, co myslicie o heavenie na duzym magu? 3 czary ofensywne "na dobry początek bitwy" + 1 augment/1 hex na później do CC + 1 hex w jakis oddział strzelający, coby za zniwelować straty w SM i ew. odpychanie wroga d6+2 zeby dluzej szedl
Ostatnio zmieniony 22 mar 2011, o 23:04 przez Rabsp, łącznie zmieniany 1 raz.
Heaven dobrze wygląda tylko na papierze. W praktyce te czary nic nie robią
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Metal jest specyficznym lorem. Na jedne armie jest świetny (imp, woch, de, vc na bloodkach, lizaki) a na inne obsysa (he, O&G, we, vc na gwardii) Dobry na małego maga
Do ochrony przed strzelaniem lepszy jest light. 1. z lighta to -1 to hit (shooting CC) i maszyny strzelaja na +4 w ciebie, a to wszystko w promieniu 12". CV chyba 12, więc dla duże maga nie trudne, a dla małego lekkie wyzwanie;)
Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, o 00:25 przez Pixel, łącznie zmieniany 1 raz.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
-
- Oszukista
nie wiem jak w hajach, ale w bretce ostatnio grywałem heavenem i muszę powiedzieć, że jestem z tego lore`a bardzo zadowolony, kometa i 0 to genialne czary...
no w bretce owszem haj jest zajebisty ale w he ... no cóż na dużego maga high magic jest mocne a pierwsze 3 czary jak masz 45 łuków to przerzut na trafienie jest imba ward na plewki jest bardzo dobrym czarem stuborn rzadko sie przyda ale reszta czarów jest wypas:)
Stuborn przydaje się podczas mocno przegranych CC. A co, jeśli akurat wtedy czar Ci nie wejdzie? Spłyniesz na masę punktów i prawdopodobnie przegrasz grę. Dla mnie opieranie gry na rzuceniu tego czaru to słaby pomysł
Jasne, może okazać się przydatny. Jednak przydatny byłby on tylko w sytuacjach, w których idzie bardzo kiepsko. Rzucanie stuborna oznacza, że przegrywamy walkę. Lepiej byłoby więc rzucić coś, co spowoduje wygranie tej walki, a nie przedłużanie jej na niekorzystnych dla nas warunkach
Oczywiście, można dzięki niemu przytrzymać coś, tudzież utrzymać się do czasu nadejścia wsparcia. Nie zmienia to jednak fakty, że czar jest wyjątkowo słaby w porównaniu do reszty.
Oczywiście, można dzięki niemu przytrzymać coś, tudzież utrzymać się do czasu nadejścia wsparcia. Nie zmienia to jednak fakty, że czar jest wyjątkowo słaby w porównaniu do reszty.
Czy ktoś może testował rozpiskę opartą na princie ze scoutem+magowie+bsb
Jacyś łucznicy/lotherni
Dużo shadowów.
Orzełki
Bolce ?
Jak wypada na obecną edycję? Bo zastanawiam się czy się tym nie pobawić, ale nie mam za wiele czasu na towarzyskie granie.
Jacyś łucznicy/lotherni
Dużo shadowów.
Orzełki
Bolce ?
Jak wypada na obecną edycję? Bo zastanawiam się czy się tym nie pobawić, ale nie mam za wiele czasu na towarzyskie granie.
Sam pomyśl. Co zrobisz tym typowej rozpisce DE, HE, VC, DoCh i innym. Imo nie zrobisz nic, bo punkty masz wpakowane w shadów których siła przebicia jest równa zeru (cena/jakość), a samym strzelaniem nie wygrasz, to nie DE. Pojedź tym kiedyś na turniej, to zrozumiesz o czym mówię
Kiedy?
Jasne spróbuj. Może Ci wyjdzie i ustanowisz nowy standard HE
Jasne spróbuj. Może Ci wyjdzie i ustanowisz nowy standard HE