Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Ja wole wersje burning blade, helm, potion of speed - ekonomiczny pan zdejmujacy regenki, przeciwpancerny siedzacy w saurusach.
W walce wrecz zawsze MUSZA uzywac halabard "czy sa atakowani czy nie"
Zembol widac ,ze masz dzieci, bo poziom Twojej cierpliwosci mam wrazenie, ze jest unlimitedzembol pisze:W walce nigdy nie używają tarcz - poprawiają im one tylko ASv przeciw obrażeniom z zasięgu.
W CC muszą używać halabard, mają ASv 4+ i nie mają Parry Save'a.
- The WariaX
- Falubaz
Zwykłej broni ręcznej nie mogą? Przecież mają ją też w ekwipie.W walce wrecz zawsze MUSZA uzywac halabard
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- The WariaX
- Falubaz
Faktycznie , znalazłem w RB info na ten temat.
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Panowie mam takie pytanko. W tej edycji handlersi w oddziałach monster and handlers nie mają wpływu prawktycznie na nic, w tym na fazę ruchu. Ich figurki można wręcz stawiać na monsterze żeby nie przeszkadzały. I właśnie tak robię z helką, kłade krasnalki do jej paszczy. Ale co zrobić z salkami? Mają dużo załogi, a w armi złożonej z samych skinek strasznie przeszkadzają i mylą mnie i moich przeciwników. Można po prostu nie wystawiać obsługantów?
Też nie lubię jak ktoś nie wystawia obsługi. Ale po prostu jak mam 200 skinek na stole to czasem ciężko dojść co jest do czego.zembol pisze:Bo ja wim?
Moim zdaniem powinny być na stole. Nie podoba mi się tendencja z maszynami - dziś już nikt nie wystawia obsługi!
Ale z punktu widzenia samej gry wystarczy sobie notować ile skinków żyje.
Ale mam jeszcze pytanie z innej beczki. Skinki w skirmishu strzelają z 2 szeregów czy wszystkie? I czy mogą strzelać w bok czy tylko do przodu?
Czy kohorta ma parry save? Javelin teoretycznie jest hand weapon ale czy na pewno?
Od końca. Javelin to nie hw, ale skinki mają oprócz niego hw, więc parry jak najbardziej.X.Maciek pisze:Też nie lubię jak ktoś nie wystawia obsługi. Ale po prostu jak mam 200 skinek na stole to czasem ciężko dojść co jest do czego.zembol pisze:Bo ja wim?
Moim zdaniem powinny być na stole. Nie podoba mi się tendencja z maszynami - dziś już nikt nie wystawia obsługi!
Ale z punktu widzenia samej gry wystarczy sobie notować ile skinków żyje.
Ale mam jeszcze pytanie z innej beczki. Skinki w skirmishu strzelają z 2 szeregów czy wszystkie? I czy mogą strzelać w bok czy tylko do przodu?
Czy kohorta ma parry save? Javelin teoretycznie jest hand weapon ale czy na pewno?
Skirmishe plują z 2 szeregów tylko we front arc (jak każdy inny oddział).
A z tymi skinkami - rozumiem, jak grasz ze śmiecio-armią to może być problem. W normalnej armii pod skirmishami masz traye, modele handlersów różnią się od innych skinek, nie powinno być pomyłek.
Skirmishe pluja z 2 szeregow? Jestes pewny? Nie jest tak, ze zawsze wszyscy z oddzialu nawalaja, obojetnie jaka maja formacje byleby byli w front arcu i mieli zasieg?
Dzięki. Też mi się wydawało że tylko 2 szeregi. Bo nic nie pisze na ten temat w rulebooku.
Grałem przed chwilą bitwę i wyszła kolejna niejasność. Jak działa wskrzeszenie na salki? Wybieram co wskrzeszam czy losuję?
Grałem przed chwilą bitwę i wyszła kolejna niejasność. Jak działa wskrzeszenie na salki? Wybieram co wskrzeszam czy losuję?
Ja nie wystawiam poganiaczy, bo po co? Musiałbym ich pomalować Zasadniczo moim zdaniem jak najbardziej można ich nie wystawiać, jak miałem ich na stole to tylko przeszkadzali przy przesuwaniu innych jednostek. Pytanie tylko jak na masterach? Wolałbym wiedzieć wcześniej, czy malować tych poganiaczy, czy nie? Chociaż jak sam zgaduję to już kwestia indywidualna każdego organizatora?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Imho powinno sie wystawiac zalogantow.
Chociazby po to zeby widziec jak leca supporting attacki, a w przypadku maszyn zeby miec pewnosc ile ran ma dana maszyna.
Poza tym salki bez skinkow i maszyny bez zalogantow wygladaja biednie
Chociazby po to zeby widziec jak leca supporting attacki, a w przypadku maszyn zeby miec pewnosc ile ran ma dana maszyna.
Poza tym salki bez skinkow i maszyny bez zalogantow wygladaja biednie