WFB: Reworked and Rebalanced
Re: WFB: Reworked and Rebalanced
Od 8 edycji minęło 5 lat.
Większość zdążyła się przyzwyczaić do wyglądu skirmishy.
Części nawet udało się zrobić treye
Większość zdążyła się przyzwyczaić do wyglądu skirmishy.
Części nawet udało się zrobić treye
Furionie, skoro Twoim zamiarem jest sprawienie by na stole pojawiały się jednostki do tej pory niewidoczne to mam pytanie: czy zamierzasz cos zrobic w sprawie konnych maruderow? Aby nie tylko Slaneszyci byli widoczni? Jakies inne zasady dla markow np Nurgla czy Khorna?
Druga sprawa: czy jest jakaś szansa na bonusy (specjalne zasady) dla monoteistycznych armii?
Druga sprawa: czy jest jakaś szansa na bonusy (specjalne zasady) dla monoteistycznych armii?
jednostki a ulepszenia to nie to samo... Poza tym tak khornowi jak i tęczowi są jak najbardziej grywalni
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Czego nie rozumiecie w zdaniu: pozostawic glowne zasady w jak najbardziej niezmienionej formie?
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Rozumiemy wszystko Ale jeśli Furion zdecyduje się jednak na trochę dalej idące zmiany, to ogarniecie Skirmisherów było by superDurin pisze:Czego nie rozumiecie w zdaniu: pozostawic glowne zasady w jak najbardziej niezmienionej formie?
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Nie zdecyduję się w dającej się przewidzieć przyszłości...
Nie ma sensu ciągnąć tego tematu.
Zmian w podręczniku głównym nie będzie.
Nie ma sensu ciągnąć tego tematu.
Zmian w podręczniku głównym nie będzie.
K10 to nie jest: trochę dalej idąca zmiana...
A skirmish... ja uważam, że to by tylko wkurzyly dziesiatki graczy ktorzy musieliby traye przerabiac
A skirmish... ja uważam, że to by tylko wkurzyly dziesiatki graczy ktorzy musieliby traye przerabiac
W dziale bretonii ktoś już wrzucił coś takiego https://docs.google.com/file/d/0B_Redi9 ... RkSU0/edit
Jest tu pare pomysłów na jednostki i zasady. Można coś podpatrzeć. Też są duchy i jest dzielna chłopska piechota.
Breta jakie zmiany by sie nie szykowały uważam, że powinna zostać dalej armią rycerzy + jakieś tam dodatki. Tak samo jak krasnoludy to kupa piechoty plus troche machin. Taki jest jej klimat, dla którego ludzie zaczęli Brete zbierać. Tak przy okazji zgodnie z fluffem pielgrzymi mogliby dostawać frenzy ( albo frenzy i stupidity ) jak obok nich jest oddział gralowców, albo jak jakiś gralowiec ginie Żeby było coś innego niż gdzie indziej gralowcy mogliby przelewać swoją świetność na oddziały obok, np ziwiększając warda czy tam cokolwiek robiąc. Zwykle do wzmacniania unitów używa się rydwanu, jakiegoś typa albo potwora. Tutaj może być oddział skoro to juź taka wielka legenda. Z ciekawych pomysłów jest devastating charge, zwłaszcza że armia ma opierac sie na konikach a nie ma ani hate jak imperium albo przerzutów jak elfiaki, ale to już do policzenia, przetestowania i do zastanowienia.
Plusy za jednolity chaos byłyby mile widziane. Ale z drugiej strony patrząc w ten sposób czemu na dłuższą/dalszą metę nie pomyśleć o innych armiach. Czemu tylko chaos ? A np armia samych nocnych goblinów , samych dzikich orków, samych halabardników imperialnych i handgunnersów, sea guardów z balistami. Też mogliby coś dostać za jednolitość. Tyle że może lepiej byłoby to ująć w jakieś battlescrolle , które GW PRAWIE wprowadziło w EoT. Wiem że sie rozpędziłem , ale kiedyś kiedyś, kto wie
Jest tu pare pomysłów na jednostki i zasady. Można coś podpatrzeć. Też są duchy i jest dzielna chłopska piechota.
Breta jakie zmiany by sie nie szykowały uważam, że powinna zostać dalej armią rycerzy + jakieś tam dodatki. Tak samo jak krasnoludy to kupa piechoty plus troche machin. Taki jest jej klimat, dla którego ludzie zaczęli Brete zbierać. Tak przy okazji zgodnie z fluffem pielgrzymi mogliby dostawać frenzy ( albo frenzy i stupidity ) jak obok nich jest oddział gralowców, albo jak jakiś gralowiec ginie Żeby było coś innego niż gdzie indziej gralowcy mogliby przelewać swoją świetność na oddziały obok, np ziwiększając warda czy tam cokolwiek robiąc. Zwykle do wzmacniania unitów używa się rydwanu, jakiegoś typa albo potwora. Tutaj może być oddział skoro to juź taka wielka legenda. Z ciekawych pomysłów jest devastating charge, zwłaszcza że armia ma opierac sie na konikach a nie ma ani hate jak imperium albo przerzutów jak elfiaki, ale to już do policzenia, przetestowania i do zastanowienia.
Plusy za jednolity chaos byłyby mile widziane. Ale z drugiej strony patrząc w ten sposób czemu na dłuższą/dalszą metę nie pomyśleć o innych armiach. Czemu tylko chaos ? A np armia samych nocnych goblinów , samych dzikich orków, samych halabardników imperialnych i handgunnersów, sea guardów z balistami. Też mogliby coś dostać za jednolitość. Tyle że może lepiej byłoby to ująć w jakieś battlescrolle , które GW PRAWIE wprowadziło w EoT. Wiem że sie rozpędziłem , ale kiedyś kiedyś, kto wie
Sprzedam Primarhów Fulgrima, Lorgara
@ Furion
Naprawdę widać człowieku że poświęciłeś ogrom pracy i życzę Ci z całego serca żebyś jakieś bejmy z tego miał jeżeli tylko się da. U mnie masz flachę jak w strefie będzie turniej (biała czy ruda?)
O Wochu tez słyszałem ze wygrywa każdy turniej i mastery i że to w ogóle najlepsza armia.
ring of corin - niszczarka przedmiotów z power level 3?
"One Use only. Waham się czy ceny nie podnieść do 30 punktów. Po testach zobaczymy."
mi nie chodzi o jego koszt a o power level. 5 co najmniej żeby taki kozak nie był rzucany z jednej kości.
silver wand - 10 pkt za dodatkowy czar?
"Są znacznie lepsze arcany w tej grze niż dodatkowy czar."
tak ale w tej cenie nie ma sobie równych, poza tym teraz można brać kamlury poza innymi arkanami
skullcrusherzy muszą jeszcze potanieć, rare z frenzy + są dogry które za każdym razem spuszczają im srogi wpierdol (jakby jeszcze miały muzyka to byłby skandal), jest helenka w rare.... nie widzę ich na razie, jeszcze pokminie ale słabo to wygląda
Marauder horsemeni - zrób coś żeby grały inne marki niż slaanesh (może w tej samej cenie) O tym light armourze też znowu wspominam. Przytaczane kminy z khornem i tzeentchem chyba jednak nie działają do końca
aaa i pisalem Ci pm 23 sierpnia odnośnie forum wochowego chamber of the everchosen i promocji R&R, dostałeś?
Naprawdę widać człowieku że poświęciłeś ogrom pracy i życzę Ci z całego serca żebyś jakieś bejmy z tego miał jeżeli tylko się da. U mnie masz flachę jak w strefie będzie turniej (biała czy ruda?)
O Wochu tez słyszałem ze wygrywa każdy turniej i mastery i że to w ogóle najlepsza armia.
ring of corin - niszczarka przedmiotów z power level 3?
"One Use only. Waham się czy ceny nie podnieść do 30 punktów. Po testach zobaczymy."
mi nie chodzi o jego koszt a o power level. 5 co najmniej żeby taki kozak nie był rzucany z jednej kości.
silver wand - 10 pkt za dodatkowy czar?
"Są znacznie lepsze arcany w tej grze niż dodatkowy czar."
tak ale w tej cenie nie ma sobie równych, poza tym teraz można brać kamlury poza innymi arkanami
skullcrusherzy muszą jeszcze potanieć, rare z frenzy + są dogry które za każdym razem spuszczają im srogi wpierdol (jakby jeszcze miały muzyka to byłby skandal), jest helenka w rare.... nie widzę ich na razie, jeszcze pokminie ale słabo to wygląda
Marauder horsemeni - zrób coś żeby grały inne marki niż slaanesh (może w tej samej cenie) O tym light armourze też znowu wspominam. Przytaczane kminy z khornem i tzeentchem chyba jednak nie działają do końca
aaa i pisalem Ci pm 23 sierpnia odnośnie forum wochowego chamber of the everchosen i promocji R&R, dostałeś?
MARK OF MARKI MARK
Rozwiń myśl, bo jeśli tak to również coś musiałby nie działać w Fast Cavalry, albo wynikałoby z tego, że lekka kawaleria też wygodniej by działała w pół calowych odstępach.ninjaska pisze:Kal_torak. Twoj pomysl wydawal mi sie genialny i gralem z nim. Jednak okazalo sie, ze nie jest to az tak super.
W Kings of War bardziej mobilne jednostki również biegają w zwartej formacji, a zasady dają im dodatkowe możliwości w manewrowaniu. Działa to bez zarzutu i nie trzeba było im robić pół calowych odstępów i bawić się w ich zsuwanie i rozsuwanie podczas starć ;P.
Furion zresztą już wyjaśnił, że tutaj nic nie będzie zmieniał - to już nie ma co pisać na ten temat ;P.
Bonus mono Tzeentcha:
Ktos moglby zakwestionowac sytuacje gdy chcemy przerzucic jakas kosc k3. Wording troche to sugeruje. Moze usunac 'D6' z tego zdania i zostawic samo 'dices'?(...)You ma re-roll that many D6 dices during the course of the game(...)
Ale gafa. Dzięki. Zaćmienia dostałem.ślivek pisze:swoją drogą nie ma czegoś takiego jak dices. Jest die (kość) i dice (kości). Zazwyczaj nie jestem grammmar nazi ale turlamy kośćmi wedle zasad spisanych po angielsku i jakoś tak to tym bardziej razi.
New update! Links in 1st post.
Dark Elves:
- added!
Rulebook:
- Death: Energy Drain, clarification
- Death: Attribute: clarification
- Beasts: Trnsformation, clarification
- Life: Throne of Vines, changed Master of Wood interaction
- Spear: +2 I, clarification
Daemons of Chaos:
- Quarrelsome Gods: clarification
- Putrid Blightkings: daemonic characters can't join
- Heralds may take any number of Locus
- Flamers 35 to 38
- Flamers: Champion 10 to 25
- Flamers: Champion BS 5 to 6
- Skullcrushers: 73 to 77
- Herald of Tzeentch: Greater Locus Clarification
- Herald of Tzeentch: Greater Locus 100 to 125
- Blood Throne: clarification
- Skull Cannon: clarification
Lizardmen:
- Spotless Mind: clarification
Vampire Counts
- Corpse cart: troop type to unique, added impact hits, added scaly skin, movement to 3
Empire:
- Grand Master: added Demigryph as mount option
Furion super update do VC! Aż chce się brać corpse carta! W końcu nadąrzy za resztą armii i będzie sensownie dawał ASF. Mam tylko jedno pytanie czy możnaby dopisać wight kingowi że daje +1 WS też zwykłym szkieletom? Za 85 pkt taki bonus chyba nie jest za tani a umożliwia sensowne wzięcie tego oddziału, który już nie zawsze będzie trafiany na 3+.
I drugie pytanie czy jak w oddziale mam 2 wight kingow to czy bonus sie stackuje bo tak na razie wynika z wordingu.
I drugie pytanie czy jak w oddziale mam 2 wight kingow to czy bonus sie stackuje bo tak na razie wynika z wordingu.