Idzie nowe...
Moderator: Kołata
Re: Idzie nowe...
mnie mocno zdziwiła jedna rzecz w AB - a mianowicie, że O&G nie mają osobnej tabelki do animozji ...
zawsze od kiedy pamiętam miały i zawsze to bolało .... , a tu taki psikus ...
zawsze od kiedy pamiętam miały i zawsze to bolało .... , a tu taki psikus ...
- Aron_Banalny
- Masakrator
chodziło Ci pewnie o miscasta, da' bankowy. grasz w nowej lidze cytadeli?
o to toAron_Banalny pisze:chodziło Ci pewnie o miscasta, da' bankowy. grasz w nowej lidze cytadeli?
nie jest chyba ze mną za dobrze jak już myle animozje z miscatem (choć jestem tym zdziwiony ... )
a w lidze nie gram , nie mam za bardzo kiedy więc nie będę ludziom chrzanił zabawy ...
moze jakiś meczyk towarzyski za 2-3 tygodnie ... ?
Leży odłogiem pochorował mi się dzieciak i jakoś nie miałem czasu zająć się tym bardziej. Ale powoli nadrabiamYahoo82 pisze:Katerek jak idzie z nowym plikiem do AB? Chętnie bym coś pokminił, żeby sobie czas w pracy umilić, a na papierze to nie to samo
EDIT: Link wieczorkiem przestanie być aktywny....
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
To już bardziej do dupy się nie dało?LuciusII pisze:W skład nowego batalionu wchodzą:
20xGoblins
15xOrc Boyz
10xForest Goblin Spider Riders
5xOrc Boar Boyz
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Rozumiem że teraz ma być bardziej "pająkowo" ale po pająkach z poprzedniego startera i batalionu myślę że każdy ma dość tych modeli u siebie.
No cóż batalion pozostanie dla tych co dopiero zaczynają przygodę z łorkami, uzupełni się o nocniki z allegro, herosów i oczywiście pająka albo i dwa i można grać
No cóż batalion pozostanie dla tych co dopiero zaczynają przygodę z łorkami, uzupełni się o nocniki z allegro, herosów i oczywiście pająka albo i dwa i można grać
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Właśnie trzymam nowiuteńki book do OnG w Twardej oprawie. Graficznie bomba, historii jeszcze nie przeczytałem. Ktoś ma jakieś pytania co do treści to proszę walić - premiera w UK (i pewnie na całym globie) jutro. Z ciekawostek nowe OnG mają Shiny Staff (magic items) wszystkich razem 8. +podstawkowe oczywiście.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Jdnostki, które mają 5 modeli albo mniej nie testują, w walce wręcz i w budynkach - nie testujesz. Uciekające bądź poza stołem nie testują. Bohaterowie nie testują chyba że są w oddziale, który musi testować. Wiele się nie zmieniło, gdy wypadnie 1 - coś się dzieje - rzut na tabelkę. Tabelka ciekawa, ale całej nie będę przytaczał. Potwory również są podatne na animozje, jeżeli jeździeć jest.
Waaagh - aby móc krzyknąć, Twoim generałem musi być warboss. Raz na grę, kiedy warboss zadeklaruję szarżę, lecz przed odpowiedziami na nie. W skórcie Orcasy otrzymują +1 Do CR, a Warboss (wraz z oddziałem) +D3
Waaagh - aby móc krzyknąć, Twoim generałem musi być warboss. Raz na grę, kiedy warboss zadeklaruję szarżę, lecz przed odpowiedziami na nie. W skórcie Orcasy otrzymują +1 Do CR, a Warboss (wraz z oddziałem) +D3
hej,
zastanawiam sie nad pewna kwestia. Night gobliny moga wybrac speary albo luki za darmo.
Czy normalne gobliny moga kupic sobie oba cacka ? czyli za 4,5 pkt mamy kolesi w walce wrecz ze spearami a na odleglosc mozemy sypac strzałami ? ?
mozecie rozwiac moje watpliwosci ?
zastanawiam sie nad pewna kwestia. Night gobliny moga wybrac speary albo luki za darmo.
Czy normalne gobliny moga kupic sobie oba cacka ? czyli za 4,5 pkt mamy kolesi w walce wrecz ze spearami a na odleglosc mozemy sypac strzałami ? ?
mozecie rozwiac moje watpliwosci ?