Jak budujecie swoj armie
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Jak budujecie swoj armie
nie chodzi o rozpiski ale na czym budujecie cory, speciale a w rarach to oprocz bolcow to poprosze uwzglednic DoW xD
Znaczy podstawki? - to na piasku i trupach dark elfów 
Znaczy movement tray'e? - to biorę standard z GW albo robione z tektury z pudełka po mojej starej Noki + ramki od wyprasek
chyba że o coś jeszcze bardziej innego chodzi...

Znaczy movement tray'e? - to biorę standard z GW albo robione z tektury z pudełka po mojej starej Noki + ramki od wyprasek
chyba że o coś jeszcze bardziej innego chodzi...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

ta ci lucznicy maja pewnie magiczne ataki great weapon xD
armie buduje pod herosów.. albo na odwrót.. 
moj schemat działa wyglada mniej-wiecej tak:
jesli chodzi o cory to zazwyczaj wybieram opcje ekonomiczna - czyli zazwyczaj 2x lucznicy... jak nie mam gdzie chowac arcy maga to czasem pojawiaja sie spearmani (20 z Warbannerem) albo 10 LSG (tarcze, muzyk).
speciale: tu jest najwiekszy pole do popisu... najczesciej moaj armia wyglada tak.. 2 oddziały piechoty.. 2 kawalerii i 2 oddziały wsparcia
(obecnie: 2x WL, 2x DP, fast i 5 SM; ale bywaly tez wszystkie inne speciale)
rary...tez w zaleznosci od herosów.. jesli opcja czarujaco-defensywna to 3 RBT i orzeł.. jesli ofensywna.. to 3 RBT i orzeł albo wiecej orłów
pozdrawiam...

moj schemat działa wyglada mniej-wiecej tak:
jesli chodzi o cory to zazwyczaj wybieram opcje ekonomiczna - czyli zazwyczaj 2x lucznicy... jak nie mam gdzie chowac arcy maga to czasem pojawiaja sie spearmani (20 z Warbannerem) albo 10 LSG (tarcze, muzyk).
speciale: tu jest najwiekszy pole do popisu... najczesciej moaj armia wyglada tak.. 2 oddziały piechoty.. 2 kawalerii i 2 oddziały wsparcia
(obecnie: 2x WL, 2x DP, fast i 5 SM; ale bywaly tez wszystkie inne speciale)
rary...tez w zaleznosci od herosów.. jesli opcja czarujaco-defensywna to 3 RBT i orzeł.. jesli ofensywna.. to 3 RBT i orzeł albo wiecej orłów

pozdrawiam...

Herosi 3 warianty:
ofensywny : SDragon, caddy
defensywny : Book of Heot, caddy, BSB
tani defensywny: Book of Heot, caddy
cory: 2* 10 łuków
specjale: 2*kawa DP (w ofensach 6, defensach 5), WL (12)
rary: 3*RBT, orzeł
no i w zależności od herosów daje jeszcze specjale za 250 czy 600 pkt.
ofensywny : SDragon, caddy
defensywny : Book of Heot, caddy, BSB
tani defensywny: Book of Heot, caddy
cory: 2* 10 łuków
specjale: 2*kawa DP (w ofensach 6, defensach 5), WL (12)
rary: 3*RBT, orzeł
no i w zależności od herosów daje jeszcze specjale za 250 czy 600 pkt.
To mozna miec dwoch...?później Dragon Prinsi z BSB

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Sorki za wskrzeszanie tematu, ale trapi mnie jedna sprawa... Jak skonfigurować bohaterów na 2250?
Po wyjściu nowych HE nie miałem wątpliwości - Star Dragon, BSB z BB i Caddy. Niestety wyszły VC, wyszły Demony i musowe jest wystawienie 2 Caddy'ch. A czy nie lepiej już wtedy dopłacić na 2lvl i dać standardową konfigurację (DS, Seer; 2xDS, SW)? Dajemy wtedy BoS i mamy 3 Scrolle, 4 DD, a oprócz tego już w miarę porządną magię. Tylko szkoda tego BSBka... A może zacząć grać bez SD? Nie ma opcji, on jest lekarstwem na Steam Tanki, Treemany, Bloodzia i resztę... Jak wy sobie radzicie z tym problemem?
Pozdrawiam
Po wyjściu nowych HE nie miałem wątpliwości - Star Dragon, BSB z BB i Caddy. Niestety wyszły VC, wyszły Demony i musowe jest wystawienie 2 Caddy'ch. A czy nie lepiej już wtedy dopłacić na 2lvl i dać standardową konfigurację (DS, Seer; 2xDS, SW)? Dajemy wtedy BoS i mamy 3 Scrolle, 4 DD, a oprócz tego już w miarę porządną magię. Tylko szkoda tego BSBka... A może zacząć grać bez SD? Nie ma opcji, on jest lekarstwem na Steam Tanki, Treemany, Bloodzia i resztę... Jak wy sobie radzicie z tym problemem?
Pozdrawiam
konfiguracja dwóch magów do towarzystwa dla SD to juz kwestia osobistych preferencji.
Ja daje im dodatkowe levele i wykupuje BoS (nie wyobrazam HE bez magii), ale to troche kosztuje (140 pkt + jeden oddział musi trzymac BoS) - za takie punkty mozna wystawic kolejny oddział.
Ja daje im dodatkowe levele i wykupuje BoS (nie wyobrazam HE bez magii), ale to troche kosztuje (140 pkt + jeden oddział musi trzymac BoS) - za takie punkty mozna wystawic kolejny oddział.

hahahahahahhahahahahahahahhhhhhhhahahahahahahahah
ahahhahahahahahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahaha
hahahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahahahahahahahhhhhhh
hahahahahahahahahahahhahahahahahahahhhhhhhhahahahahahahah
ahahahhahahahahahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahahahah
ahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahahahahahahahhhhhhhhaha
hahaha
2 magów = całkiem pożadna magia hahahah nie rozwalajcie mnie kiedy oni coś zrobią w 4,5 turze? Poza tym nie masz juz wtedy 4 scroli
ahahhahahahahahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahaha
hahahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahahahahahahahhhhhhh
hahahahahahahahahahahhahahahahahahahhhhhhhhahahahahahahah
ahahahhahahahahahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahahahah
ahahahhhhhhhhahahahahahahahahahahhahahahahahahahhhhhhhhaha
hahaha
2 magów = całkiem pożadna magia hahahah nie rozwalajcie mnie kiedy oni coś zrobią w 4,5 turze? Poza tym nie masz juz wtedy 4 scroli
gratuluje, że na to wpadłeśIce-T pisze:2 magów = całkiem pożadna magia hahahah nie rozwalajcie mnie kiedy oni coś zrobią w 4,5 turze? Poza tym nie masz juz wtedy 4 scroli

Asasello powoli cie nie rozumiem 
Dla mnie w dobie Demony i VC ładowanie takiej masy punktów w magie która nie przebije sie jest bezsensowne co innego jak masz Arcusia ale bez BoH też bym sie nie pokazywał bo cie wyskrolują jak szmate. Teraz nontoper widze armie co mają 3-4 scrolle a czasy że mały mag miał siełe prawie arcy mineły dawno i nie wróca

Dla mnie w dobie Demony i VC ładowanie takiej masy punktów w magie która nie przebije sie jest bezsensowne co innego jak masz Arcusia ale bez BoH też bym sie nie pokazywał bo cie wyskrolują jak szmate. Teraz nontoper widze armie co mają 3-4 scrolle a czasy że mały mag miał siełe prawie arcy mineły dawno i nie wróca

na 4 scrolach to graja plewy...prawdziwy general rzuca 6 na savy i 1 na LD wiec 2 scrolle w zupelnosci wystarcza 
a tak powaznie to opcja SD i 2 magow 2lvl mam juz przecwiczona i jest slaba... na 2 caddych mamy tyle samo DD i scrolli co na 2 magach a mozna wrzucic dodatkowo np. horna albo 4 scrolla.
niestety ale jedyna opcja jaka mozna teraz grac HE to SD...
przed bitwa:
A:czym grasz??
B:Star Dragon.
A:Eh :/
juz nikt nie mowi ze na Arcy magu
bo to egzotyka
a Ksiazka teraz tez juz nie taka fajna jak kiedys, Sundering, Ring of Hotek strasznie karca BoH

a tak powaznie to opcja SD i 2 magow 2lvl mam juz przecwiczona i jest slaba... na 2 caddych mamy tyle samo DD i scrolli co na 2 magach a mozna wrzucic dodatkowo np. horna albo 4 scrolla.
niestety ale jedyna opcja jaka mozna teraz grac HE to SD...
przed bitwa:
A:czym grasz??
B:Star Dragon.
A:Eh :/
juz nikt nie mowi ze na Arcy magu