Zielone mordy

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
wolf_rider
Warzywo

Zielone mordy

Post autor: wolf_rider »

dopiero maluje pierwsze figsyi wkurza mnie bo nie wychodzi mi malowanie twarzy nocnych.
Co robić??????? :cry:

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

Najlepiej przeszukać forum. Jeśli się nie mylę to taki temat już był ^^

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

mozesz dokladnie sprecyzowac o co ci chodzi ???
1. chcesz porade jak malowac skore Zielonych ???
2. szukasz jakiejs alternatywy ???

ad1. Ja maluje skore gobosow w ten sposob - na czrny podklad klade warstwe Catachan green, do tej farby dodaje chaos black i duza ilosc wody (tak zeby powsytalo cos wrodzaju inka) i inkuje ta mieszanka, znowu maluje Catachanem , dalej mieszanka Catachan green i Goblin green ok 3/1 , znow to samo ok pol na pol i znow 1/3 , maluje samym Goblin green i na koniec Goblin z odrobina Skull white
Obrazek
fotka moze nie jest najlepsza ale mniejwiecej ukazuje koncowy efekt

ad2. bejcowanie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=4330

wolf_rider
Warzywo

Post autor: wolf_rider »

Goblin green wchodzi mi na oczy, mordy a gdy to ponownia zakryjie to juz tak fajnie nie wygląda :cry:

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

to może używaj mniejszego pędzla? :P albo wypij setkę białej przed malowaniem to Ci się ręka mniej będzie trzęsła :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

wolf_rider pisze:Goblin green wchodzi mi na oczy, mordy a gdy to ponownia zakryjie to juz tak fajnie nie wygląda :cry:
dokadnosc wyrabia sie z czasem.. wiec maluj jak najwiecej i cwicz.. po 20 figurkach zauwazysz postep :)
Obrazek

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

ja moje pierwsze modele malowałem najpierw całość skóry dark angel green później wystające części goblin green a później rozjaśniałem wystające części wystających części :P scorpion green. Na końcu oczy najpierw na czarno później kropelka białego a później znów czarny albo czerwony. Musisz nabrać wprawy może opieraj rękę z pędzlem wtedy zwiększy się precyzja

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

grahnar pisze: Musisz nabrać wprawy może opieraj rękę z pędzlem wtedy zwiększy się precyzja
Ja do dzisiaj jak ręki porządnie nie oprę to trzęsie mi się ona jak jasna cholera :P Z drugiej strony, po secie jeszcze nie próbowałem malować ;)

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

Człowieku to nie jest tródne "szukaj" nawet sam założyłem temat o malowaniu zielonych... :/

pozdro
Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Z tego co widze jednak jest trudne :]

ODPOWIEDZ