Gamezone - Ork
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Gamezone - Ork
Przedstawiam figurkę firmy Gamezone - Ork. Między innymi o tej figurce pisałem w poście "Recenzje modeli/figurek "in box". Proszę oceńcie moją pracę nad nią:
Futro malowałem w ten sposób - Scorched brown - bestial brown - bleached bone, nie wiem jaki kolor miałbym jeszcze wrzucić?Największy problem sprawiła mi głowa truposza, dlatego, że nigdy martwiaka nie malowałem i nie wiedziałem tak do końca jaki kolor ma ona uzyskać w efekcie końcowym.
za mało kontrastowy, przez co efekt sredni. musisz go bardziej wykontrastowac.
-
- Kretozord
Przede wszystkim czarny wash na łancuch, obecnie wygląda bardzo słabo, jak będzie za ciemny to popraw jakimś chainmailem, będzie na prawdę lepiej.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Dodaj do Bleached bone białej farby i już masz jaśniejszą warstwę. Doda to kontrastu.Grafik pisze:Futro malowałem w ten sposób - Scorched brown - bestial brown - bleached bone, nie wiem jaki kolor miałbym jeszcze wrzucić?Największy problem sprawiła mi głowa truposza, dlatego, że nigdy martwiaka nie malowałem i nie wiedziałem tak do końca jaki kolor ma ona uzyskać w efekcie końcowym.
Teraz dopiero dokładnie się na niej skoncentrowałem i również ją bym bardziej wyciągnął. Jest trochę mało blada ale jest OKGrafik pisze:Futro malowałem w ten sposób - Scorched brown - bestial brown - bleached bone, nie wiem jaki kolor miałbym jeszcze wrzucić?Największy problem sprawiła mi głowa truposza, dlatego, że nigdy martwiaka nie malowałem i nie wiedziałem tak do końca jaki kolor ma ona uzyskać w efekcie końcowym.
Kolejna rada większych kontrastów, to samo również możesz zrobić ze złotym kolorem czy czerwonym.kurka_z_podworka pisze:Przede wszystkim czarny wash na łancuch, obecnie wygląda bardzo słabo, jak będzie za ciemny to popraw jakimś chainmailem, będzie na prawdę lepiej.
Podsumowując bardziej ją wycieniuj i zrób większe kontrasty
Więc przy następnych pracach staraj się to zmienić, powodzeniaGrafik pisze:No właśnie zauważyłem, że to jest mam problem z robieniem kontrastów , a to dlatego, że boję się przesadzić i zrypać całą figurkę. Zauważyłem dokładnie to samo co wy w stosunku do wszystkich malowanych przeze mnie figurek.
@ Raptaparat - Jeżeli chodzi o figurkę (rzeźbę) to bardzo mnie się podoba, chociaż odlew był ciężki do sklejenia. Mówicie metaliki, kurcze jakoś nie pasuje mi w stosunku do tej figurki jakiegoś glaze`a brązowego stosować, chcę uzyskać efekt brudnego metalu, nie zardzewiałego. Inkowałem już czarnym, ale jeżeli za mało jak mówicie to zaleję metal jeszcze raz.
Jak dla mnie gamezone robi figurki na "odwal sie", a same orki maja chore proporcje.
Twoim metalikom naprawde przyda sie glebsze cieniowanie. Tak jak mi Automaton kiedys napisal : wcale nie 3ba uzywac duzo metalicznej farby, zeby powierzchnia wygladala na metal.
A tak poza tym, zeby metaliki wygladaly fajnie powinny byc kladzione na gladkich powierzchniach. Tzn, ze przed malowaniem papier scierny w reke i szlifujemy.
Twoim metalikom naprawde przyda sie glebsze cieniowanie. Tak jak mi Automaton kiedys napisal : wcale nie 3ba uzywac duzo metalicznej farby, zeby powierzchnia wygladala na metal.
A tak poza tym, zeby metaliki wygladaly fajnie powinny byc kladzione na gladkich powierzchniach. Tzn, ze przed malowaniem papier scierny w reke i szlifujemy.