Zimowa bretka
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Zimowa bretka
Czesc,
Wymyslilem sobie ze swoja armie zrobie w stylu ziomowym. Potrzebuje porady jak zrobic futro z gren stuff (mam zamiar dac elitarnym jednostkom peleryny), pozatym zastanawiam sie nad paleta barw.. standardowe kolory bretki? czy moze cos chlodniejszego?
Bede rownie wdzieczny za wasze pomysly na kowersje aby urozmaicic i podkreslic "zime".
Pozdrawiam!
Wymyslilem sobie ze swoja armie zrobie w stylu ziomowym. Potrzebuje porady jak zrobic futro z gren stuff (mam zamiar dac elitarnym jednostkom peleryny), pozatym zastanawiam sie nad paleta barw.. standardowe kolory bretki? czy moze cos chlodniejszego?
Bede rownie wdzieczny za wasze pomysly na kowersje aby urozmaicic i podkreslic "zime".
Pozdrawiam!
- Chaoschild
- Chuck Norris
Pewnie to juz widziales ale akurat w Twoim przypadku idealna pomoc i wzor.
Piekna armia i wykonanie.
http://uk.games-workshop.com/bretonnia/ ... howcase/1/
Piekna armia i wykonanie.
http://uk.games-workshop.com/bretonnia/ ... howcase/1/
Widzialem poza tym "zimowosc" bretonii w twoim linku jest zbyt chlodna jak dla mnie.. ciagle rozwazam czy zrobic ja w podobnych barwach czy w troche innych, mianowicie: Wymyslilem sobie zime.. hmm.. jakby to ukazac.. byl ktos w alpach? albo w iglastym lesie w zime? chodzi mi o mocna zielen w polaczeniu ze sniegiem.. do tego doszly by rozmaite silne kolory ktore podkreslily by wyroznienei sie tej armii. Taki kontrast? mam nadzieje ze dobrze sie wyrazilem
-
- Chuck Norris
Ave
To będzie dosyć trudne. Myślałem,zę można by użyć nasiona brzozy pomalowane na intensywną zieleń, ale wtedy to nie będzie las iglasty, i tu cała koncepcja się wali
To będzie dosyć trudne. Myślałem,zę można by użyć nasiona brzozy pomalowane na intensywną zieleń, ale wtedy to nie będzie las iglasty, i tu cała koncepcja się wali
Tutaj jak się robi futro, na tej samej zasadzie w sumie można zrobić do tych twoich bretońców (zabawa nożykiem).
http://uk.games-workshop.com/convershun ... -stuff/14/
A co do podstawek. To ja bym proponował tradycyjnie, piasek brązowy, na to zielona trawka statyczna i na to śnieg. Fajnie będzie
Powodzenia w tworzeniu armii!
http://uk.games-workshop.com/convershun ... -stuff/14/
A co do podstawek. To ja bym proponował tradycyjnie, piasek brązowy, na to zielona trawka statyczna i na to śnieg. Fajnie będzie
Powodzenia w tworzeniu armii!
No co do futra, to o to mi chodzilo, a co do podstawek, to chialem je urozmaicic jakimis glazami czy czyms, ale nie wiem z czego je zrobic. Widzialem ze ludzie robia z plyty korkowej. Tak sie to robi? czy moze rowniez z Green stuffa?
Dziekuje, przyda sie
Dziekuje, przyda sie
Najlepsze kamienie są z zewnątrz Przejdź się na jakieś np. boisko żwirowe, czy coś w tym stylu i pozbieraj odpowiednie kamyczki. Będą najbardziej realistyczne Korkowe też są fajne, ale prędzej do robienia z nich całych podstawek, jako osobne kamienie się nie nadają. Bardziej pasują do takich płyt skalnych. Oczywiście IMO
I tak sie wykosztuje na GSie.. kazda pelerynke pokryje Green Stuffem i pofalduje na futra, a to nie sa wszystkie konwersje jakie planuje
A co do tej płyty korkowej to z tego co wiem jest ona miekka. Figurki utrzymuja sie na niej? i nie pojawiaja sie zadne problemy, kolizje po jakims czasie?
A co do tej płyty korkowej to z tego co wiem jest ona miekka. Figurki utrzymuja sie na niej? i nie pojawiaja sie zadne problemy, kolizje po jakims czasie?
Utrzymują się bez problemu. Tyle, że naklej tą płytę na podstawkęLeoncoeur pisze: A co do tej płyty korkowej to z tego co wiem jest ona miekka. Figurki utrzymuja sie na niej? i nie pojawiaja sie zadne problemy, kolizje po jakims czasie?
Kolizji, jeżeli uważasz przy przenoszeniu (ale to w wypadku każdej figurki), nie ma.
-
- Chuck Norris
Ave
Dobra jest też kora, pomalowana wygląda lepiej niż korek imho, bo nie są to plastry, troszkę trudniej ją się jednak obrabia.
Co do podstawek to albo śnieg plus trawka statyczna o bardzo głębokim zielonym kolorze, albo śnieg plus autentyczna ściółka leśna. takie mam pomysły
Dobra jest też kora, pomalowana wygląda lepiej niż korek imho, bo nie są to plastry, troszkę trudniej ją się jednak obrabia.
Co do podstawek to albo śnieg plus trawka statyczna o bardzo głębokim zielonym kolorze, albo śnieg plus autentyczna ściółka leśna. takie mam pomysły
podstawki moge tez zrobic w stylu arktycznym tj. skala, porosty, trawa, snieg. Ale wtedy to juz nie las iglasty
Prosze jeszcze o pomysly, za poprzednie dziekuje i pokombinuje cos jak tylko dostane troche grosza.. Biorac pod uwage potrzebne materialy jestem goly i wesoly
Pozdrawiam!
Prosze jeszcze o pomysly, za poprzednie dziekuje i pokombinuje cos jak tylko dostane troche grosza.. Biorac pod uwage potrzebne materialy jestem goly i wesoly
Pozdrawiam!
jedna uwaga..
bretka, ze wzgledu na swoje polozenie geograficzne raczej nie ma srogich zim ze stogami sniegu. wiec niezaleznie jak fajnie wyjdzie armia, to srednio z fluffem zgodna bedzie chyba.. : P
bretka, ze wzgledu na swoje polozenie geograficzne raczej nie ma srogich zim ze stogami sniegu. wiec niezaleznie jak fajnie wyjdzie armia, to srednio z fluffem zgodna bedzie chyba.. : P
Ale jeżdzą często na jakieś wycieczki, pikniki, czy krucjaty. Chyba.TruePunk pisze:jedna uwaga..
- Chaoschild
- Chuck Norris
Tak jezdza do niedalekiej Norski na dansingi w remizie